Naše najbolje lekcije za kuhanje cvjetača, kupusa, brokule i kljova

Trenutačno su brassica poput cvjetača, kupusa, brokula i kljova u prolazu zvijezda na tržištu, a nema boljeg vremena da ih dovedete u svoju kuhinju. Preko našeg arsenala recepata za kuhanje ovog lijepog povrća, ovdje su naši najbolji lekcije i savjeti za kuhanje koji će vam pomoći da neprimjetno radite više brassica u svoj plan obroka.

Bilo da želite skuhati bolju seriju brokule ili pretvoriti prokulice u salatu, evo što trebate znati jesti više od ovih ukusnih križeva pada povrća.

Kako napraviti rajčica ili couscous

(Slika: Emma Christensen)

cvjetača

Karfiol je imao prilično preporod od kasnog, budući da je njegova raznovrsnost i sposobnost zamjene mnogih zrna jela stekla popularnost. Evo što trebate znati kako biste iskoristili prednost ove biljke.

1. Koristite hranu procesor ili kutija grater za izradu cvjetača riže.

Definitivno to nećete pogriješiti za zrno, ali ako pokušavate dodati više veggies na svoju prehranu ili izbjegavati zrnce, riža cvjetače (ili kuskus) korak je u pravom smjeru. Blitz florets u hranu procesor ili ih odvesti u kutija grater za jednostavnu stranu koja se može poslužiti vruće ili hladno.

Nauči kako: Kako napraviti rajčica ili couscous

2. Za cvjetove, rezati cijelu glavu u četvrtine.

Najlakši način da se od punog vrha cvjetača do cvjetova napravi pomoću kuharovog noža na četvrtinu glave, a zatim odsiječite stabljike. Nakon uklanjanja stabljike, cvjetača će prirodno raspasti u velike cvjetove.

Saznajte više: Kako izrezati cvjetača

3. Nemojte bacati lišće.

Karfiol je dobar za više od samo njezinih cvjetnica; lišće je također potpuno jestivo. Pecite ih ili pričvrstite za salatu ili bočnu jelo.

Saznajte više: Zašto ne biste trebali odbaciti cvjetača

4. Iskoristite njegovu svestranost.

Bez obzira želite li je sirovo ili kuhano, cvjetača je prazna platna spremna za niz oblika i okusa. Stavite ga na kremastu stranu, zapljusnite je u “rižu”, dajte joj dobro pečeno ili ga isjeckajte u odreske i bacajte na roštilj.


Cvjetača: 20 načina da jedete više cvjetača


Kako napraviti domaći kiseli kupus u zdjelu Jar

(Slika: Emma Christensen)

Kupus

Ovih dana možete nabaviti kupus više od zelenih sorti koja dominira supermarketima. Napa, crvene i ukusne sorte su sve dostupne i pomoći će vam gorivo kulinarskim avanturama.

1. Napravite svoj kiseli kupus.

Kiseli kruh od ispočetka ništa je poput jarred punjene koje ste pronašli u trgovini. Lako je i kiselo, s velikim, hrskavim ugrizom. Sve što trebate je velika glava kupusa i zdjelica za početnike.

Nauči kako: Kako napraviti domaći kiseli kupus u zdjelu Jar

2. Izradite vlastiti kimchi.

Jeste li spremni izaći kiseli kupus? Pokušaj Kimchi. Ovaj korejski stomatski i pikantni fermentirani kupus fermentiran je sličnim postupkom.

Nauči kako: Kako napraviti jednostavan Kimchi kod kuće

3. Iskoristite njegovu svestranost.

Već znamo da kupus je ključ za mnoštvo slabe slabe i tangy hrpa kiseli kupus, ali je sposoban za mnogo više. Također ga možete peći na slatki okus, kuhati u bogato i ukusno voće, ili ga baciti u 10 minuta miješati-pržiti.


Recepti kupusa: 20 načina da jedete više kupusa


Kako napraviti pečenu brokule

(Slika: Christine Han)

Brokula

Možda je omiljeni svirač svakoga, potrebno nekoliko minuta da se obrišite o osnovama kuhanja ove biljke. Zatim, iskoristite sve njegove dijelove od zelene do stabla.

1. Parni, blanch, pečenje, pušite – vaš izbor.

Kada je u pitanju kuhanje, brokula je super svestrana; i to vrijedi i za cvjetove i stabla.

Saznajte više: Kako kuhati brokula, 5 načina

2. Ne zaboravite na stabljike.

Ne zaustavljajte se samo s cvjetovima – stabljika je potpuno jestiva i ukusna. Kad se vanjska koža odmakne, stabljici se mogu rezati i jesti sirovo ili kuhani u mješavinu, veggie burger, frittata ili dodati u juhu.

Saznajte više: Jeste li jeli najbolji dio brokule?

3. Pokrijte toplinu za bolje pečene brokule.

The crisp, crackly vrh cvjetova pržiti brokula potpuno neodoljiva. Za najbolje rezultate postoje tri pravila za pečenje: Nemojte štediti na ulju, sezona kao što to misliš, i uzeti temperaturu pećnice preko 400 ° F.

Saznajte više: Kako napraviti pečenu brokule

4. Pecite brokule pravo iz zamrzivača.

Pričvrstite zamrznutu brokule isto kao i svježi kolut; nema potrebe za odmrzavanjem. Pokrenite pećnicu, iscijedite maslinovim uljem, a ono što ćete dobiti zauzvrat je pečena brokula s neodoljivim hrskavim rubovima.


Recepti brokule: 20 načina da jede više brokule večeras


Obrađena salata od lisica s jabukama, lješnjacima i smeđim maslom

(Slika: Anjali Prasertong)

Prokulice u Bruxellesu

Idemo u mitologiju da su Brusselove klice još uvijek zlostavljane. Pečenje, možda najpopularniji način pripreme ovog vegetarijata, pokazalo je da su oni jedan od ukusnijih povrća koje uživamo nakon što se vrijeme ohladi. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izvučete najviše od njih.

1. Znati utječe veličine na okus.

Kada je riječ o kupnji kljova, važno je znati kako veličina utječe na okus. Veće klice imaju tendenciju da se o kvaliteti kupusa, a ponekad imaju malo gorke okus; najbolje ih je spremiti za prženje. Držite se manjih, slatkih kolača za salate ili druge sirove pripravke.

Saznajte više: 5 savjeta za bolje prokulice

2. Počnite s vatrenom vrućom posudom.

Nemojte samo zagrijavati pećnicu prije prženja – također zagrijte posudu za lim. Jednom kad su uljane klice pogodile vruću posudu, počnu cvrčati i upadati u kontakt.

Saznajte više: 3 savjeta za bolje pržene prokulice

3. Jesti ih sirovom ako želite.

Poput njihove veće kupus rođak, ovaj brassica također se može jesti sirove. Uklonite drvenasti kraj i razbiti klice za srdačnim salatama i slavinama.


Slatki recepti: 20 načina da večeras jedu više kulture mladica