Ljetni seks života Squash: Kako prepoznati između muških i ženskih cvjetova u slonovima

Obožavamo cvjetove od tikvica. Kad su napunjeni, prženi i prženi, jedan su od glavnih ljekovitih specijaliteta. Ali imali smo uvijek blagi osjećaj nelagode kada ih kupujemo. Nije li bila prilično žrtva za poljoprivrednika da proda svaki cvijet, budući da je u suštini žrtvovao buduće squash? Ne bi li ovaj cvijet nakratko postao mnogo veći (i još značajniji) povrće? Činilo se gotovo pohlepnim jesti cvijet i zanijekati joj svoju budućnost kao squash!

Ispalo je da smo pogriješili. Nisu svi cvjetovi u squashu pretvorit će se u squash, a većinu cvjetanja možemo jesti u vlastitom squash patchu nekažnjeno. Zašto? Pročitajte dalje za prosvjetno putovanje u zdjelu botaniku, s rodom, spolom i oplodnjom koja je visoko na programu.

Odgovor je doista prilično jednostavan. Šumski cvjetovi dolaze u dva spola: muškarca i žene. Samo zrnca cvjetova sazrijevaju u squashu. Muškarac je upravo tamo, pa, oplodite ih. Kao iu drugim dijelovima prirode, cvjetovi muškaraca prilično nadmašuju i nadilaze ženske cvjetove. Ženke obično rastu blizu središta zdrobljenog bilja, čučući se nisko na stubby stablima koja, kada je oplođena, brzo balon u minijaturni squash.

Evo nekoliko slika ženskog squash cvjetanja:

Muškarac je, s druge strane, vedar i brojan. Raste na dugim stablima koja se puše i kroz biljku; muško cvjetanje će uvijek biti na kraju mnogo duže staze od žene.

To je sve. Ako već imate nekoliko dječjih kolača koji oteknu na vašim vinogradima, prilično ste slobodni odabrati muške cvjetove, stavljati ih i pržiti. Samo pazite na pčele i druge male insekte; oni vole nestle unutar tih širokih otvorenih cvjetova!

Jeste li jeli cvjetove od lignje ovog ljeta??

Povezano: Pet načina za jesti cvjetove od slonova

(Slike: vjera Durand)