Koja je razlika? Frangipane vs. Marzipan

Oko pola puta prošlog tjedna na bostocku bogatom bademom, shvatili smo da smo uzimali frangipane i marcipana zbunjeni. Zapravo, već godinama zbunjujemo ih. Budući da oboje upotrebljavaju badema i slične zvukove, pogađamo da nismo sami!

Iz onoga što razumijemo, glavne razlike između frangipana i marcipana su ono što se miješa u bademovu tijesto i kako se koriste.

Frangipane je slična kremasti kremu i koristi se na isti način. Bazu badema pasta obogaćen je šećerom, maslacem i vrlo često jajašcima. To čini meku, šlag koja se širi gotovo isključivo kao punjenje za kolače kao što su croissants, fruit tarts i naš novi omiljeni bostock.

Marzipan je bombon badema. Šećer u prahu i kukuruzni sirup (ili glukoza) dobivaju se u bademovoj pasti da bi se formirala savitljiva, glinena tvar slična naljepnici. To se koristi za oblikovanje minijaturnih voća i detaljnih životinja koje ukrašavaju vrh kolača ili se prodaju kao samostalni bomboni. Boje i jestive boje mogu se nanijeti na slatkiše kako bi ih izgledali još više životni!

Možete kupiti i frangipane i marcipana, ali ih je lako napraviti kod kuće. Martha Stewart ima vodiče za oboje:

• Frangipane iz Marthe Stewart
• Marzipan iz Marthe Stewart

Povezano: Stara kuhinja! Online izvori za slatkiše i torta za ukrašavanje pribora

(Slika: član Flickra Alaskan Dude licenciran pod Creative Commons)