Lijepe zabavne ladice: Kako napraviti pršut Rosettes

Jedan od mojih najdražih načina da dobrodošlicu gostima prije večere jest ponuditi pladanj malih grickalica – nekoliko kriški od sira, nekog kruha i kiselih maslina i nekih izliječenih jela. Lako, prikladno i ukusno, osobito kada se ulijeva lijepa čaša vina! Ali do sada sam bio na gubitku kad sam ispržio pršut na tavi za predjelo. Toliko je tanka i postaje tangled, inače se drži za jelo, tako da gosti moraju nespretno ukloniti vrhove prstiju. Zatim sam vidio nešto jednostavno i sjajno u lokalnom vinskom baru: Prosciutto rozete!

Ovo je sasvim očito rješenje, jednom kada sam to vidio. Ali nikada nisam razmišljao o tome kako bih poslužio izliječeno meso na ovaj način. Vinski bar (Mouton, za sve vas središnje Ohioce!) Služi jednostavnim, ali zadovoljavajućim daskama odabranih sireva, izliječenih jela i očuvanih lukova i artičoka, uz vrlo dobre koktele i vina. Zadnji put kad sam bio tamo, donijeli su mi desni sir i pršut, s pršutom omotanim u rozete.

Svaka rozeta je lako pokupiti i pop u usta, a omot i krivudavo meso osjeća više zadovoljavajuće žvakati. Izgleda prilično na tanjuru, i lako ih je napraviti.

Za izradu pršuta rozeta:

• Najprije dobro operite ruke dok rukujete hranom koja se neće kuhati prije jela.

• Zatim uzmite komad pršuta i okrenite se u dugu cjedilu.

• Zatim ga čvrsto stavite u rozetu, potom podvrgavajući kraj ako je potrebno kako biste ga zadržali. (Ipak, otkrio sam da je to rijetko potrebno, jer je meso dovoljno vlažno da ima oblik nakon valjanosti.)

• Postavite na pladanj s nekim sirom i kiselim kiselinama i gotovi ste.

Razmislite o tome sljedeći put kada želite poslužiti nekoliko grickalica svojim gostima – to je također, naravno, lijep lagani ručak ili večeru za sebe. Samo nekoliko zavoja od pršuta ili mrštice, zajedno s nekim sirom, sirom ili dva, nekom senfom i kruhom.

Kako poslužitiš pršut i druge izliječene meso?

Povezano: Crusty Bites: 10 predjela služili na tost

(Slike: vjera Durand)