Mighty Tiny, Mighty Crunchy: sjemenke maka

Za nešto što izgleda posebno dizajnirano da se poskoči u našim zubima nakon jela, svakako volimo sjemenke maka! Možda zato što su muhe i kolačići tako jako lijepi. Ili zbog nježne krize daju ove namirnice. Ili možda ne trebamo razlog da ih volimo uopće! Jeste li ljubitelj maka sjemena? Kako ih upotrebljavate?

Jesi li se ikada zapitala kakav izgled maka, bliski i osobni? Pogledajte gore navedenu fotografiju!

Sjemenke maka doista dolaze iz sjemena lužnjaka maka cvijeća, a doista sadrže malo istog sastojka koji se koristi za izradu opijuma. Ali nikad ne bojte se: sami sjemenke ne sadrže dovoljno ničega što bi vam moglo olakšati!

Ova sjemenka može se koristiti na različite načine u kuhinji, uglavnom za ukrašavanje i škripanje, ali sekundarno za njihov blagi šumski okus. Dodajte ih u pečene robe kao što je mnogo voljena kolač od sjemenki maka limuna, kao i kolači od bundt, kolači i slatki pecivi. Četka vrhova bagela, bunja i krekera s bjelanjčevim bjelanjkama i posipajte sjemenke maka na vrhu za dodatnu škripu. Sjemenke maka se također mogu nanijeti u tijesto i upotrijebiti kao punjenje za kolače i ostale kolače.

Koji su vaši omiljeni načini korištenja sjemenki maka?

Recepti:

  • Muffins sjemenki narančastog maka
  • Limunovo sjeme Blinis
  • Kukuruzni, parmezanski i pšenični krekeri
  • Salata od špinata i jagoda s preljevom sjemenki sjemenki
  • Hamantaschen
  • Dimni čudovište Popcorn

Povezano: 5 načina da jedete Chia sjeme za doručak

(Slike: Foodpictures / Shutterstock)