Može li stvarno kuhati lososa u perilici posuđa?

(Slika: Christine Gallary)

Ja sam obožavatelj jednostavnog domaćeg kuhanja i skloni se držati isprobanih i istinskih metoda kuhanja, ali moj je interes bio piqued kad sam pročitao da možete kuhati lososa u perilici posuđa.

Losos? U perilici posuđa? Zvučalo je previše dobro da bude istinito i, da budem iskren, pomalo zastrašujuće nastojanje, ali dao sam vrtlog da vidim što je to nekonvencionalna metoda kuhanja! Je li ovo pravi dobar savjet? Čini se da je teško vjerovati!

Izvorni Savjet

Ispada da kuhanje lososa u perilici posuđa nije nova hir. Bob Blumer, domaćin prehrambene mreže Surreal Gourmet, to radi godinama, tvrdeći da su kuhani losos u perilicama posuđa širom svijeta. Sve što trebate učiniti je zamotati losos čvrsto u foliju, staviti paket u gornji stalak, i pokrenuti ga na redovitom ciklusu. Kada se ciklus završi, losos se kuha i spreman jesti.

Usporedi ovu metodu kuhanja s krilom lososa i kaže da perilica posuđa proizvodi savršene, ukusne rezultate. I da, čak možete dodati deterdžent i čistiti jela dok kuhate svoj losos!

Nikad prije nisam nikada kuhala u perilici posuđa, pa sam morao vidjeti o čemu se radi. Ako možete kuhati večeru i čista jela u isto vrijeme, to bi bilo nevjerojatno. Ali kakav bi bio okus lososa? A moje suđe završavaju mirisima ili okusima riba?

Pogledajte izvorni savjet

  • Dobijte Bobov recept: Salmon s perilicom posuđa s umakom od pikantnog umaka

(Slika: Christine Gallary)

Metoda ispitivanja

Odlučio sam okusiti losos na način na koji bih obično to učinio kad bih ga pekla ili kuhala u pergamentu. Na pult sam postavio dva listova aluminijske folije i stavio komad lososa na svaki list. Nakon začinjenja s solju i paprom, na svakom komadu prenio sam kapljicu maslaca, limene kriške i neke svježe koprene.

(Slika: Christine Gallary)

Sada je došlo do točke probijanja ovog testa: omatanje lososa u foliju čvrsto i temeljito, tako da nijedna voda ili deterdžent za pranje posuđa ne bi ušli u nju. Polako sam se preklopio i pritisnuo suvišak zraka, pazeći da su sve moje nabore bile što bliže lososa što je više moguće. Jesam li dovoljno dobar posao? Jedini način da znamo bio bi na kraju!

(Slika: Christine Gallary)

Konačno, stavio sam losos u gornji stalak perilice posuđa s prljavim posudama, dodao sam deterdžent za pranje posuđa i okrenuo cijelu stvar. Koristio sam redovni ciklus bez ikakvih dodatnih ciklusa kao što su grijani suhi.

Vremenska linija kuhanja lososa u perilici posuđa

Evo vremenskog slijeda onoga što se dogodilo:

  • 1:43. Ribu u perilici posuđa, perilica posuđa uključena.
  • 2:14. Tjeskobno pogledaj perilicu posuđa dok trči, kao da mogu kanalizirati Supermanove moći i vidjeti što se događa unutra. Nema nikakvih mirisa koji izlaze iz nje.
  • 2:36 p.m. Ciklus posuđa je završen. Još uvijek nema smrdljivih mirisa.

Rezultati

Oko 45 minuta nakon što sam uključio perilicu posuđa, ciklus je završen. Neugodno sam otvorio perilicu posuđa i njušila. Moje posuđe izgledalo je čisto i perilica su mirisala kao obično nakon opterećenja. Nema smrdljivih mirisa.

(Slika: Christine Gallary)

Izvadio sam pakete lososa, stavio ih na tanjur i otvorio ih. U svakom je paketu bilo malo tekućine, ali ne više od očekivanja od kuhanja lososa unutar paketa folije. Još jedan sniff test i sve što sam mogao mirisati bio je kuhani losos, bez mirisa deterdženta za perilicu posuđa.

Savršeno kuhani losos.

(Slika: Christine Gallary)

A onda je došao zadnji dio: jede losos. Zgrabio sam vilicu i ušao. Moja mi je čeljust pala kad je losos savršeno pržio, samo je kuhala i imala teksturu vrlo sličnu s lososu koji sam prije kuhala s sous vide metoda. Ljudi, ovaj losos bio je apsolutno ukusan! Zapravo, na:

  • 2:50 p.m. Još ga jede i strahopoštovanje. Morate odmah razgovarati s Kitchnovim suradnicima.

Bio je sredinom poslijepodneva, ali sam završio jesti veliku količinu lososa samo zato što je bio tako dobar. Mislim, pogledaj teksturu ove ribe!

Presuda: Ovo je napetost za um!

Salmon je prebačen na pladanj posluživanja.

(Slika: Christine Gallary)

Završne bilješke

Moj um još uvijek je upao da je to uspjelo. Malo je istraživanja dala dobar razlog zašto sam mislio da je losos izgledao kao da je kuhano sous vide. Stroj za pranje posuđa općenito se zagrijava do oko 120 ° F i ispada da je preporučena temperatura od 118 ° C kod kuhanja lososa sous vide.

Iako nikada ne bih kuhala lososa u praznom perilicu posuđa, jer osjećam da je to gubitak vode i energije, činjenica da to mogu učiniti i dobiti opterećenje jela je prilično cool. Ova metoda proizvodi teksturu lososa koji mi se najviše sviđa (vrlo mekana i vlažna), ali to možda neće biti za one koji vole svoj loson više dobro kuhani – ili biste možda htjeli uzeti u obzir dodavanje u okruženju koje je zagrijano. Bob Blumer također savjetuje da perilice posuđuju drugačije, tako da možda trebate eksperimentirati s postavkama kako biste shvatili što najbolje funkcionira.

Ne bi li to bilo zabavno druženje s večerom izvući glavno jelo iz perilice posuđa i zadiviti goste? Ili možda možete pretvoriti uredsku kuhinjsku perilicu posuđa u aparat za kuhanje ručka za sve. Moj um još uvijek okreće mogućnosti.