Last minute predjelo: hrskavi kruh čestica

Nisam mogao podnijeti bacanje svih tvrdih vanjskih lišća ostavljenih od prženja prokulica prošlog tjedna. Pa što sam učinio? Ono što bi svaki poduzetni i štedljiv domaći kuhar mogao učiniti: učinio sam ih maslinovim uljem i izradio žetone.

Pomislio sam ako možete pretvoriti hrapave lišće kelja u hrskav snack, zašto ne bi izbili Bruxelles lišća?

Ustajao sam u blizini pećnice dok su pečene, odupirući se nagonu da ih prečesto prečesto prisili zbog straha od puštanja vrućine. Prvo su postali svijetle Kermit zelene boje i počele isparavati. Zatim su se počele raspadati. I pretvori bijednu, potpuno neupadljivu nijansu smeđe-zelene.

Mislio sam da je sve izgubljeno dok ne stavim jednu u usta. Bilo je tako hrskavo da se praktički rastopilo na mom jeziku. Ostavio je bogat okus maslinovog ulja, čistu slanost i nezaboravan okus slatkog soka. Da, moraš voljeti ove krošnje.

Oni se smanjuju puno tijekom kuhanja. Počela sam s 3-4 šalice ostataka listova i završila s oko 2 šalice čipsa. U mom umu, ovo ih čini savršenim predjelom za kuhara i kuhara pomagača kao što smo ići o stavljanju završnih dotakne na obrok.


Krekljasti krekeri s roštiljem

Izrađuje oko 2 šalice čipsa

  • Tvrdo vanjsko lišće od pripremanja šarže kljova

  • Maslinovo ulje

  • Sol

  • Papar

Zagrijte pećnicu na 400 ° F.

Odbacite bilo koji proizlazi iz svojih bilješki, rezervirajte samo vanjski list. U zdjelu bacajte lišće s kišicom maslinovog ulja, zdravo posipanje soli, a nekoliko se okreće od pepper grindera. Koristite prste da trljate lišće uljem, pazeći da se sve površine s malo ulja.

Spread lisce u jednom sloju na golom listi za pečenje. Pecite 10-12 minuta dok lišće ne budu suhe i suhe.

Čips se najbolje jedu odmah, svježe iz pećnice, ali će ostati hrskavi za sat ili dva. Postupno će se početi omekšavati i postati žvakati nakon kuhanja.

Recipe Notes

Slučajevi se razlikuju, rezovi od 1 1/2 funti klice čine oko 2 šalice čipova.

Povezano: Pet načina za jesti Kale

(Slike: Emma Christensen)