Škola kuhanja 5. dan: piletina i perad

(Slika kredita: Leela Cyd)

(Slika: The Kitchn)

  • Današnja lekcija: Piletina i perad
  • Cilj: 20 lekcija, 20 dana kako bi postali bolji kuhar kod kuće
  • Unesite da biste osvojili Kitchn kuharicu: Jednostavno podijelite i označite fotografije svoje kitchnove škole kuhanja na Instagramu i Twitteru s #kitchnschoolom kako biste ušli u priliku za pobjedu. Dajemo vam jednu kopiju za svaki zadatak zadaće tijekom Kitchnove kuharice. Pogledajte pravila i propise
  • Upisati i vidjeti sve do sada: Kitchnova kuharica

Danas radimo dubinski zaron u perad, prvenstveno piletinu. Ovo mršavo, jeftino meso je najpopularnija životinjska bjelančevina u Americi, pobjeđujući govedinu po prvi puta u 2012. Priprema piletine, bilo da je to cijela ptica ili samo dojka ili dama, važna je vještina za svakog kuhara da zna srcem , (Usput, trebamo se zaustaviti ovdje i priznati sve vegetarijanske i veganske kuhare u našim redovima, provest ćemo nekoliko dana na meso, ali nakon toga tofun, tempeh i više veg-friendly cooking!)

Počnimo: Jeste li ikada razrezali piletinu? Znaš li gdje početi?

Limun trima Pileći bedrci

(Slika: Nick Evans)

5. dan lekcija: piletina i ostalo perad

Što mislimo pod perad: Pojam “perad” odnosi se na bilo koju krilatu pticu koju zanima posluživanje za večeru. Piletina je najčešća, ali pojam obuhvaća i ptice poput purica, patke, prepelice i kornjaša. Ove ptice imaju sličnu anatomiju i mogu se kuhati na sličan način, iako će vrijeme kuhanja varirati ovisno o veličini ptice.

Osnovna anatomija peradi: Kod pilića i druge peradi prvenstveno smo zainteresirani za meso na grudima, bedrima, nogama i krilima. Krila su na obje strane dojke, pričvršćene na ramenu piletine. Noge su pričvršćene za bedra, koje su s obje strane na dnu piletine. Pogledajte sliku u nastavku da biste shvatili gdje se svi ti dijelovi nalaze na piliću – može također pomoći u slikanju kako će izgledati piletina ako se uspravi na nogama.

  Koja je razlika? Peršin od lisnatog i kovrčavog lišća

(Slika kredita: Leela Cyd)

Bijela meso protiv tamnog mesa: Bijelo meso se odnosi na meso prsa, dok se tamno meso odnosi na meso na bedrima, nogama i krilima. Bijelo meso dojke je općenito slabije i kuhava brže. Tamno meso s ostalih dijelova ptice bogatije je, čvršće i polako kuhamo. Budući da su dvije vrste mesa malo drugačije, najbolje je da ne zamijenite jedan za drugu u receptu sve dok se ne osjećate više iskusni u vašim vještinama kuhanja i shvatite kako podesiti recept kako bi odgovarali.

Besprijekoran / bez kože protiv koštane srži / kože: Kada kupujete komade peradi, obično imate mogućnost kupnje kože i kostiju, bez kostiju i bez kože, ili bilo koju kombinaciju tih opcija. Koža je uglavnom masnoća, što čini tijekom kuhanja i korisno je za održavanje vlažnog i nježnog mesa (naročito mršavih grudi koja se lako isušuje). Kuhanje mesa i kosti također pomaže mesu kuhati ravnomjernije. Prije nego kuhati, koža i kosti mogu se ukloniti, ali treba više pažnje posvetiti sprečavanju sušenja ili pretakanja mesa.

Priprema peradi za kuhanje: Perad je općenito spremna za kuhanje ravno iz pakiranja – još jedan razlog zbog kojeg ga volimo! Provjerite je li zamrznuta perad potpuno odmrznuta prije početka kuhanja. Ako radite s dijelovima bez kostiju i bez kože, također možete odstraniti bilo koji dodatni komadići masti (svijetle bijele krhotine pričvršćene za meso). Provjerite svoj recept da biste vidjeli treba li meso izrezati na manje komade ili na drugi način pripremiti prije kuhanja.

Kuhajte svu peru na 165 ° F. Ovo je sigurna temperatura kuhanja svake peradi, od piletine do patke. Provjerite temperaturu pomoću termometra koji se čita odmah u najdulji dio mesa. Bokovi i krila također trebaju lagano kretati u njihovim utičnicama, a svi sokovi trebaju biti jasni. Malo crveno ili ružičasto pravo na kost je obično ok, posebno oko zglobova. Pogledajte ovaj post za više informacija: Kako provjeriti temperaturu turske i druge peradi.

  A, A & A: Kakšna je razlika med novimi razredi jajčnega sirupa?

(Slika: Emma Christensen)

(Slika: Henry Chen)

Svaka lekcija ima tri opcije zadaće. Možda ste već imali jedan dolje ili imate samo vremena za kratku studiju. Tako odabrati jedan, i pokažite nam ga označavajući #kitchnschool na Instagramu ili Twitteru.

(Slika: Henry Chen)

studija: Pogledajte ovaj videozapis na rezbarenju pilećeg peciva. Ne samo da će vam ovo pokazati kako izrezati kuhano meso iz kostiju, nego je također dobar način da se upoznate s različitim dijelovima kokoši: Kako izvući pileće pečenje.

(Slika: Henry Chen)

Praksa: Večeras kuhajte pileća prsa za večeru slijedeći našu metodu: Kako kuhati vlažne, prsne pileće prste svaki put. Pileće prsa ponovno se pojavljuju u receptima, a znajući kako kuhati jedan jaje će učiniti one recepte još bolje.

(Slika: Henry Chen)

Poboljšati: Pecite cijeli pile! To nije tako teško (evo kako to učiniti), ali prženje pile je jedna od onih stvari koje vas čine osjećajima kao cjelina za kuhanje. Zato što ti su kuhinjski pro. Urezivanje jednog također daje vještinama noža vježbanje i pomaže da se anatomija piletine učini jasnijom. (Ako ste već napravili svoj pravi dio pecenih pilića, pročitajte ovaj post i isprobajte nešto novo: Milijuni načina za prženje pilića!)

Pan-Fried pileće grudi s kukuruzom i rajčicom Ljetna salata

(Slika: Emma Christensen)

5 Recepti u praksi za kuhanje peradi

  1. Pan-Fried pileće grudi s kukuruzom i rajčicom Ljetna salata
  2. Pileća i zelena grah miješaju
  3. Vikinško pileće
  4. Pilećani bedra s praznim rajčicama i bosilom
  5. Začinjeno korejsko pileće s roštilja

Kitchnova kuharica

Kitchnova kuharica je 20 dana, 20 lekcija kako bi postala bolja kuharica kod kuće. Svakodnevno ćemo se boriti s temom ključne kuhinje i objasniti što biste trebali znati. Svaka lekcija ima tri različite opcije zadaće, tako da možete odabrati onu koja podučava vas što trebaš. Bilo da želite osvježiti svoje vještine ili početi ispočetka, s nama se školovajte!