Naš 10 najkorisnijih kolačića

Rosemary Kolačići

(Slika kredita: Lauren Volo)

Jedno je sigurno kada je riječ o blagdanskoj sezoni: ovo doba godine ne bi bilo dovršeno bez velikih količina svježe pečenih kolačića koji izlaze iz pećnice. Bilo da sastavljate ploču s kolačićima za zabavu, slanje slatkih darova ili pečenje serija samo zato što su to naši 10 najkorisnijih kolačića koje možete držati uz vas.

1. Tijesto čokolade od čokoladne čokolade za jedan dan u hladnjaku.

Strpljenje se isplati, stoga držite na kolačima čokolade čokolade odmah nakon miješanja tijesta. Za kolač sa složenijim okusom, “peče” tijesto za jedan dan ili dva u hladnjaku prije pečenja.

Saznajte više: 3 iznenađujuće Pro Savjeti za najbolji čokoladni kolačići ikada

Zašto izbaci tijesto šećerne kekse prije nego što ga hranim

(Slika: Christine Gallary)

2. Namjestite šećerni kolač prije tijesta.

Umjesto izbacivanja rashlađenih diskova tijesta s kolačićima koji su skloni pucanju, izvadite valjak prije no što tijesto udari u frižider. Pravokutno tijesto je super meko i savitljivo, a lako se izvlači između nekoliko komada voska ili pergamenta.

Saznajte više: Zašto izbaci tijesto šećerne kekse prije nego što ga hranim

3. Koristite šećer u prahu umjesto brašna kako biste izbacili kolačiće.

Prilikom izbacivanja šećerne kekse, prašite radnu površinu sa šećerom u prahu umjesto brašna. Ovaj slatki zamjena sprečava da se tijesto zabije u šalter bez dodavanja dodatnog brašna kolačiima.

Saznajte više: Namjestite tijesto s prahom u prahu

4. Najlakši način za ukrašavanje kolačića je slatkiši.

Kada se radi o ukrašavanju kolačića, postoji niz načina da se o tome krene. Kada vam je potrebna pametna prečica i želite preskočiti potrebu za mjerenjem, miješanjem i bojom nekoliko zdjela glatkog šećera, dosegnite slatkiše. Ove čokolade u boji rastopljene su u jednosmjernu glazuru koja olakšava ukrašavanje kolača nego ikada prije.

Saznajte više: Jedno-sastojni krak koji trebate znati

5. Provjerite može li vaš mikser zapravo držati dvostruku šaržu.

Prije nego udvostručite svoj omiljeni recept kolačića, budite sigurni da vaš mikser zapravo može držati toliko tijesta bez prolijevanja. Ne samo da izbjegava nered, već ćete također izbjeći prekomjerno miješanje tijesta dok se bore za rad u svim sastojcima.

Saznajte više: 8 stvari koje trebate znati prije udvostručavanja receptusa kolačića

4 jednostavna načina za savršeno okrugli kolačiće

(Slika: Christine Gallary)

6. Koristite kartonsku pločicu za ručnik kako biste pomogli oblikovati tijesto kolačića.

Da, kolačići, kolačići za kekse i prstenovi su očiti izbor za savršeno krugove kolačića, ali još jedan neočekivani pomagač je kartonska cijev s tekućine papirnatih ručnika. Za kolačiće i kolačiće za slice i pečenje koje se ulijevaju u dnevnik prije sječenja i pečenja, kartonska cijev pomaže pri stvaranju dobro oblikovane zapisnice.

Saznajte više: 4 jednostavna načina za savršeno okrugli kolačiće

7. Izbjegavajte kolačiće koji se šire hlađenjem ploča za pečenje.

Ispuštanje kolačića na vruću ploču za pečenje često znači da se maslo počinje topljivati ​​čak i prije nego što kolačići uđu u pećnicu i rezultiraju prevelikom širenju kolačića tijekom pečenja. Za bolju drugu (i treću) seriju kolačića, stavite listove za pečenje na sobnu temperaturu prije dodavanja više kolačića.

Saznajte više: Zašto je vrijedno hlađenje listova za pečenje između šarži kolačića

Kako zamrznuti Cookie tijesto

(Slika: Emma Christensen)

8. Izbjegavajte zamrzavanje tijesta s tekućim tijestom.

Većina vrsta kolačića tijesto zamrzne čudesno, ali postoji jedan izuzetak: kolačići izrađeni od tekućeg tijesta kao kolač madeleines, ili tanke kolačiće poput Tuiles, Florentine, i pizzelama, ne držite dobro u zamrzivač.

Saznajte više: Najbolji kolačići za zamrzavanje i kako to učiniti

9. Kolačići s čvrstom, gustom teksturom najbolje se održavaju za slanje.

Prilikom dostave kolačića, držite se dalje od mekih, mrvljivih kolačića ili bilo čega što treba hladiti. Umjesto toga, odlučite se za slatki paket koji uključuje tvrde i hrskave kolačiće (kao što su biscotti i kolačići), gusti kolačići (poput maslaca od kikirikija i šećernih kolačića) ili bar kolačića.

Saznajte više: 3 najbolja vrsta kolačića za slanje pošte

Kako ukrasti kolačiće s glatkom: Najlakši i najjednostavniji način

(Slika: Emma Christensen)

10. Provjerite jesu li kolačići posve cool prije zaleđivanja.

Nemojte žuriti na proces hlađenja; topli kolačići nisu prijatelji na glazuru. Postavite se za ukrašavanje uspjeha dajući kolačiće dovoljno vremena da se ohladi prije dodavanja glazura.

Saznajte više: 5 Greške koje treba izbjegavati prilikom krekiranja kolačića