Kako zadržati hranu od zalijevanja u moju sveobuhvatnu vještinu? Dobra pitanja

P: Nedavno sam odlučio nadograditi se s neugodnog tava na 9 “All-Clad French tava, i osjećao sam se stvarno uzbuđen zbog kupnje koja me je osjećala kao odrasla i samozadovoljna istodobno. Kao netko tko nikad nije volio sam “ne-stick” posude koje sam odlučio za redovnu završnu obradu.

Iako postoje stvari koje volim o ovoj tavi (ručka zaista ostaje hladna, dobro ponderirana posuda, itd.), Pogodio sam točku straha i mržnje kada ga koristim jer se sve drži kao da nitko ne posluje.

Nisam sramežljiv s uljem ili maslacem, a koristim dvaput onoliko koliko sam navikao. Netko mi je rekao da jedan problem može biti pretjerano zagrijan tava pa sam kuhati na nižoj toplini; sada kuhanje traje zauvijek, ali ipak sve ostaje.

Volio bih pronaći način da napravim krevete koji ne uključuju pola štapa maslaca po krepu ili “kovitlacni krep”. Sve dodatne savjete za pokušaj prije nego što samo idem za ne-stick jedan?

Poslano od Sonja

Urednik: Sonja, bili smo s tobom sve dok niste počeli razgovarati o krepovima! Crepes će biti teško napraviti u bilo čemu osim ne-stisku ili dobro začinjenu livenog željeza. Zato ih ostavite na stranu za trenutak, budući da će se zaista vjerojatno držati gotovo bilo čega, znatiželjni smo što još kuhate u ovoj tavi.

Sveukupno, ako kuhate druge grahove poput jaja, palačinki, piletina i povrća sauteéd, ponovno ćemo spomenuti osnove, iako se čini da ih već imate. Provjerite je li posuda potpuno zagrijana prije dodavanja maslaca ili ulja. I provjerite je li ulje ili maslac vruć prije dodavanja hrane.

Također, dobra tava poput ove neće nikada biti savršeno nepromjenjiva kao pravi nepustasti završni tavu. Nakon kuhanja dobit ćete malo komadića hrane i ostataka ostavljenih u posudu. Ako kuhaš meso, to je divno sklon da možete deglaze s vinom ili zaliha i koristiti za izradu umak.

Sveukupno, volimo svoje vlastite All-Clad skillets za njihovu težinu i sposobnost provođenja topline ravnomjerno. Ali oni nisu neobuzdani obroci, a ako želite tavu prvenstveno za krevete, onda bi bilo najbolje da se dobije i neprozirna tava.

Čitatelji, što misliš? Imate li dodatne savjete za Sonu i njenu tegobu?

Sljedeće pitanje?

Povezano: Sve Clad’s New French Skillets

(Slika: Sur La Table)