Škola za pečenje Dan 20: Ukrašavanje kolača

(Slika: Melissa Ryan iz Marble and Rye Photography)

(Slika: Lindsay Ribe)

Kitchnova škola pečenja 20: Sve o uređenju kolača.
Pridružite se Kitchnovoj školi pečenja: Prijavite se i vidite sve zadatke škole Kit za pecivo Kitchn

San o nebeskim pekarskim kolačima, kolačima i drugim ukrasnim poslasticama? Znaš, kolače s super glatkim krupicama, cupcakes s zamršenim glazurama, i kolačiće s detaljima i ukrasima šećera? Ili čak i one poslastice s rustikalnim, “domaćim” završetkom i pregršt šarenih sprinkles? Učenje za ukrašavanje kolača ne mora biti tako zastrašujuće kao što se može činiti.

Nadamo se da će do kraja današnje lekcije, prekrasni kolači s slojem i swirly cupcakes leti iz vaših kuhinja lijevo i desno. Kakav bolji način proslave posljednjih dana Škole za pečenje?

(Slika: Lindsay Ribe)

Postavite Stage: pripremite svoje kolače (i cupcakes)

Veliki sloj kolač počinje odozdo prema gore – svaki sloj složen jedan na vrhu jedan drugoga što je zgodnije moguće. Kao što smo razgovarali jučer, važno je smanjiti i torte (ili podijeliti) svoje slojeve kolača, kada je to potrebno. Slojevi kolača trebaju biti razvrstani i podrezani na istu visinu prije početka.

Savjet za uspjeh: Ne zaboravite da se ohlađena kolač lakše rezati i rukovati!

Nažalost, svi slojevi kolača nisu stvoreni jednaki. Prilikom uklanjanja kolača iz njihovih posuda ili prilikom mučenja slojeva, neki kolači mogu se suziti i ispucati. Koristite najsnažniji sloj kolača kao donji sloj i sve manje sreće u sredini.

Ako ukrašavate cupcakes, primjenjuju se ista načela. Lakše je raditi s cupcakes koji imaju stan vrhu, i da su rashlađeni unaprijed.

(Slika: Melissa Ryan)

Korak 1: Stack i napunite tortu

Iako možete ispuniti tortu s različitim punjenjem, ova metoda za slaganje treba raditi u većini situacija.

 • Stavite kolač na ploču ili ploču za okretanje: Stavite donji sloj kolača na ploču s kolačima ili posluživanje jelo na vrhu kružne ploče. (Napomena: Sljedeće upute koristiti će okretnu ploču, ali nije potpuno neophodno za ukrašavanje prekrasne torte. Ako ga nemate, pokušajte invertirati veliku zdjelu za miješanje i postaviti ploču za tortu na vrh.)
 • Napunite vrećicu tijesta s glazurama: Napunite veliku torbu za tijesto s tipičnim okruglim cjevovodnim vrhom s frostom po vašem izboru.
 • Izradite glazuru “brane”: Cijevi prsten od glazura oko vrha ruba sloj kolača. To će djelovati kao mraz “brana” kako bi vaše punjenje moglo ostati izvan slojeva. Ovo je osobito korisno za mekše ispune, poput kremastih kreme i voćnih konzervi.
 • Dodajte punjenje i ponovite: Napunite prsten svojim izborom punjenja i izravnajte se pomoću pomaknute lopatice ili stražnje strane žlice. Stavite sljedeći sloj kolača na vrh popunjavanja i ponovite.
 • Nastavite s razlučivanjem i provjerite razinu: Dok nastavljate sa sticanjem, ispunjavanjem i izgradnjom kolača sloja, pokušajte zadržati slojeve što je više moguće. Uzmi korak unatrag i dobije oči na razini s tortom. Je li se lagano naslonio na stranu? Sada je vrijeme da to popravimo. Nemojte se bojati ulaziti tamo i lagano upravljati slojevima rukama dok kolač ne stoji lijepo i ravno.
 • Postavite gornji sloj naopako: Postavite gornji sloj kolača naopako, tako da je dno – bezrezani dio – okrenut prema gore. Ne samo da je dno kolača obično puno laskati, već će također pomoći zadržati mrvice kad dođe vrijeme za mraz tortu.

Širenje tankog sloja glazura da zamke mrvica.

(Slika: Melissa Ryan)

Korak 2: Stvorite Crumb Coat (i Chill)

Kapica od mrvica je prvi sloj glazure koji, kao što ime govori, zamke u svim mrvicama pa se ne prikazuju na vašem zadnjem lijepom proizvodu. To je osobito važno ako razmišljate o ukrasu čokolade s glaziranim vanilije.

  Takenaka Bento kutije: Šareni izbor za lakši ručak

Savjet za uspjeh: Provjerite je li glazura meka i šljiva, tako da ne povlači kolač, što uzrokuje ispucanje ili lomljenje.

 • Zagladite bilo koji glazura koja izlazi iz slojeva: Počnite odstranjivanjem bilo kakve glazure između slojeva s vaše bocne kreme, popunjavajući eventualne praznine.
 • Koristite offset spatula za širenje tankog sloja glazura preko tortu: Koristeći samo malo glazura u isto vrijeme za veću kontrolu, nanesite tanki sloj glazure na obje strane i na vrh torte metalnom špatulom. Ovaj sloj ne mora biti savršen, ali mora biti jednak i pokriti kolač u cijelosti. Nemojte miješati bilo koji od glazura koja sadrži mrvice s glazurama koje ćete koristiti za završni sloj.
 • Chill kolač za 10 do 15 minuta: Chill kolač u hladnjak za oko 10 do 15 minuta za postavljanje mrvice kaput prije glazura kolač.

Ovisno o vašem glazuru, možda nećete hladno prekinuti kolač, ili mrvica i glazura za završni sloj biti dvije različite temperature i mogu kasnije uzrokovati probleme.

Slapping više frosting preko glatka, ohlađeni zaštitni sloj od mrvice kaput.

(Slika: Melissa Ryan)

Korak 3: Kako se smrznuti kolač

Čak i za rustikalne, pahuljaste završetke, najbolje je prakticirati dobre navike, tako da slojni kolač ostaje čvrst i glazura ide na lako.

 • Stavite kolač na okretaljku, ako je moguće: Da biste glatko mrazili kolač, uklonite kolač iz hladnjaka nakon što ste postavili mrvicu i stavite ga natrag na vaš okrugli stol.
 • Počnite s velikim slatkišima: Stavite veliku količinu glazura na vrh tortu i počnite ga zaglađivati ​​s pomaknutim lopaticom. Držite lopaticu ravno na vrhu tortu i okrećite okretaljku dok idete dok glazura na vrhu tortu bude.
 • Nanesite lom na stranu kolača: Radite samo malo na vrijeme za veću kontrolu, počnite primjenjivati ​​glazuru na stranu kolača. Koristite offset ili ravnu metalnu lopaticu i pazite da se glazura pričvršćuje na stranu kolača i ne skida previše mrvica. Pokušajte se usredotočiti na rad glazure s središtem lopatice, za razliku od vrha. Nastavite oko sve dok ne postane ravnomjeran sloj glazure na svim stranama kolača. Ne mora biti glatka ili savršena – baš kao što je više moguće.
 • Nježno zagladite glazuru s bočnim dijelom svoje lopatice: Nakon što je glazura na tortu, držite svoju špatulu okomito na okretnicu i nježno ga pritisnite na stranu kolača. Provedite okretni tanjur i pustite da lopatica počne zaglađivati ​​strane.
 • Učinite konačni korak izravnanja: Nakon što se glazura počnu smirivati, vrijeme je za velike oružje. Ako ga imate, podignite glatku glazuru ili metalnu klupu i postavite jedan rub izravno na vrh okretnog diska i jedan rub lagano pritisnut na stranu kolača. Držeći glazura glatko na mjestu, zakrenite kolač okolo. Glatko će pokupiti višak glazura i ispuniti sve male rupe. Ključ je da rub glatka glazura bude potpuno paralelan sa stranama kolača tako da izlazi lijepo i ravno. Alternativna metoda: Upijajte špulicu u šalicu vruće vode i vruću, mokru lopatu vrebaju preko kolača, zaglađujući glazuru dok idete. Otpustite sve višak zaleđivanja u zdjelu i zadržite spatulu u toploj vodi.
 • Prosijite “usnicu” glazura prema središtu torte: Kao što glatka strane, malo od glazura će biti gurnula prema vrhu tortu. Pažljivo upotrijebite rub offset spatule da povučete “usnicu” glazure prema sredini vrha tortu. Nastavite oko vrha ruba kolača. Uzmite dugu, ravnu stranu glatkog mirisa i nježno ga stavite na vrh torture.
 • Poprskajte vrh i dodirnite prema potrebi: Dajte tortu jedan konačni spin kako bi glatko i izravnali vrh još jednom. Vratite se i dodirnite prema gore i prema potrebi.

Zaglađivanje smeđeg kolača s vrućim, mokrim lopaticom.

(Slika: Melissa Ryan)

  Kako napraviti stvarno velike i jeftine fotografske plakate za zabavu

Za izuzetno glatku završnicu, pop kolač u hladnjak za oko 10 do 15 minuta. Nakon što je kolač ohlađen, vodite metalnu špatulu pod toplom vodom, osušite ga, zatim upotrijebite vrućinu metala kako bi lagano otopila glazuru i ponovno ga ugasite.

Od tamo možete slobodno dodati bilo kakve dodatne ukrase, zamršene cijevi ili pokriti cijelu stvar u raspršivačima! Ako biste željeli više rustikalnih završiti, okrećite glazuru sa svojom lopatom ili stražnjom žlicom umjesto da ga potpuno izgladite..

Nabavite korak po korak:
Kako Frost & Ukrasite slojni kolač

Vježbanje cijevi na voskom papiru.

(Slika: Melissa Ryan)

Korak 4: Presijeci cijevi i ukrasi

Opremljen sa vrećicom za cijevi i nekoliko različitih savjeta, možete stvoriti beskrajne dizajne i ukrase. Koristite ove tehnike kako biste napravili granice na kolačima i kolačima, ukrašavali vrh i stranu kolača, a crijepali različite uzorke i teksture na vrh cupcakes.

Savjet za uspjeh: Napunite vrećicu za cijevi s glazurama i držite ga pravilno. Potom neko vrijeme provodite uzorke na komadiću papira. Na taj način ne gubite glazuru (ili svoje dragocjene kolače). Kada želite početi ispočetka, samo upotrijebite lopatu za ljuštenje i ponovno ga iskrcajte u torbi.

Nabavite korak po korak:
Kako koristiti cijevni vrećicu

Skidanje leda nakon prakse.

(Slika: Melissa Ryan)

(Slika: Tessa Huff)

Piping obrasci na praksu

 • Točkice i zvijezde: Korištenjem običnog okruglog ili zvjezdastog vrha, držite vreću za cijevi okomito na površinu kolača ili kolača. Nježno crijevite glazuru kako biste stvorili točku ili zvijezdu, otpuštanjem pritiska na vrećicu prije nego je podignete. Koristite točke za stvaranje dizajna bilo gdje ili poludjeti i pokriti cijeli kolač u međusobno zvijezde!
 • Redak i pisanje: Koristeći običan okrugli vrh, držite vrećicu za cjevčicu pod blagim kutom u smjeru kretanja linije ili pisanja. Držite pokazivač malo iznad površine kolača i držite pritisak na cjevovodu dok izrađujete svoje linije ili napišete poruku. Pokušajte vježbati pisanje na papirnom papiru kako biste bili sigurni da imate mjesta za sve slova na tortu.
 • Pearl i granice ljuske: Upotrijebite običan krug ili vrh zvijezda kako biste stvorili rubove bisera i ljuske. Držeći vreću pod kutom od 45 stupnjeva, podignite pritisak s glazurama, nježno odmažite pritisak i pomaknite vrećicu za cijevi kako biste stvorili rep. Počnite sljedeći biser ili ljusku na vrhu repa kako biste postigli kontinuirani lanac bisera / školjaka. Kut dva bisera (repovima prema središtu) stvoriti srce! Koristite ove tehnike kako biste stvorili granice oko baze ili vrha kolača ili oko rubova šećerne kolačiće.
 • rozete: Pomoću vrha zvijezde (velika ili mala) držite vrećicu za cijevi okomito na površinu kolača i cijevi tijesnu spiralu. Kad završite, lagano otpustite pritisak i odmaknite od glazura. Cijepite male ružice oko gornjeg ruba kolača i stavite trešnje, bobice ili bombone na svaki od njih. Alternativno, cijepite velike rozete u poravnatim redovima po stranama i vrhu dok kolač nije potpuno pokriven! Za cupcakes, vrtlog jedne velike rozete koja pokriva cijeli vrh cupcake. Nastavite, pustite da se zavojnica na sebe stvori visoku spiralu!
 • ruffles: Koristeći vrh petlje, uvijek držite veliki kraj prema torti i manji kraj okrenut prema van. Pritisak iz vrećice za cijevi stvorit će krupnu, zakrivljenu rubu. Pokušavajući cijepati cigle zagljevi u vertikalnim redovima na stranicama kolača ili štipaljivih štipaljaka kako bi stvorili granicu frou-frou.

Kako napraviti čašu za cupcakes, kolačiće i kolače

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Beyond Frosting: Jestive ukrase

Neki od najjednostavnijih načina odijevanja slojnog kolača su s jestivim ukrasima. Govorimo o prskama, čokoladnim kovrčama, kandiranim orasima i još mnogo toga! Upotrijebite svoju maštu i postanite kreativni.

  Belgijska čokolada: zašto je tako dobro?

Pokušajte izbrisati okuse u kolačima poput kandirano sitnih limuna za tortu punu citrusa ili pahuljaste kokosove pahuljice za tortu punu kokosa – i upotrijebiti ih za ukrašavanje. Svježe voće uvijek izgleda lijepo, osobito kada je umočen u čokoladu. Snažan čokoladni posao i šećer koji se pržen uzimaju sve kolače na usjek, ali sjeckani slatkiši i šareni brušeni šećer čine jednako ukusnim i razigranim ukrasi.

Sjeti se naših umacima od deserta? Pokušajte izlijevati ohlađenu ganache, glazuru od šećera ili karamela preko vrha kolača i pustiti kapljice da se slobodno kreću prema dolje. yum!

Nabavite korak po korak:
Kako napraviti čašu za cupcakes, kolačiće i kolače!

Kako napraviti čokoladne kovrče

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Kako raditi s Fondantom

Dok se neki ne brinu za okus fondanta, a drugi mogu biti zastrašeni, elegantni, čisti fondant pokriven kolač svakako izjavljuje. Evo nekoliko savjeta i trikova ako se želite uhvatiti u koštac s kolačem pokrivenim fondantom.

 1. Uvijek započnite glatko mrazom, čvrstim kolačem. Mraz ne mora biti debeli sloj, već treba biti što glatkiji. Pokušajte upotrijebiti talijanski čaj od mamaca ili ganache.
 2. Dopustite da se mliječni kolač namjesti i ohladi prije nego što pokušate prekriti s fondantom. Želite upotrijebiti malo mišića kako biste stvarno uklonili fondant, budući da ne želite da ispod njega zapešće muljaža.
 3. Ako se vaš fondant pojavi na suho, zamijesite malo skraćivanja. Ako je previše ljepljivo, dodajte malo kukuruznog škroba.
 4. Lagano prašite čistu, veliku radnu površinu s kukuruznim škrobom prije valjanja.
 5. Lagano mijesiti fondant u glatku kuglu prije nego što ga izbacite.
 6. Izmjerite visinu (dva puta) i promjer kolača kako biste znali koliko je velik dio fondanta potreban – a zatim dodajte na par centimetara. Dakle, ako imate 8-inčni (u promjeru) okrugli kolač koji je visok 4 inča, poželjet æeš zakopati svoj fond na oko 18 inènog kruga.
 7. Jednom kad se fondant ispruži, glavirajte glatko glave preko vrha. Pop bilo koji maleni mjehurići zraka koji bi mogli biti formirani s vrhom tankih noževa za pranje ili čistom iglom.
 8. Morate raditi prilično brzo i učinkovito, tako da se fondant ne isušuje i / ili pukne, a težina fondanta ne spušta i suzava na vrh ruba kolača.
 9. Koristite glatke glatke, a ne vaše ruke. Tvoje ruke mogu dodati nepotrebnu toplinu fondantu.
 10. Odrezati rub fondanta s pizzom ili valjkastim tijelom za rezanje tako da fondant smanjuje i ne začuje.
 11. Ako morate u frižideru, pokušajte zadržati tortu pokrivenu u kutiji s kolačima.
 12. Ako se kolač počinje znojiti, ne dodirujte ga niti razmazite. To će najvjerojatnije osušiti samostalno.

Da biste završili, izrezajte trake od fondanta da biste stvorili pruge, granice ili lukove. Izrežite polka točkice različitih veličina i krajeva okruglih cjevovodnih savjeta! Koristite sitnu količinu vode koja se stavlja na ukrase. Voda će otopiti šećer u fondantu, stoga upotrijebite samo dovoljno da stavite ukrase.

(Slika: Melissa Ryan)

(Slika: Lindsay Ribe)

Svaka lekcija ima tri opcije zadaće. Možda ste već imali jedan dolje ili imate samo vremena za kratku studiju. Zato odaberite jednu, i pokažite nam ga označavajući #kitchnbakingschool na Instagramu ili Twitteru.

(Slika: Lindsay Ribe)

Prikvačite sliku uredno ukrašene kolače ili cupcakes na svoj nadahnuće odbora. Dijelite vezu ovdje u komentarima!

(Slika: Lindsay Ribe)

Praksa punjenja vrećice za cijevi, zatim prakticirajte različite savjete i nacrte na voskom papiru. Skočite glazura natrag u leđa i cijev malo više na ostatak cookie. (Onda je jesti!)

(Slika: Lindsay Ribe)

Skupite i zamrnite kolač od jučer s lužnjakom. (Ali nemojte je jesti!)

Pridružite se Kitchn’s School za pečenje!

PRIJAVI

 • Prijavite se ovdje za Kitchn’s School za pečenje

Dijelite svoj napredak

 • Pratite i pokazuj napredak na Instagramu, Pinterestu, Facebooku i Twitteru! Pazite da upotrebljavate #hacker izraza #kitchnbakingschool.