Nacho Tips & Recipe: Ultimate Nacho umak od sira

Prije nekoliko godina razvio sam recept za umak od riže nacho koji sada upotrebljavam kao predložak za mnoge ekstrapolacije na temu, uzimajući u obzir različite začine i dodatke za varijaciju. Tako je, tako dobro.

Ali prvo, morate shvatiti da veliki nahos počinju s još bolje umakom od sira. Ovo započinje pivom i kombinira dva sireva, plus začine, svježe rajčice i pivo. Ovdje pronađite ne samo recept, već i brojne opcije za prilagodbu ovog krajnjeg naho-topa na svoj ukus.

Da bi na odgovarajući način postavio temelje za ovaj recept, možda će biti potrebno da se na trenutak pojavljuju. Razjasniti: velika ploča nacho treba biti slojevita umak umjesto isključivo ribanog sira. Najveći problem s nachosima od sira je faktor pokrivenosti. Po prirodi, prašina rešetki je beskrajno manje zamrljiva od tekućeg umaka koji se propušta i širi. Sa umakom od sira, možete praktički osigurati nestanak onog neizbježnog džepa golih, bez sira, usred vašeg vrha nacho. Jasno, ovo je duboko ozbiljan problem.

Pogotovo ako ste zabavni (vjerojatno ovaj Super Bowl vikend), umak je način da ide, budući da je ravno gore rastopljeni sir na čipovima, ako se ostavi da se sjesti, zaplijenila i zarazila. Hladno rastopljeni sir jednostavno ne bi trebao biti, dok je sir umak ima veću moć zadržavanja nakon što je postavljena, i zapravo je ukusna kada je na sobnoj temperaturi kao kad je vruće. Dakle, ako ljudi idu za nekim krilima prije vaših nachosa, neće ih razočarati čipovi s gumenim, čvrstim presvlakama od sira.

Ovaj recept za umak od riže, koji sam razvio za moj drugi, manje posao koji se bavi svim sirom, uistinu se susreo samo s najvećim nagradama. Dodatak u nastavku može se koristiti zajedno sa sljedećim receptom Martha Stewart nachos.

Pogledajte prijedloge za varijacije u zagradama, u kurzivu


The Ultimate Nacho umak od sira

Poslužuje 8 do 12

 • 1/4 kupa

  biljno ulje

 • 2

  veliki crveni luk, mljeveno (Isprobajte bilo koju kombinaciju škarpina, škampi, poriluka ili žutih luka)

 • 3 do 5

  jalapeños (na okus), mljeveno (Pokušajte gušenjem poblano ili anaheim paprike za više dima okusa)

 • 1 čajna žličica

  mljevenog kina

 • 1 čajna žličica

  čili prah

 • 1/2 čajna žličica

  crvena paprika (Ostali veliki začini koji uključuju: chipotle prah, paprika, pimenton, ili težinu doza crnog papra)

 • 1/3 kupa

  svestrano brašno

 • 2 šalice

  teški krem (Polovica i polovina ili mlijeko mogu se koristiti umjesto teških vrhnja)

 • 1

  12-unci bocu lager-style piva (Isprobajte bijelo vino, ali bourbon, konjak ili rakija također bi bilo izvrsno. Za alkoholnu verziju, koristite jabukove jabukove.)

 • 4 šalice

  ribani cheddar sira, od oko 1 funta

 • 4 šalice

  ribani Monterey Jack sir, od oko 1 funta (Ostali sirevi uključuju: papar Jack, Gruyere, Comte, provolone, mozzarella, Fontina ili Havarti)

 • 3

  rajčice, sjeckani (Pripremite dodatke pored rajčice: pomiješana garderijska mješavina s mrkvom i peperoncinijem, peppadevima, maslinama, kukuruzom ili slaninom.)

 • Gruba sol i svježe mljevena paprika

Preko srednje niske topline, toplo biljno ulje. Dodajte luk, jalapeños, kumin, čili prah i kajeni papar; kuhati, miješati, sve dok luka nije meka, oko 6 minuta. Dodajte brašno i kuhajte dok se apsorbira.

Postupno dodajte pivo i štapić za kombiniranje. Kuhajte dok ne malo smanjite i pivo kuhajte za jednu trećinu. Dodajte vrhnje, miješajte, dok ne zgušnjavate, oko 5 minuta. Smanjite toplinu i dodajte sireve. Kuhajte, miješajte, sve dok se ne otopite.

Ukloni iz vrućine i prekrije se u rajčicama i dodatnim dodacima. Sezu za okus s solju i paprom. Držite toplo dok ne budete spremni za posluživanje uz nachos.

Poslužite nachos s predloženim preljevima: guacamole, vrhnje, tanke rezane jalepenos, rotkvice i korijandar, plus salsa od crnih grašaka i rajčice, a drugi od čarobnih tomatila. A možda ćete postići najviše ocjene među vašim obožavateljima.

Recipe Notes

Prilagođena Martha Stewart.

Nora Singley nekoć je bio siromasni i ravnatelj obrazovanja u Murrayovoj trgovini sirovima u New Yorku, gdje nastavlja podučavati klase sira za javnost. Trenutno je TV kuhar na The Martha Stewart Showu.

Povezano: Kako napraviti Nachos kod kuće

(Slika: Martha Stewart)