Šljunka za brušenje: Boja svoj!

Šljunka za brušenje je jedan od onih specijalnih proizvoda za pečenje koje ste kupovali jednom, a zatim zaboravljate na stražnjoj strani vašeg spremišta, sve dok ne dobijete istu boju, naravno! Jeste li se ikad zapitali možete li samo bojati svoje, koliko vam je potrebno? Evo kako!

Šljunka za brušenje, to glatko, hrskavo preljev na šećerne kekse i fancy pečene robe nije ništa drugo nego grubo mljeveni šećer. Nešto značajnije od redovitog granuliranog šećera, šećer za brušenje se bolje peku. Dovoljno je za kupnju već obojene šećera kada radite samo s jednom bojom, ali kada ste zainteresirani za različite boje, trošak kupnje svakog pojedinca povećava se.

Izrada vlastitog je jednostavna. Prvi korak je pronaći grubo zrnati šećer s tkaninom koju želite. Naći ćete šljunka za brušenje zajedno s pjenušavim šećerom, koji je super grubo tlo, i jestivo blještavilo, koje ima više krhke konzistencije. Izaberite raznolikost koja vam se sviđa, kupiti jednu funta od bijelih predmeta i početi bojati. Pogledajte linkove u nastavku za on-line šećer i hranu za bojanje resursa.

Stavite pola šalice šećera u plastičnu vrećicu. Dodajte kapljicu gela ili prstohvat boje hrane u prahu i protresite dok se dobro ne sjedinite. Stručnjaci zaklinju tekuće bojanje hrane, kao i dugo dok koristite samo kap po korak i kombinirajte smjesu prije nego što tekućina otapa bilo koji od šećera. Kada vaš šećer bude boja koja vam se sviđa, upotrijebite ili ga spremite na neodređeno vrijeme.

Nađite šećer za brušenje na mreži:
• Whtie šljunka za brušenje, 3,39 dolara za vrećicu od jedne funte u Amazonu
• Pjenušav bijeli šećer, 5,95 dolara za vrećicu od jedne funte u King Arthur Flouru

Pronađite bojanje hrane online:
• Meke gel boje za zalijevanu hranu, 14,95 dolara za set od 8 boja u King Arthur Flour
• U boji za žvakanje u prahu, 11,95 dolara za set od 7 boja u kuhinji Krafts

Povezano: Savjeti za pečenje: Izradite vlastiti smeđi šećer

(Slika: Stephanie Barlow)