Kava Razgovor: Café au Lait, cappuccino, Latté, Machiatto Koja je razlika?

Bez obzira krenuli smo na kampusu za razred ili u ured za posao, šanse su da većina nas ima šalicu putovanja koja je u našim rukama kofeinirana. Šanse su još bolje da je vaš izbor pića neka kombinacija kave, mlijeka i pjene! Znate li razliku između cappuccina i lattéa?

Nevjerojatno je koliko je varijacija kave + mlijeka + pjena moguće! Promijenite malu stvar i piće od gorke do bogatih, ili od kremastog do prozračnog.

Café au Lait – Ovo piće je jednostavno pola pivo kave i pola zagrijana mlijeka. Možda ćete dobiti malo pjene na vrhu, ali bitna je ideja prorijeđivanje jake kave s velikodušnom količinom toplog, kremastog mlijeka.

Latte – Slično kao i café au lait, lattés su napravljeni s pucao (ili tri) espresso ulijeva u dno šalice i na vrhu sa steamed mlijeko i tanki sloj pjene. Neki ljudi više vole dodati espresso posljednji, tako da se potone preko mlijeka i pjene, umjesto toga, ali ideja je ista.

Cappuccino – Uvijek smo mislili na cappuccine kao suprotno od lattés. Cappuccino također koristi aparat za espresso, ali masi i pjena su obrnuti: malo mlijeka, puno pjene. To vam daje mnogo jači okus kave. Ključ za dobar cappuccino prema našem mišljenju je stvarno izvrsna pjena.

Machiatto – Ako vam se sviđa jako intenzivna aroma kave, isprobajte jedan od ovih! Jednostavno je pucao espresso s malo pjene – bez mlijeka! Povratak u naše barističke dane, također nam se sviđala inačica u kojoj smo zamijenili pjenu s malo mlijeka šlagom. Nije loš način da se probudite ujutro!

Vidite što mislimo? Samo nekoliko jednostavnih sastojaka, ali puno načina da se promijenite i napravi piće koje odgovara vašem ukusu točno.

Koji je vaš omiljeni način da pijete kavu?

Povezano: Najbolja kava za vruće dane: hladna kava od kave

(Slika: Flickr član DeaPeaJay licenciran pod Creative Commons)