Mogu li koristiti slano maslac na mjestu nejestivog maslaca za pečenje?

(Slika: Henry Chen)

P: Mogu li koristiti salted maslac umjesto neslanog maslaca i smanjiti sol u tijesto ili pečenje recept?

Poslano od Barbara

Urednik: Mislim da postoje dvije vrste ljudi na ovom svijetu: one koji kupuju slan maslac i one koji kupuju neslanu. Mi? Ja sam čvrsto u kampu neslanog maslaca. Volim dodati sol na okus. Ništa ne zadovoljava kao poznati dodir prstiju košer soli. Neki receptovi nikad ne određuju hoće li koristiti maslac slanog ili neslanog – u tom slučaju, zadana je obično neslan.

Međutim, s preciznom umjetnošću pečenja, svako malo zrno. Prepustila sam ovo pitanje uz Gesine Bullock-Prado, izvanredno krušni kuhar, za unutarnji kolač. Evo što je morala reći.

Tehnički, da. Možete koristiti salate maslac umjesto slanog maslaca ako je to sve što imate, pogotovo ako izradite nešto jednostavno kao kolačići gdje kemiju dodavanja soli u određenoj količini i u određenom vremenu neće strašno utjecati na ishod, za razliku od kruha. Problem je u kontroli.

Ne govori točno koliko je soli u maslacu; različiti proizvođači dodaju različite iznose. Pečenje je kemija (i kontrola), a receptovi zahtijevaju određene iznose iz nekog razloga. A onda se dodaje i sol: sol je konzervans, čime je maslac duže vrijeme ostao na trgovini mješovitom robom. Unsalted je svježiji (i nalazim “slađi” ukus). Sol također maskira rancidnost do stupnja u nebaked maslacu, ali okus izlazi strašno u pečenom dobru i ono što mogu opisati samo kao “maslac funk”. Dakle, ako kupujete maslac za pečenje, kupujte nesljenu. Ako ste u vezu i jedete samo slani, slobodno ga koristite u stvarima poput kolačića. Ali, učinite sebi uslugu i dajte svom masaru duboku njuškanje i malo okusa samo kako bi bili sigurni da sol ne prikriva rancidnost.

Pročitajte više o bezalkoholnim maslacem u receptima: Zašto Recepti pozivaju na neoznačeno maslac

Sljedeće pitanje?