Maslacem i dalje: 10 načina za jesti jastog

Prema NPR, mačka jastoga ulov je na vrhuncu ove sezone, tako da se čini kao savršeno vrijeme staviti na lonac kipuće vode i isprobati nekoliko jastoga recepti. Od jastovih peciva do lobističke tempure, ovdje su deset ideja, svježe i poznate.

1 valjci za hobotnice: Jedan od naših omiljenih načina jesti jastoga: nakupljen u mastanoj kosti i odjeveno od maya, limuna i svježih bilja.

2 Lobster Stew s rajčicama i paprike od Bon appetit: Ova španjolska gulaš koristi tomalley (jetru) kako bi okusila svoj umak!

3 Tempura jastoga s umakom od umivaonika Jamieja Olivera: Komadići jastoga su luksuzna alternativa uobičajenom zakucanom i prženom škampu.

4 Lobster s Udon rezanci, Bok Choy i Citrus iz hrane i vina: Jastog voća presvučen u pržene kljunove na vrhu hrpe udona rezanaca i mirisnog mirisa.

5 Chili Jastog iz hrane i vina: Riff na singalanskom jelu od chili rakova, ovaj recept parira snažan umak od čiličavog češnjaka s jastogom.

6 Maslac Pocked jastog s svježim rajčicama od Steamy Kuhinja: Ovaj recept kombinira jastoga s klasičnim ljetnim okusima svježih rajčica i bosiljka.

7 salata od jastoga s Tarragonom iz La Tartine Gourmande: Jednostavna salata koja započinje domaćom majonezom od dragog kamenja.

8 Calcutta jastoga u špinat i umak od jogurta od gurmanskih: Ovaj indijski curry priprema jastoga na način koji nikada prije nismo pokušali: s đumbirom, špinom i jogurtom.

9 Hobotnica s Fidesom iz hrane i vina: Ova paella-style jelo koristi vermicelli poput tjestenina zove fideos umjesto riže.

10 salata od jastoga s grejpom, avokadom i srcima palmi Marthe Stewart: Jednostavan, elegantan i osvježavajući.

Kako vam se sviđa pripremiti jastog?

Povezano: Kako ispucati i jesti cijelu jastučić

(Slika: Liz Vidyarthi)