Koja je razlika između jabuke i maslaca?

Kad su jabuke u sezoni, praktično im je dužnost jesti ih u svakom obliku: iz ruke; u kolačima, svježim ili kolačima; i u obliku jabukovače i maslaca od jabuka. Posljednja dva mogu izgledati slično na površini – meke i spoonable – ali su prilično različiti likovi. Evo kako.

(Slika: Kelli Foster)

Razlika između jabuke i jabučnog maslaca

Dok su i jabukovače i maslac od jabuka napravljeni sporije kuhanje jabuka s vodom, začinima, a možda i malo šećera dok ne budete imali nešto mekano i bezizražajno, dugo je kuhano maslac od jabuka, tako da mješavina još više kuha i postane gusta, sjajnog, karameliziranog širenja.

umak od jabuka

U svom najosnovnijem, jabukovače se od kuhanja jabuka sve dok ne postanu mekani i gusti. Može se pročistiti da bi se postigla glatka ili se može ostaviti pomalo grubo, ovisno o sklonosti. Sastojci poput štapića od cimeta, grah vanilije, pire od citrusa i šećera također se mogu dodati u mješavinu za okus i zasladiti umak. Uživajte u njoj kao snack ili zdravi desert, u pečenim proizvodima ili pored svinjetine.

Nabavite recept: Kako napraviti malu, brzu seriju uljane smjese

(Slika: Tessa Huff)

Maslac od jabuka

Držite kuhanje jabukama prošli pored pozornice gdje je, dobro, sou, i dobit ćete maslac od jabuka. Nastavite kuhati umak i počinje karamelizirati i zgušnjavati, čineći ga gotovo zametnima. Ako već imate ručak od jabuke, možete napraviti maslac od jabuka ili možete početi ispočetka. Slano maslac od jabuka na tost ili kekse, ispeći ga u jedinstvenu kruh challah kruha ili ga koristiti za nešto ukusno.

Nabavite recept: Sladoled maslac

Imate li sklonost? Jabukovački tim ili timski maslac?