Ljetni recept: Fried Okra

Okra je obično nešto što volite ili mrzite. Nema puno međusobnog teritorija. Odrastao sam ga jesti, pa sam, naravno, obožavam. Nemojte zaboraviti, to nije bilo nešto što je moja majka ili moja baka ikada pripremila za nas, ali to je uvijek bilo naređeno kad smo izašli jesti. Bilo je na stoliću na roštilju i tri, ili u Morrisonovoj kafeteriji za nedjeljnu večeru, malo popratno jelo dubokog prženog povrća bilo je uvijek na stolu.

Okra se može naći u mnogim južnim receptima, često sautéed i uparen s rajčicom, ili kao zgušnjavajući agent u gumbo. Jedna od mojih novih trikova na ljetnoj zabavi je da je iskoče i baci na roštilj (bacajte s maslinovim uljem, solom i pahuljicama od crvenog papra. Fried će uvijek biti najbolji, čak i ako to poduzme malo truda i malo više čišćenja. Ali najbolje stvari u životu obično rade…

Tradicionalno pržena okra je rezana tanka i zalirena u tijestu kukuruza. No, stavio sam malo kugle na nju, međutim, održavajući cijele čahure i napravio više od “tempura stila” tijesto. Moja mješavina koristi i brašno i kukuruzni škrob, što dodatno pridonosi veggies, a dalje ih održava svjetlo i prozračno. ja imati da služi moje pržene okre s velikodušnim okusom domaćeg vrućeg paprike octa (koju držim u stalnoj opskrbi u mojem hladnjaku), ali kupljeni u spremištu ili ocat od jabučica učinit će prstima. A ako želiš postati pravi luda, možeš baciti i sitne sitne limete u fryer. Znaš, samo zato što.

Zato pokupite neki okra na vašem lokalnom tržištu poljoprivrednika i isprobajte moju verziju. Javi mi što misliš. Možda ćete čak pretvoriti nekoliko mrzitelja…

Fried Okra

Poslužuje 6 do 8

 • 1 funta

  okra, po mogućnosti malene mahune

 • Mlaćenica, dovoljno za pokrivanje okre

 • 3/4 kupa

  brašno

 • 3/4 kupa

  kukuruzni štirak

 • Koser sol i papar

 • Cayenne paprika, za okus

 • Poslužiti ocat od vinskog papra ili jabučni ocat

Ulijte nekoliko ulja kikirikija u posudu s teškim dnom, po mogućnosti lijevanog željeza. Zagrijte ulje na 350 °, pomoću termometra za prženje / bomboniju, kako bi temperatura bila konzistentna.

U međuvremenu, natopi okra u dovoljno mlaćenice da se potpuno pokrije. U drugu zdjelu, promiješajte brašno, kukuruzni škrob, 1 1/2 čajnu kosernu sol, nekoliko mljevenja svježe mljevenog crnog papra i prstohvat cayenne. Kopriti okra u suhu smjesu sve dok dobro ne obloži.

Radite u malim količinama, kuhajte okra u vrućem ulju dok ne postane hrskav i svijetlo zlatno smeđe, oko 30 sekundi do minute. Namjestite toplinu po potrebi kako bi ulje držalo na 350 °. Uklonite prženi okra iz ulja pomoću paukova ili žlice za prorez i dopustite da se ispustite na smeđim papirnatim vrećama. Dok je još vruće, sezonu okra s dodatnim koser soli i velikodušan kapljica vruće paprike octa. Poslužite odmah.

Povezano: Nemojte mrziti Okra

(Slike: Nealey Dozier)