Moj novi omiljeni salatni odijevanje Recept: ukusna Ricotta Salata Citrona

Volim jednostavan salatni odijelo napravljen isključivo od visokokvalitetnog maslinovog ulja i sok od limuna. Uvijek vidim da su to dvije jednostavne stvari koje oblače neke od mojih najdražih salata u restoranima koje često čestim. Dobri sastojci ne trebaju mnogo više. Osim ako dodate neku ricotta salatu.

Osim soli i papra, ovo svlačenje zahtijeva samo tri stvari: maslinovo ulje, limun i ricotta salata. Kada se zajedno skače, ove se stvari pretvaraju u nešto lijepo emulgirano, mliječno-kremasto i limemo, s ukusnom maslinastom okosnicom.

Razmislite o tome kako ribani Parmigiano-Reggiano dodaje bogatstvo preljevu u Cezar salatu. Ricotta salata je mekša i doslovno više kremasta, osobito kad se nasipa. Oblačne kapute na način sličan preljevu od majoneze ili premazom od kiselog vrhnja, ali bez debljine ili kvalitete. Ako volite kremaste dressings poput ranča, zelene božice i plavog sira, ali ih izbjegavajte jer su samo malo dekadentni, voljet ćete svjetlo, sjajni lik ove.

I dodatni bonus: Ricotta salata je jeftina! Mogu ga pronaći na mom tržištu za 7,99 dolara / lb. Jedući običan, ricotta salata je slana i lagana igra. U odijelu, ima sposobnost transformacije.

Ono što je posebno lijepo u vezi s tim preljevom je koliko dobro ide s obilnim povrćem, poput sirove kale i obrijanih sirovih školjki u Bruxellesu, kao u salatu na slici ovdje. Također sam dodao tanko rezano krušno, malo slatkoće.

Ricotta Salata Citronette

Čini oko 1 1/2 šalice

 • 3/4 kupa

  fino usitnjena ricotta salata

 • Uglađena zrnca jednog limuna

 • Sok od 1-2 limuna

 • 3/4 čajna žličica

  krupna sol

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 1/2 kupa

  ekstra djevičansko maslinovo ulje

U srednjoj zdjeli, kombinirajte ricotta ricotta, limunov sok i sok, sol i papar okus. Namotati na kombinaciju. U polaganom, ravnomjernom strujanju postupno dodajte maslinovo ulje, neprekidno miješajući kako bi se emulgirao. Okusite za začin i dodajte dodatni sok od limuna, sol i papar po ukusu.

Recipe Notes

Oblačenje će se držati, prekriveno, u hladnjaku, oko 2 tjedna.

Nora Singley nekoć je bio siromasni i ravnatelj obrazovanja u Murrayovoj trgovini sirovima u New Yorku, gdje nastavlja podučavati klase sira za javnost. Trenutno je TV kuhar na The Martha Stewart Showu.

Povezano: Sir koji ne može sama stajati: 10 koristi za Ricotta Salata

(Slike: Nora Singley)