Naš 15 omiljenih talijanskih nadahnutih pilećih večera

(Slika kredita: Lauren Volo)

Budući da je piletina toliko svestrana, često se odlučim kako ću ga pripremiti na temelju kuhinje koju želim. Da budem sasvim iskren, većinu vremena želim talijanski i svu udobnost koja dolazi s njom. Bilo da je to bogata pileća ragu, lagano kuhana minestrona, ili pak pilića Parm koja je ugodna za mnoštvo, ti 15 talijanskih recepata uvijek zadovoljavaju.

1. Kako napraviti pileći parmezan

Ovaj talijansko-američki favorit uvijek je dobar u repertoaru. Ovo zahtijeva i svježu i nisku vlažnost mozzarella, tako da dobijete sav mliječni okus od bivšeg i sve one guske sire povlače iz posljednje.

(Slika kredita: Lauren Volo)

2. Piletina Saltimbocca s špinat i krumpir

Ove pileće pržene vrhnje od pršuta su obrok od jednog jela, zahvaljujući dodacima kriški krumpirova i puno šparoga.

(Slika: Joe Lingeman)

3. Sporo kuhalo Pileća Piccata

Dodavanje krumpira u sporo kuhalo zajedno s piletinom ne samo da vam daje bočnu jelo, ali mirisni umak od limuna također se upija u svaki ugriz njih.

(Slika: Joe Lingeman)

4. Rajčica rajčice i bosiljka

Ne samo da ovaj recept hrani mnoštvo, već je također pečena zajedno u pećnici tako da je jedva bilo vrijeme na hands-on vrijeme. To znači da je to izvrstan izbor za vašu sljedeću večeru.

(Slika: Joe Lingeman)

5. Pečena parmezana-crusted piletina

Ova hrskava, sireva piletina vrijedi napraviti dodatne – ostatke su izvrsno nabijene u sendviče ili narezane i korištene na vrh salate.

(Slika: Ghazalle Badiozamani)

6. Pecite pasta i rajčica

Ova super jednostavna pečena tjestenina poziva na prethodno kuhano piletine, što znači da je to savršena prilika za korištenje sinoćnjih ostataka ili pokupiti pileći roštilja iz trgovine.

(Slika kredita: Lauren Volo)

7. Kako napraviti klasičnu piletinu Marsala kod kuće

To je puno lakše napraviti ovaj restoran omiljeni kod kuće nego što mislite. Iako je lijepo uz bilo koju vrstu tjestenine, to je osobito dobro posluženo nad anđelovom kosom.

(Slika: Karla Conrad)

8. 30-minutni štednjak Cacciatore Chicken

Samo šačica sastojaka i 30 minuta je sve što vam je potrebno da biste napravili ovu rajčicu, maslinastu piletinu, zahvaljujući pomoći dobrog ol ‘tlaka.

(Slika kredita: Lauren Volo)

9. Toskanska piletina

Postizanje kostiju, pileće prsa na koži je pametan potez – dobivate mršav okus pilećih dojki, ali postoji mnogo manje opasnosti od sušenja u ovom obliku.

(Slika: Christine Han)

10. Sporo kuhalo talijanske piletine i brokule

Ovo je još jedan dobro zaobljeni obrok koji dobiva vaše proteine, povrće i cjelovite žitarice na jednom mjestu. Sve što trebate je zdjela i vilica za kopanje.

(Slika kredita: Leela Cyd)

11. Kremasti pile Alfredo Lasagna Roll-Ups

Ovo utješno riff na lasagne čini samo dvije porcije pa je pogodno za mala kućanstva. Međutim, ako je vaša obitelj veća, recept se jednostavno udvostručuje ili troši.

(Slika: Joe Lingeman)

12. Jednostavno pileći bruschetta

Bruschetta preljev za ovu jednostavnu večeru može se napraviti do dana prije vremena. Samo ga pohranite u hladnjak dok ga ne budete potrebni i pustite da dođe na sobnu temperaturu prije nego što je prelijte preko piletine.

(Slika: Joe Lingeman)

13. Parmesan piletina i Kale Sauté

Kapljica bijelog vina i stisak limunovog soka dodati je pravu količinu kiselosti i svjetlosti na ovu brzu i laganu piletinu.

(Slika: Nealey Dozier)

14. Krumpirano brašno s Pappardellom

Dok bogata teška vrhnja i pilići od brašna s limunastim šljamom divno se bacaju s pappardelle, također je nevjerojatno posluženo preko kremastog polenta ako ste u potrazi za održavanjem glutena.

(Slika: Melissa Ryan)

15. Sporo kuhalo Kuhano pileće minestrone

Dodavanje pileta klasičnom minestrona ozbiljno ga je nakupilo i čini ga još ugodnijim. Ovo se zbližuje bez vašeg pouzdanog spora kuhala.