Kako skuhati kelj

Pečena pečenje donosi najbolje u svim povrću, uključujući i kelj. Toplina pećnice karamelizira lišće lisca iz Bruleškog, okrećući ih čistom i hrskavom, dok su natopili tvrdu jezgru. A to je samo s osnovnim posipanjem soli i papra! Jednom roasted brušenog klice mogu biti posluženi kao strani ravno iz pećnice, ili možete ih baciti s nekoliko drugih kuhinja spojnice pretvoriti ih u showy broj okrenut slaninom i ostakljena s medom.

Pećnice s roštilja zahtijevaju tri stvari: vruća pećnica, prepolovljena i ukrašena prokulica i dovoljno vremena za klice da se pretvore u nježne, ukusne zalogaje. Trebat će vam dobar lim za pečenje i malo ulja, soli i papra, ali bilo što drugo je suvišno. Evo kako da dobijete najbolje prokulice u Bruxellesu pećnicom.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Pecivo brujanje Bruxelles osnove

Vruća pećnica je neophodna za savršeno pržene prokulice, stoga davajte dovoljno vremena za predgrijavanje pećnice. Dok se pećnica zagrijava, isperite prokulice, a zatim ih oborite i prepolovite. Počnite uklanjanjem šumskog kraja i bilo kojeg žutog ili smeđeg lišća. Jednom odrezani, prepolovite kljove od vrha do dna, ostavljajući matičnjak na mjestu da drži lišće zajedno. Zatim bacajte padove s padom s uljem i posolite solom prije prženja. Ulje može biti jednako jednostavno kao biljno ulje ili kao okusno kao avokado ulje, ali ćete htjeti izbjegavati nježnu ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulja od orašastih ulja ili redoviti maslac (iako se ovdje radi i ghee i razjasniti maslac).

Čuvajte svoje klice svježe: Najbolji način za pohranu kljova u Brusselsu

(Slika kredita: Lauren Volo)

Trikovi za konačno pržene kljove

Naravno, postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da isprobate savršenu zdjelu krošnjaka. Ovdje su najvažnije.

 • Odaberite odgovarajuće krošnje: Prokulice mogu biti toliko male kao i kuglice od gume ili su velike poput clementina. Kupujte klice koje su široke oko 1 1/2 inča ili oko veličine mesnatog mesa. Provjerite jesu li svi vaši krumpiri otprilike iste veličine pa ćete ravnomjerno kuhati.
 • Povećajte ili smanjite: Možete skuhati što više kukuruza koliko želite, skaliranje količine u receptu gore ili dolje. Samo budite sigurni da između kola na posudi za prženje postoji neko mjesto, tako da peče i ne pare.
 • Stavite klice s pločicom prema dolje: Odrezati i oboriti klice i peći ih srezanom stranom na lim za pečenje. Rezna strana će lijepo karamelizirati, a vanjski listovi oštri.
 • Držite lišće: Nemojte odbacivati ​​vanjski list koji pada kad skidate klice. Pecite ih upravo zajedno s polovicama skuta iz Bruxellesa; oni pretvaraju u nevjerojatno čiste male čips.
 • Pecite ih dok ne budu smeđi i ukusni: Nemojte se sramiti od ukusne boje na klice – karamelizacija je također okus. Izrezane strane i vanjski listovi trebaju oboje dobiti smeđe i oštre.
 • Potrebna visoka toplina: Izbjegavajte gutljaj pržen Bruxelles pečenjem na visokoj temperaturi. minimum Preporučena temperatura za pečeno povrće je 400 ° F.
 • Jednostavno kuhajte i na kraju zavezite: Neki umaci, kao soja umak, mogu sakriti bočicu škroba tijekom kuhanja, dok drugi, kao umak za roštilj, mogu izgorjeti u vrućini peći. Da biste izbjegli bilo koji od ovih zamki, skuhajte keljkice što je moguće jednostavnije (samo s uljem i solom) i nakon toga bacajte s više flavorpičnih umaka.

Čitaj više: 3 savjeta za bolje pržene prokulice

(Slika kredita: Lauren Volo)

Začinite pečene šljive

Vruće iz peÄ ‡ nice moĹľete ukapati svoje željene kljove od lisica s bilo kojim brojem okusnih mirisa ili umaka. Ponekad sam stavio nekoliko mrvica maslaca i prskanje talijanskog začina na ploču za pečenje dok je još vruće, a zatim bacati u kaput. Moja djeca vole javorov sirup i senf, dok će moj muž jesti svoju težinu u Buffaloovim krilavama. Umak će ih učiniti manje hrskavima, stoga svakako jesti ih odmah!

Prijedlozi kombiniranja začina

 • Sjeckane jabuke i razbijena kuhana slanina
 • Nekoliko crtica ribljeg umaka i pepeo paprike
 • Čile tijesto i sjeckani, slane kikirikije
 • Vrući umak i plavi sir mrvljaju
 • Maple sirup, zrnati senf i prženi pecans

Obrezivanje i prepoloviti keljkice: Uklonite dno s klice ako se pojave suho ili žute i uklonite labavo vanjsko lišće. Izrežite svaku pupoljku u pola kroz stabljike. “Src =” https://atmedia.imgix.net/f525cbe7b056a1f7833737bb856fbd83f181871f?w=160&h=160&fit=crop “>

Prijenos na pečenje i pečenje: Premjestite iskusne klice na obodnom limu za pečenje i uredite ih prema dolje. Pecite dok lišće ne budu tamno smeđe i hrskavi, a donji dio klija smeđe, 20 do 25 minuta. “Src =” https://atmedia.imgix.net/a278e2bd84ebc9e1b3ac77b3b33303c69b139f27?w=160&h=160&fit=crop “>


Kako skuhati kelj

Poslužuje 6 do 8

Što trebaš

Sastojci

 • 2 funti

  Prokulice

 • 2 žlice

  ulje ili mast, kao što je maslinovo ulje (ne ekstra djevičansko), avokado ulje ili rastopljeni ghee

 • 1 čajna žličica

  košer soli

 • Oprema
 • Kuharov nož

 • Daska za rezanje

 • Obojani lim za pečenje

 • Mjerenje žlica

 • Spatula ili kliješta

instrukcije

 1. Zagrijte pećnicu: Namjestite stalak u sredini pećnice i zagrijte do 400 ° F.

 2. Obrezivanje i prepoloviti keljkice: Uklonite dno s klice ako se pojave suho ili žute i uklonite labavo vanjsko lišće. Izrežite svaku sipku u Bruxellesu kroz polugu.

 3. Bacite uljem i dodajte solju: Stavite prokulice u srednju zdjelu. Dodajte ulje i bacajte na kaput. Pospite solom i bacajte ponovno na kaput.

 4. Prijenos na pečenje i pečenje: Premjestite iskusne klice na obodnom limu za pečenje i uredite ih prema dolje. Pecite dok listovi nisu tamno smeđi i oštri, a donji dio klija smeđi, 20 do 25 minuta.

 5. Sezone po želji: Poslužite odmah, ili bacajte s dodatnom soli ili omiljenim umakom ili začinima.

Recipe Notes

Skladištenje: Preostale pržene kljove mogu se čuvati u hladnjaku do 5 dana.