Mojih 10 omiljenih zdravih udobnih jela

Zdrava večera znači različite stvari različitim ljudima. Za mene to znači korištenje što više “pravih hrane” sastojaka što je više moguće. Ja se oslanjaju na svježe proizvode iz moje CSA i poljoprivrednika na tržištu i lean proteina kao što su riba, piletina, svinjetina, grah i mahunarke. Imam mekano mjesto za pečene robe, sir, i povremeni kremasti umak. To je sve o ravnoteži i umjerenosti za mene – uglavnom zdravi sa strane indulge jednom u neko vrijeme. Možda se možete povezati?

Od azijskog nadoljenog cvjetače pržena riža i punjeni slatki krumpir, do vegetarijanke i jednostavnih pilećih tacova, ovo su moji favoriti 10 omiljenih za ugodnu, ugodnu večeru.

1. Saocy Skillet Salmon

Redovito sam napravio ovaj recept jer je Sheela prvi put objavio, a sad kad smo duboko u sezoni rajčice, bolje je nego ikad. Volim bacati neki svježi razbijen bosiljak u tavu, i uparivanje s točenim špinom i bisernim kuskusom ili quinoa.

(Slika kredita: Lauren Volo)

2. Tjedno noćno miješanje povrća

Brzi krumpirići su jedan od mojih najdražih jela za dobivanje večere punog povrća na stolu. Dovoljno je fleksibilno da upotrijebim bilo što povrće koje imam pri ruci, a kad se osjećam posebno gladan, skupio sam je s nekim izvanrednim tofuom ili piletinom.

(Slika: Sarah E Crowder)

3. Slatki krumpir s umakom od rajčice s pahuljicama

Kad se stvarno ne osjećam kao kuhanje, ali želim nešto zdravije od uzimanja, ovo je jedan od mojih najdražih zamjena. Dio moje pripreme za nedjeljne večere je pečenje nekoliko slatkih krumpira pa je sve što im je potrebno učiniti je ponovo ih zagrijati i napuniti slanutak i rajčicu.

  Nasvet: Kako narediti Brown Roux

(Slika: Joe Lingeman)

4. One-Skillet Salsa svinjetina

Bez obzira koliko puta sam napravio ovaj recept, uvijek ima način izrade svinjskog mesa osjetiti uzbudljivo. Koristite bilo koju salu koju imate pri ruci, pohranjeni u kupovini ili domaći (volim rotirati između klasične salate i salse verde).

(Slika: Kimberley Hasselbrink)

5. Azijska rajčica sa rižom s Kalua svinjetinom

Zaljubio sam se u taj recept kad sam napravio krug Whole30, i od tada ga redovito stvaraju. Ako sam sjeckao svinjetinu, stavljam se s receptom, iako se više puta odlučim za isjeckanu piletinu ili male kocke izuzetno čvrstog tofu.

(Slika kredita: Lauren Volo)

6. Salata od rajčice

Ovo je skromna i sasvim jednostavna salata, ali ne dopustite da vam to budalo, jer je napunjeno tonom okusa i dovoljno je zadovoljavajuće da bude večera. Ako želite biti dvostruko sigurni da je to punjenje, popijte ga s jajima, piletinom ili nekoliko kriški odrezaka.

(Slika: Diana Yen)

7. Polagani pileći tos

Ovo je moja omiljena rutina za zdravu večeru na napornim danima kada nemam vremena kuhati. Sporo kuhalo radi sve teške podizanja, a ja vrh moj tacos s bilo veggies ili slaw imam u frižideru, plus obvezatan lonac guac.

(Slika: Karen Biton-Cohen)

8. Quinoa kimchi zdjelu s gljivama od jajeta i crvenom brokule

Ljepota ove hranjive posude je da zahtijeva više pripremanja i montaže od stvarnog kuhanja, a mogu pripremiti sve komponente tijekom pripremanja nedjeljnog obroka. Također volim dodati neke komade prženog slatkog krumpira i prženog jaja.

(Slika kredita: Lauren Volo)

  3 Nasveti za izdelavo najsevrednejšega, najbolj prevelikega Mac'n'Srca svojega življenja

9. One-Pot 30-minutne Zoodle i Meatballs

Uvijek se osjećam jako dobro kad bih se zamijenio tikvicama. Kad budem mogla, dodam domaće mesne okrugle; inače sam potpuno sretan da se oslanjam na udobnost zamrznutih mesnih okruglica.

(Slika: Kimberley Hasselbrink)

10. Rajčica s brašnom od brašna s brokule Rabe

Ove krešne leće od rajčice su zdrave i dodir opušten u isto vrijeme. Završili su s maslacem i kapljicom vrhnja (koju biste lako mogli izostaviti). Također ga možete nadoknaditi s regularnom parišom ili pečenom brokkolom ili bilo kojom vrstom zelenog zrna.