Koja je razlika između roštilja i roštenja?

Mnogi od nas upotrebljavaju pojmove “roštiljanje” i “griliranje” zamjenjivo. Na primjer, vjerojatno ste pozvali prijatelje i obitelj za roštilj u dvorištu, gdje poslužujete hamburgere i pse na žaru. Ako dobijemo tehničku (i mi smo), to zapravo nije roštilj. Evo zašto.

Razlika između roštilja i roštenja

Iako se roštiljanje i roštiljanje odnose na kuhanje hrane na otvorenom iznad izvora topline, oni nisu zamjenjivi uvjeti za istu tehniku ​​kuhanja. Najvažniji čimbenici koji razlikuju ova dva su vrsti korištene topline i ukupnog vremena kuhanja.

(Slika: Joe Lingeman)

Što je roštiljanje?

Pojam barbecuing odnosi se na kuhanje mesa nisko i sporo, bilo na roštilju ili pušač. Meso – često velike kosti poput rebra, ramenoga račića, svinjetine ili pršuta – kuhaju se preko neizravne topline (od plamena) barem nekoliko sati, a često cijeli dan, sve dok ne budu vrlo nježne i pada s kosti. Prema Marku Bittmanu u svojoj kuharici Kako roštiljati sve, roštilj se često vrši između 225 ° F i 275 ° F i zahtijeva da se hrana okružuje drvenim dimom za dio vremena kuhanja.

Dobrodošli na zabavu! Osim što je riječ o načinu kuhanja, pojam roštilj također se često koristi za društvene događaje, gdje se prijatelji i obitelj okupljaju na otvorenom (obično u ljetnim mjesecima) kako bi uživali u hrani. I specifična vrsta hrane koja se poslužuje kao i pojedinosti okupljanja razlikuju se po cijeloj zemlji – prvenstveno po regiji, ali i državi, gradu, pa čak i županija.

Naši najbolji recepti za roštiljanje

Možda nije tradicionalna, ali mi u Kitchnu često oponašamo učinke roštilja u našim sporim štednjama, koji polako i lagano kuha meso s vlažnim kuhanjem umjesto da puše.

  • Slow Cooker BBQ izrezana piletina
  • Slow Cooker Smoky BBQ Turska
  • Kako napraviti najbolju vučenu svinjetinu u laganom štednjaku
  • Kako napraviti najbolje bbq bebe natrag rebara u sporu štednjak
  • Usporeni štednjak i luk

(Slika: Joe Lingeman)

Što je Grilanje?

Grilanje je ono što vjerojatno radite češće na vašem roštilju: brzo kuhajte hranu preko izravne topline pri visokim temperaturama. Dok roštiljanje je nisko i sporo, roštilj je vruć i brz, i daje hranu brzo kvačiti. Ako kuhate morske plodove, odreske, hamburgere, vruće piliće, kobasice, svinjetina ili pileće prsa bez kostiju, šanse su da ste na roštilju. Povrće i voće su također popularna hrana za roštilj. Kuhanje na kućanstvu najčešće se vrši preko roštilja na plin ili ugljen.

Ne brinite – još uvijek možete koristiti umak za roštilj na hrani s roštilja (phew!). Samo budite sigurni da ga slame na kraju vremena kuhanja, jer visoke topline može uzrokovati šećere u umaku da se spali.

Naši najbolji recepti za roštiljanje

  • 10 jednostavnih jela s roštilja
  • Spicy paketići začinjeni ananasom
  • Skakavci od škampi
  • Garlicky marinirane gljive na žaru
  • Kako napraviti najslađi burger patties