Kako pržiti svoje zrna kave Cookbook Review + Recept iz Can It, boca, dim ga Karen Solomon

Pripremite se da bi vaš um mogao eksplodirati. Spreman?

Domaće kukuruzne pahuljice, zrna kave od kave, pravi vrući psi, polagano fermentirani miso, kristalizirani đumbir. Sve što je napravljeno kod kuće bez ikakve fancy opreme. A ovo su samo pregršt projekata u knjizi!

Može, baci, dimi Karen Solomonova knjiga o njemu je vrlo popularna Zagažite ga, iscijedite, izliječite, i to ne razočarava.

Može, baci, dimi vodi naše kućanske projekte DIY na sljedeću razinu. Ovdje postoje recepti za špilje džepova koji nikad u našim najluđim snovima ne bi zamislili da se može napraviti kod kuće bez puno posebne opreme ili fancy tehnika. Ta cornflake žitarica za doručak je savršen primjer. Domaće chipotle en adobo je još jedan.

Solomon razbija ove projekte u svoje osnovne dijelove, objašnjavajući svaki korak ili koncept kuhanja jasno i strpljivo. Nešto poput prženja zrna kave može se činiti neodoljivim neinziranima, ali Solomon smanjuje potjeru s jednostavnim uputama koje zahtijevaju samo nizinsku pećnicu i vruću štednjak. Njezina glava recepata često me natjerala da se smijem glasno i postavim ton za projekt ispred sebe. (Primjer: “Idite odmah i družite se s ljudima koji imaju limun stablo.”)

Knjiga ima i dobru mješavinu projekata. Pored vrsta spomenutih osnovnih osvježivača, dobivamo recepte za Smoke i Chocolate Spice Rub, Plum Catsup, engleske mufine, hrskavog lizalica i sirup od crnog papra od jagoda. Bez obzira na vaše raspoloženje, koliko god imate vremena, ovdje je zajamčeno projekt koji će odgovarati računu.

Ovo je izvrsna knjiga i resurs za one od nas koji smo ugrizali DIY bug. Recepti ćete ponovo i iznova, i svaki put ćete se zahvaljivati.

Pronađi! Može, boca, dim i ostali projekti kuhinje Karen Solomon, $ 17 na Amazonu

  Preprost predjed za predjed: pečena ricotta z limono, česen in drobnjak

Zrna kave

Izrađuje 7 unca


Vremensko opredjeljenje: oko 20 minuta

Ako ste ozbiljni / opsjednuti s prženjem vlastite kave, brojni proizvođači stoje da bi dobili novac za hardcore strojevi za prženje. Isto tako – kao što je to slučaj sa zgradom bonga – izgleda da se kaša za kavu pretvara u kućne hardverske hobistike: ne tražite dalje od vašeg lokalnog prijenosnog računala kako biste pronašli ljude koji hakiraju proizvođače kokice i još mnogo toga (“Dude, dopustite mi da vam pokažem svoj novi vakuumski aparat za kavu. Čudesno je! “). Za one od vas koji samo žele testirati vodu i zadržati jednostavnost, sretan sam što vam mogu reći da vam je potrebna samo jedna velika posuda, zelene kave i drvenu žlicu. Oh, i ventilator za ispuhivanje: kava je pljuvanje, zmaj koji stvara paru u kuhinji, a dobra ventilacija je apsolutna nužnost. Ako ne možete pronaći zelene grah u lokalnoj trgovini zdrave hrane, kupite ih online od SweetMarias.com, CoffeeStoreHouse.com ili niz drugih trgovaca.

~~~

8 grama zelene kave

Stavite veliku metalnu posudu u zamrzivač da se ohladite. Aktivirajte najbolju ventilaciju vaše kuhinje: otvorite prozore i vrata, uključite obožavatelje – sve što imate. Ovo je nužno!

Preporučujem da koristite otkrivenu nizozemsku pećnicu s teškim dnom za pečenje vaših graha: visoke stranice pomoći će smanjiti nered s popping kave. Međutim, ako ga nemate, dovoljno je lijevanog željeza ili druge teške tava.

Stavite grah u hladnu posudu, stavite tavu na srednju toplinu i počnite miješati drvenom žlicom. Trebat ćete se stalno miješati tijekom čitavog procesa prženja: pokušavate zadržati toplinu što je više moguće među svim grahom tijekom pečenja.

Nakon oko 5 minuta, grah će početi pucati i pušiti. Još oko 10 minuta, a grah će obraditi boju kestena: vrlo lagano pečenje. Deset do petnaest minuta nakon toga (ukupno 30 minuta), a imat ćete tamnu, gotovo crnu pečenu pečenu. Ako želite srednje pečenje, zaustaviti ćete se negdje u sredini. Imajte na umu da malo isperite grah prije nego što okrenete boju koja vam se sviđa: nastavit će malo pečati nakon što prestanete proces kuhanja.

Jednom kada su grah samo nijansi svjetliji od boje koju želite, odvojite od vrućine. Nastavit će lagano bojati dok ih ne sipati u hladnu posudu i neprestano miješati oko 3 minute. Zakrenite zdjelu kako biste brzo i ravnomjerno ohladili grah. Zatim prelijte grah u svilenu cjedilu, postavite cjedilo preko zdjelice i promiješajte još jednu minutu da skidate letjelice.

Vaša kava je spremna za mljevenje i pivo kao i obično, iako će biti puno bolje ako pričekate do sljedećeg dana da ga samljeti.

Kako ga pohraniti Pečena, hlađena cijela grah može se pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi, a kava će biti u najboljem slučaju, do 2 tjedna.

Apartment Therapy Media poduzima sve napore kako bi ispitao i pregledao proizvode prilično i transparentno. Stavovi izraženi u ovoj recenziji predstavljaju osobne stavove recenzenta i ovaj pojedini pregled proizvoda nije sponzoriran ili plaćen ni na koji način od strane proizvođača ili agenta koji rade u njihovo ime. Međutim, proizvođač nam je dao proizvod za testiranje i pregled.

(Reprinted s dopuštenjem Can It, boca, dim i ostalih projekata kuhinje Karen Solomon, copyright © 2011. Objavio / la Ten Speed ​​Press, podjela Random House, Inc; Foto: Angie Cao © 2011)