Korisni savjeti: ispeći neki slatki krumpir!

(Slika: Dana Velden)

Ako ste poput mene, uvijek tražite brzo, ali punjenje i hranjiv obrok tijekom napornog dana. Jedno od stvari koje sam naučio učiniti je staviti nekoliko slatki krumpir u pećnicu kad god nešto pečem. Na taj način, imam glavu na ukusnom, hranjivom obroku, spreman da idem kad god budem gladna, ali pritisnuta za vrijeme. Pročitajte više prijedloga kako koristiti pečeni slatki krumpir.

Kad god je vaša pećnica već u uporabi i oko 350 stupnjeva, tu i tamo stavite nekoliko slatki krumpira zamotanih u foliju, između tava ili na drugom stalaku, gdje god se uklapaju. (Zamotah ih u foliju, jer ponekad malo propuštaju kada su pečene cijele.) Jednom kada su slatki krumpiri mekani i lako se probije nožem, izvadite ih iz peći i pustite da se ohladi. Zatim ih stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti, ili u posudu za pohranu stakla (ostavite ih čitavima, bit će malo krhka) i pohraniti ih u hladnjak.

Ako imate mikrovalnu pećnicu (ne znam), možete brzo zagrijati svoj slatki krumpir. Možete je i rezati na pola i staviti je u pećnicu za toster da biste ponovo zagrijali ako mikrovalna pećnica nije opcija. Od tamo je nebo granica! Slatki krumpir su izvrsni za doručak, ručak i večeru i kao snack. Evo nekih odličnih namjena za slatki krumpir iz naših arhiva (svakako provjerite komentare za još sjajnih ideja):

• Kako pretvoriti pečeni krumpir u punu hranu
• Zamijenite bundu sa slatkim krumpirom u vjeri od zobene pahuljice
• Više od popratnog jela: 4 jela koja sadrži slatki krumpir
• recept: slatko jutarnji krumpir
• Zanimljivi recept twists na zajedničkom slatki krumpir