Koja je razlika između europskog i američkog maslaca?

(Slika: DarkBird / Shutterstock)

Jeste li primijetili mogućnosti maslaca u vašem mliječnom prolazu? Prije nekoliko kratkih godina bit će teško pritisnuti pronaći ništa osim neslanog i slanog maslaca. Možda je to rezultat našeg promjenjivog odnosa s masnoćom (mi se ponovo sviđamo), ili je možda potražnja za više okusa pronašla svoj put do ušiju mliječne industrije – bilo kako, sadržaj maslačne sekcije proširili su se.

Postoji više opcija nego ikad, a čini se da većina tih novih dolazaka ima kontinentalni naglasak. Europski maslac dominira policama. Ali što je točno, i kako se razlikuje od dobrog ol “neslanog ili slatkog vrhnja maslaca?

Europski aka maslinovo ulje

Maslac može imati nacionalnost. Francuski maslac, američki maslac, marokanski maslac – svaki od njih bit će malo drugačiji zbog metode koja se koristi za njegovu proizvodnju. Dakle, kada govorimo o europskom maslacu, zapravo govorimo o stilu u kojem se maslac proizvodi u cijeloj Europi. Maslac u europskom stilu odnosi se na uzgojeno maslac koji je dulji za postizanje najmanje 82 posto masnoća. Tradicionalno je maslac dopušten da se fermentira kako bi postigao lagani kiseli okus, ali ćete vjerojatno pronaći maslac napravljen s dodanim kulturama. U svakom slučaju, još uvijek završite s tangy maslacem.

Sveukupno, šećeri u europskom stilu favorizirani su zbog njihovog bogatog okusa – izravnog rezultata višeg sadržaja maslaca. Više maslaca također znači mekšu teksturu, brže taljenje, a često i zasićenu žutu boju. S manje vode, europski stilski bokovi često su željeni maslac za pečenje – pogotovo kada je okus maslaca jednako važan kao njegova funkcija.

All-American maslac

Postotak maslaca u maslacu regulira onaj tko drži tabulatore o tim stvarima. Za SAD su federalci – točnije USDA. Da bi se smrdljiv mliječni proizvod smatrao maslacem, mora sadržavati najmanje 80% masnoća. I to je ono što dobivate kada kupujete bezalkoholni maslac ili slatki krem ​​maslac, koji je jednostavno slan maslac. Ovi se bademi ne uzgajaju, tako da očekujete neutralniji okus.

Upućivanje poziva kada upotrebljavati maslac ovisi o vašem scenariju. Izrada pekarskog tijesta? Idi europski stil ako možete; veći sadržaj masti će značiti više prljavštine. U receptima gdje maslac nije vode (misli: kolači, brzi kruh, podmazivanje peći za pečenje i sl.) Neslan ili slatki kremasti maslac još uvijek donosi, uz ekonomiju i funkciju.