Kako zagrijati kruh u mikrovalnom tijelu

Otkako je Mark Bittmanov članak prije nekog vremena koristio vašu mikrovalnu pećnicu, imali smo toliko zlonamjeran uređaj na našem kolektivnom mozgu. Je li možda energetski učinkovitiji? Treba li je to češće razmotriti? Razgovarali smo o čišćenju spužvi i pariškom brokuću u mikrovalnoj pećnici.

Jedna stvar, ipak, da gotovo nikada ne stavimo u mikrovalnu je kruh. Završava chewy i spužvast. No, osjećamo se krivim što se okrećemo čitavoj vrućoj peći samo za zagrijavanje male košare kruha za večeru pa smo eksperimentirajući s zagrijavanjem kruha i peciva u mikrovalnoj pećnici. Evo nekoliko savjeta koji su dobro funkcioniraju.

1. Držite je vlažnim – Lagano navlažimo papirnati ručnik ili redoviti kuhinjski ručnik i položimo ga izravno na površinu kruha.

2. Držite ga pokriveno – Zatim pokrivamo cijelu stvar s drugim papirnatim ručnikom ili kuhinjskim ručnikom.

3. Držite ga nisko – Mi mikrovalovi na niskoj i srednjoj snazi ​​- 30 do 50% – za oko minutu. Onda provjeravamo je li još uvijek topli kruh. Ne želite cijepati vrući kruh; tada će biti žvakati. Samo ga želite zagrijati, zadržavajući je vlažnom i prekrivenom tako da se ne isušuje ili ne dobije žvakanje na mjestu i teško u drugom.

To je prilično slično našoj tehnici za provjeru kruha u mikrovalnoj pećnici.

Volimo topli kruh toliko više od peciva na sobnoj temperaturi i kruhova. Zapravo, to je jedna stvar koju mi ​​ocjenjujemo restoranima; je njihovo kruh toplo i maslac mekom?

Kako topleš kruh za večeru?

(Slike: Faith Hopler)

  10 brze i jednostavne ručkove ideje ispod 400 kalorija