Kako skuhati svako povrće

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ja sam čvrsto vjeran u moć prženog povrća. Ne samo da se gotovo svako povrće može kuhati na taj način – nije potrebno recept – ali pečeno povrće također je univerzalno ugodno jesti. Imati izbirljiva jela u kući? Želite li pauzirati od uobičajene bočice? Pokušajte pržiti vašu brokule, zelenu grašku ili cvjetače večeras. Mislim da ste na poslasticu.

Kako skuhati bilo koje povrće: Pogledajte video

Što povrće pecivo

Naravno, korijenski povrće – poput krumpira, pastanica, slatki krumpir i mrkve – stari su uvjeti kada se radi o prženju, ali pogledaj kroz vašu krupniju ladicu i naći ćete sve vrste pržionica – od križeva poput brokule i brussels klice na iznenađenja kao što su tikvice, luk, paprike i kupus. Čak i rajčice mogu biti pržene.

Ako niste sigurni može li se određeno povrće pržiti, moja je preporuka samo pokušati. Možda nećeš biti vaš omiljeni način da jedeš to povrće, ali svakako je vrijedno eksperimenta da saznate.

Nemojte se udati na ulje

Nakon što si rezati povrće dolje u komadiće veličine ugriza, bacajte ih s nekim uljem dobrog ukusa. Koristite dovoljno da biste povrće ostavili sjajnom, sjajnom oblogom, ali ne toliko da imate puddles na dnu svoje zdjelice – žlica ili dva obično će obaviti posao. Ne samo da ulje pomaže kuhati povrće ravnomjernije i svježije u pećnici, već također dodaje bogat okus koji neodoljivo čini prženo povrće.

Najčešće koristim blagi maslinovo ulje pri pečenju povrća, ali također možete koristiti kokosovo ulje, ulje avokada ili bilo koje drugo ulje koje volite koristiti. Također, obično bacam povrće rukama tako da mogu trljati ulje u povrće i pobrinuti se da su ravnomjerno presvučeni.

Posljednje, ali ne manje važno, bacajte povrće s malo soli. Možete dodati crni papar ili bilo koje druge začine. Opet, budite velikodušni, ali ne pretjerani – dodajte dovoljno soli i drugih začina, tako da svaki dio povrća dobiva malo.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Dajte prostor povrća (više nego što mislite!)

Stavite povrće na lonac za pečenje. Želite li vidjeti malo prostora oko povrća – nemojte se bojati podijeliti ih između dvije ploče za pečenje ako trebate. Mnoštvo će napraviti povrće na pari umjesto pečenja, i to je suprotno od onoga što namjeravamo.

Također, provjerite je li pećnica dobra i vruća prije stavljanja povrća na pečenje. Mislim da je oko 425 ° F idealno za prženje većine povrća, iako se možete prilagoditi gore ili dolje po želji.

Pecite dok ne vidite tost

Pecite dok povrće ne bude dovoljno natjerano da buši s vilicom i na rubu vidite neke smeće. Tlačnije povrće kuhati brže, dok tvrđe povrće kao što su krumpir će kuhati sporije. Manji dijelovi će također kuhati brže od većih komada. Ako pržite novu povrču, počnite provjeravati nakon otprilike 15 minuta i zadržite prženje dok ne vidite opekline.

Ti ugljeni bitovi čine ono prženo povrće tako dobro, pa čak i ako su povrće već nježne i kuhane, zadržite prženje sve dok ne vidite kako se povrće počinje okretati oko vrha i rubova. Ako ste u nedoumici, pecite još pet ili deset minuta – malo je vjerojatno da će dodatni pečenje biti povrijeđeno, a vrlo je vjerojatno da će vaše povrće biti još ukusnije.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

3 načina da peče mješovita povrća

Ako želite napraviti miješano povrće, možete imati tri opcije.

 1. Pecivo povrće pojedinačno: Prvo, i najlakše, možete peći pojedinačno povrće na zasebnim trakama i kombinirati ih nakon prženja. To vam omogućuje praćenje koliko brzo svako povrće kuha i povući svako povrće iz pećnice dok je to učinjeno.
 2. Uparite “prijatelje povrća”: Drugo, možete spojiti “povrće prijatelje” – one koji peče na otprilike istoj stopi. Na primjer, možete skužiti cvjetaču i brokule zajedno, ili butternut squash s krumpirom. Kombinirajte ih na istom limu za pečenje i pecite ih zajedno. Ako se lim za pečenje guta, razdijelite ih između dva listova.
 3. Pecivo u fazama: Treće, u fazi možete dodati različito povrće na ploču za pečenje – najprije počnite pržiti najteže, najduže kuhanje povrća, a kasnije dodajte mekše, brže kuhanje povrća. Ako se ploča za pečenje počne puniti, podijelite povrće između dvije posude pa ih ne skupite. Cilj da sva povrća završi prženje u isto vrijeme, i zapamtite: malo je vremena za prženje malo vjerojatno da će ozlijediti.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Opće vrijeme pečenja povrća

Vrijeme kuhanja je za prženje povrća na 425 ° F.

 • Korijenski povrće (repa, krumpir, mrkva): 30 do 45 minuta, ovisno o tome koliko ste ih mali
 • Zimski squash (butternut squash, žitni tikvica): 20 do 60 minuta, ovisno o tome koliko ste ih mali
 • zeljarica (brokule, cvjetača, prokulice): 15 do 25 minuta
 • Meko povrće (tikvice, ljetno tikvice, paprike): 10 do 20 minuta
 • Tanko povrće (šparoge, zeleni grah): 10 do 20 minuta
 • luk: 30 do 45 minuta, ovisno o tome koliko vam se svidjelo hrskavo
 • rajčice: 15 do 20 minuta

Više načina da peče povrće

 • Pečeni češnjak
 • Pečeni pžem povrće s feta sirom
 • Pečeni slatki krumpir sa Rosemary
 • Pečena pšenična salata s ječmom, fetom i crvenim lukom
 • Pečeni kupus za bebe
 • Pečeni Butternut Squash Puree s kozjim sirom
 • Pecen grožđe s uljem od oraha
 • Peceni narančasti klinovi s biljem

Poprskajte povrće. Po želji zelite povrće, a zatim izrezati u jednolične komade kako bi se kuhali ravnomjerno. Manji dijelovi će kuhati brže; veće komade će trebati malo duže kuhati. Ako vaše povrće još uvijek ima neku vlagu nakon pranja, svakako pokupite što je više suhe; sušilo povrće, to bolje će peći. “src =” https://atmedia.imgix.net/4fafbf6ba23e787331138f57e4ce4f5917fdc577?w=160&h=160&fit=crop “>

Rasporedite na list za pečenje. Širite povrće na lonac za pečenje, u pećnici, ili u peći za pečenje. Provjerite jesu li u jednom sloju s malo prostora između; ako su previše gužve, povrće će se umjesto pečene pare. “src =” https://atmedia.imgix.net/2b31c180c8d736137ab016c6b64da1e394f064e8?w=160&h=160&fit=crop “>

Pecivo povrće do natječaja. Stavite povrće u pećnicu i počnite pečenje. Provjerite i promiješajte povrće svakih 10 do 15 minuta. “src =” https://atmedia.imgix.net/b59a2df1a6529b69a173e48c6992e88c3e8a3e3b?w=160&h=160&fit=crop “>


Kako skuhati svako povrće

Što trebaš

Sastojci

 • 1 do 2 funti

  bilo koje povrće

 • 1 žlica

  maslinovo ulje

 • 1 čajna žličica

  sol

 • 1/4 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar

 • Oprema
 • Zdjela za mješanje

 • Mjerenje žlica

 • Lopatica

 • List za pečenje, posuđe za pečenje ili pečenje

instrukcije

 1. Zagrijte pećnicu na 425 ° F s polica u srednjem položaju.

 2. Poprskajte povrće. Po želji zelite povrće, a zatim izrezati u jednolične komade kako bi se kuhali ravnomjerno. Manji dijelovi će kuhati brže; veće komade će trebati malo duže kuhati. Ako vaše povrće još uvijek ima neku vlagu nakon pranja, svakako pokupite što je više suhe; sušilo povrće, to bolje će peći.

 3. Bacajte povrće maslinovim uljem i solom. Premjestite povrće u veliku zdjelu. Dodajte ulje, sol i papar i bacajte da se kombiniraju. Dodajte još ulja ako povrće još uvijek izgleda suho ili ne izgleda ravnomjerno presvučeno.

 4. Rasporedite na list za pečenje. Širite povrće na lonac za pečenje, u pećnici, ili u peći za pečenje. Provjerite jesu li u jednom sloju s malo prostora između; ako su previše gužve, povrće će parirati umjesto pečenja.

 5. Procijenite vrijeme kuhanja. Općenito, mekše povrće, poput zelenog graha i cvjetača, kuhati će u 10 do 20 minuta, a tvrdo, tvrdo povrće, poput zimskog tikvica i krumpira, trajat će 30 minuta ili duže. Veliki komadi će također trebati više vremena za kuhanje od manjih komada.

 6. Pecivo povrće do natječaja. Stavite povrće u pećnicu i počnite pečenje. Provjerite i promiješajte povrće svakih 10 do 15 minuta. Nastavite pržiti dok se povrće jednostavno ne probije vilicom ili nožem, a na vrhovima i rubovima pokazuju hrskavi, ugljeni bitovi.

 7. Poslužite odmah. Premjestite povrće na jelo i okus; posipajte dodatnom solju ili paprom, ako je potrebno. Poslužite dok je još vruće.

Recipe Notes

Pire zajedno mješovito povrće: Možete skuhati različito povrće na zasebnim posudama i kombinirati ih nakon prženja, ili ih sve kuhati na jednoj ploči za pečenje. Ako kuhate na jednoj ploči za pečenje, najprije kuhajte najteže, najduže kuhanje povrća i dodajte drugo povrće tijekom kuhanja prema procijenjenom vremenu kuhanja. Na primjer, počnite pržiti krumpir 30 minuta, a zatim dodajte zelenu grahu posljednjih 15 do 20 minuta prženja. Budite pažljivi da ne okupite tavu, ili će povrće umjesto pečenja piti.

.