Koktel za prženje dobrih prijatelja: White Cosmo Cocktail

Srećom za mene neki od mojih najstarijih i najdražih prijatelja žive vrlo blizu. Ipak, iz nekog razloga još uvijek ne možemo činiti da se okupimo onoliko često koliko bismo željeli. Nedavno sam bila oduševljena što sam se popila na brzu večeru s dvije od najboljih djevojaka u srednjoj školi, pogotovo kad mi je netko predstavio svoje ime u svjetlima. Bila je to vruća bočica votke, “Sretan rođendan Maureen” koji je prelazio preko boce i nadahnuće za ovaj tjedan 10-minutni sretan sat.

Nakon mnogo oooing i ahhhing iz blagovaonice, moram pogledati bliže. Marka je bila Medea votka, kristalno čisto prolivena iz Nizozemske za koju nisam čula. Ugrađen u bocu bio je mali LED zaslon koji vam omogućuje da programirate personalizirane poruke. Jednostavnim pritiskom na gumb, svakako ćete impresionirati i uzbuditi svaki primatelj. U takvim slučajevima, gremič je često dovoljan da se ne brinemo o onome što je zapravo u bocama. Ali volim imati kompletan paket.

Kada je riječ o ocjeni votke, to je uglavnom tijelo, ili usta (način na koji se osjeća kad klizi preko vašeg jezika), to čini dojam. Za razliku od ostalih duhova, tražimo vodku bez ikakvih osjetljivih mirisa i okusa i glatko tijelo. Medea je isporučio, što ga čini savršenim odabirom za potresanje ovog 10-satnog sretnog sata.

Ovaj tjedan White Cosmo koktel je ukusna spin na klasičnom, koristeći St. Germain Elderflower liker i zamjenjuje redoviti sok od brusnice s bijelim sokom od brusnice. Učini ovaj sretan sat vašem izgovoru da nazovete starog prijatelja i okupite se za podizanje čaše za pustolovni sretan sat ni u kojem trenutku.

Pronađite svoju bočicu: Medea Vodka

Bijeli Cosmo Cocktail

Izrađuje 1 koktel

 • 2 unci

  votka

 • 1 unca

  St. Germain staromodni liker

 • 3/4 unca

  bijeli sok od brusnice

 • 1/2 unca

  sok od limete, svježe iscijeđen (vidi bilješku)

 • Lime klin ili zavoj za ukras

U koktele shaker ispunjen ledom, kombinirajte votku, St. Germain, sok od brusnice i sok od limete. Tresite dok ne ohladi. Procijedite u hladnu martini staklo i ukriju s vapnom twist ili klin.

Recipe Notes

Ako vam je draže vašu limunu piće umjesto s vapnom, možete zamijeniti svježe iscijeđen sok od limuna i promijeniti ukras na limu.

Povezano: Kew Garden Cocktail: Svjež način proslave proljeća

Maureen C. Petrosky piše ono što zna, hranu, piće i zabave. Autor Wine Cluba, redovito se pojavljuje na showu “TODAY” kako bi podijelila svoje poroke i savjete sa svijetom. Za više informacija pogledajte www.maureenpetrosky.com ili je slijedite na twitteru @ maureenpetrosky

(Slike: Maureen Petrosky)