Koristite suhi led za stvaranje dimnih koktela

Suhi led može biti stvoren za Noć vještica – dobro, zapravo ne, ali svakako je najbolje vrijeme da ga upotrijebite. Kako bi drugo stranka za odmor bila zastrašujuća ako u zraku nema jezive magle? No, možda najbolji način korištenja suhog leda ovaj praznik nije u kotao ili na utičnicu – to je u vašem koktel staklu. Budući da već trebate led u vašem piću, čini se da je pogodnije za sezonu koristiti suhi led.

Iako je lako doći do efekta, postoji nekoliko važnih trikova (i savjeta o sigurnosti) koje morate znati za stvaranje dimnih koktela.

Prvo, Sigurnost

Ne može se dovoljno spominjati da trebate biti oprezni pri radu s suhim ledom.

  • Zaštitite ruke: Budući da je temperatura ispod -109.3 ° F, može vam dati smrzotinu u manje od 10 sekundi. Zato upotrijebite gustu rukavicu ili kliješta prilikom rukovanja.
  • Nemojte piti! Također biste željeli jasno pokazati svojim gostima koji će uživati ​​u ovim koktelima da ne bi trebali staviti usta na led (ili, gori, progutati), budući da njegova iznimno hladna temperatura može čak uzrokovati unutarnji zagriz.

Srećom, suhi led je gust, pa će potonuti na dno stakla, ali važno je da vi i vaši gosti budu svjesni.

(Slika: Diana Yen)

Na koktele!

Trebali biste biti u mogućnosti pronaći hranu pakiranu na suhom ledu u blokovima od jedne do dvije funte u trgovini. Te htijenje ištanje to kupiti samo nekoliko sati prije nego što namjeravate koristiti, jer je tako hladno da čak i temperatura zamrzivača će se to rastopiti.

Za pripremu suhog leda za koktele, skupite ravni odvijač, čekić, zaštitne naočale i guste rukavice ili kliješta. Stavi vrećicu suhog leda s velikim ručnikom kako bi ga učvrstio i izolirao. Zatim upotrijebite čekić i odvijač da pažljivo dodirnete veliki blok suhog leda da biste ga razbijali u male kocke (ili velike kocke, ako ih želite dodati u zdjelu bušenja) dok nose zaštitne naočale kako biste se zaštitili od bilo kakve moguće smeće, iako to ne bi trebalo biti problem ako nježno drijete.

Koristite debele rukavice, kliješta, ili još bolje, kako biste ispustili kocku u sebe i svoje naočale odmah nakon što ste ulili koktel u izbor. To će ne samo chill piće, ali to će također uzrokovati gusti, magla poput magle dojiti iz nje za nekoliko minuta dok se suhi led ne topi.

Jeste li ikad koristili suhi led u vašim noćnim pićima? Imate li savjete ili trikove? Dijelite!

4 svečane večernje koktele koje treba probati

  • El Diablo
  • Vampire Blood Martini
  • Jack-O’-Lantern
  • Witches ‘Brew