Moj najdraži recept napravio sam za cijelo

(Slika: Nom Nom Paleo)

Za 30 dana ovog mjeseca istražujemo Whole30, 30-dnevno ponovno postavljanje i preusmjeravanje na cijelu hranu. Whole30 nije dijeta ili prosudba hrane kao “dobro i loše”. To je zapravo kratkotrajni reset koji je pomogao mnogim našim čitateljima kuhati više i shvatiti hranu koja ih čini da se osjećaju najbolje. Pročitajte više o našoj pokrivenosti ovdje.

Upravo sam završio svoj prvi krug Whole30 jučer (minus ponovnog uvođenja). Imam puno osjećaja o programu – nešto dobro, nešto loše – ali nešto što mi se stvarno izdvojilo bila je visoka količina kuhanja koja je neophodna za Whole30. Za posljednjih 30 dana kuhala sam oko 95 posto obroka, što je zahtijevalo puno planiranja i pripreme jela. Neki od recepata koje sam napravio bili su duds, dok su se drugi vratili tjedan dana nakon tjedan jer su bili baš tako ukusni.

Bilo je, međutim, jedan recept koji se izdvajao iznad ostatka i bilo je nešto za što sam stvarno radovao svaki tjedan. Ovaj obrok je zadovoljavajući na način da drugi Whole30 jela jednostavno nisu bili. Smokva, slana i bogata načina koji su me zaboravili da ne jedem pizu 30 dana. Nešto ću nastaviti bez obzira na to jesam li radila Whole30 ili ne.

(Slika: Nom Nom Paleo)

Moj omiljeni recept koji sam napravio tijekom Whole30 bio je to hrskavi swoodles sa slaninom od Nom Nom Paleo. Potrebna vam je spiralizer da bi ovaj recept (i neka snaga nadlaktice). U osnovi, napravite rezanci od slatkog krumpira, mrkve i luka; odrežite ih u masnoće slanine u pećnici; bacajte rezance sa još slaninom; a zatim gornji dio hrskavih rezanaca s limunovim sokom, peršinom i biljem. Možete popuniti prvo jelo u prženo jaje, ili idite s pola avokada (kao što sam učinio).

Prije sam napravio mnogo recepata spiralizer, ali ovaj je bio jedinstven. Volio sam uključivanje spiraliziranog luka (tako pametan!), A slatki krumpir je dao recept neki peti, što sam propustio u drugim Whole30 receptima. Kuhanje biljnih rezanaca u masnoće slanine također je genijalan potez za Whole30, jer sam do kraja bio prilično dosadio dobivanje svih mojih masnoća od kokosovog ulja i ghee.

Ako napravite ovaj recept, preporučujem vam udvostručavanje tako da možete dobiti par jela od svih vaših radova. To je definitivno malo intenzivno radno, a vaši će vam ruke naštetiti nakon spiralizacije svih onih povrća, ali to je vrijedno. Dobra vijest je da je ovaj recept gotovo jednako svjež kao hladan sljedeći dan za doručak.

Nabavite recept: Crispy Swoodles s Bacon od Nom Nom Paleo

Ako ste završili Whole30, postoji li određeno jelo koje ste voljeli? Što je napravilo tako posebno? Javite nam u komentarima.