Koja je razlika između juhe i pire?

Goveđa goveđeg mesa i porcini

(Slika: Karla Conrad)

Juha i gulaš su toliko slične karaktera da ponekad može biti teško prepoznati ih razdvojene. U svojoj jezgri, obojica se oslanjaju na isti temelj sastojaka, ali postoji jedan važan čimbenik koji razlikuje ova dva obdarena jela.

Razlika između juhe i pire

I juha i gulaš su kombinacija povrća, mesa ili ribe kuhane u tekućini. Ono što postavlja ta dva topla i srdačna jela razlikuje se količina tekućine koja se koristi za svaku, a obično sadrži manje tekućine od juhe.

Piletina lenticena juha

(Slika: Emma Christensen)

Više o juhu

Ono što razlikuje juhu jest da je tekućina glavna komponenta ovog jela, bilo da je to juha od vrganja, kremastog ili puréed. Sastoji se od kombinacije sastojaka poput povrća, mesa ili ribe, dobro pokrivenog vodom ili zalihama, dovedeno do kuhanja, a zatim kuhano da ekstrahira okus. Ovisno o receptu, neke juhe mogu kuhati jednako brzo kao 20 minuta, dok druge imaju koristi od dužeg vremena kuhanja.

Juhe recepti smo ljubav

  • Piletina lenticena juha
  • Vruća i kisela juha
  • Kako napraviti klasičnu juhu od rajčice
  • Juha od gljiva i ječma

Goveđi gutljaj i ječam

(Slika: Melissa Ryan)

Više o Stewu

Gulaš je kombinacija većih sastojaka kao što su povrće, meso ili riba, koji su tek jedva pokriveni tekućinom za kuhanje, a tijekom duljeg vremena kuhali su se zbog niske topline. Tijekom kuhanja tekućina se smanjuje u umak koji se poslužuje sa čvrstim sastojcima, koji su glavni fokus obroka.

Također, za razliku od juhe, koja se obično oslanja na vodu ili zalihu, tekućina za kuhanje u goveđi može također sadržavati vino ili pivo za dodatni okus. Neki se također mogu zgušnjavati brašnom ili rouxom. Dok se peciva sigurno mogu poslužiti sami, vjerojatno ćete ih vidjeti poslužujući za pire od krumpira, polenta, rezanaca, riže ili drugih žitarica.

Stew Recepti koje volimo

  • Kako napraviti najbolju pire od govedine od nule
  • Goveđi gutljaj i ječam
  • Svinjetina i zelena čilija Stew (Čileo Verde)
  • Goveđa goveđeg mesa i porcini