Kako ne kuhati jaja: Kada vas Pinterest i Internet dovedu u krivu

031.013-eggs.jpg Internet mi je rekao da, ako sam potresao moje nekuhan jaje prije kuhanja da će izaći s lijepom žutom bojom i kremastom teksturom. Bez bijelaca, nema žumanjaka, samo blijedo žuta. Zvuči cool, zar ne? Vidio sam više ljudi koji su voljeli tu ideju, tako da sam se skočio na brod i pokušao s jahanim jajašima koje volim za ručak. Ljudi, neke ideje koje ne bi trebali pokušati kod kuće. Želite znati što se događa kada kuhate jaje prije kuhanja?

Postoji mnogo lijepih stvari o jednostavnosti tvrdog kuhana jaja. Ja za jedan vole oba žumanjke i bjeloočnice, njihovu savršenu meku i gipku teksturu kada se pravilno kuha i njihovu sposobnost da budu obrok sami.

Nedavno mi je internet, preko Pinteresta, rekao da tresući jaja prije kuhanja rezultiralo jaje od ravnomjerne teksture i boje. Znatiželjan poput većine, pokušao sam. Osjećao sam se smiješno stojeći u mojoj kuhinji trese jaja prije stavljanja u vodu, ali sam obvezao i potpuno slijedio upute. Pogledajte ove upute:

→ tvrdo kuhana jaja u Uustuusu

Rezultati? Katastrofa! Školjke su se držale mesu jajeta (još uvijek bijelo), kao da je uklonila tu dragocjenu malu membranu koja pomaže u ljuštanju. Jednom kad sam prošao pored toga, jaje unutra činilo se relativno normalnim. Boje nisu mješale, pa sam slegnuo ramenima kao gubitak, posolio ih na sol i sjeo na večeru. Večera koju sam se odmah vratio u zdjelu, sramio se ovog djetinjastog čina i tužio sam se da ova jaja nisu jestiva. Ni malo.

Bijelci i žumanjci pretvorili su se u tvrdu gumu, a bijela je bila gotovo nepotrebna, poput cipele. Mekani okus jaja bio je zamijenjen nečim mnogo jačim. Između mirisa i teksture, ljudi, ovo nije eksperiment koji bismo trebali ikad pokušati kod kuće.

Jeste li ikada imali internet iskustvo hrane ići užasno, užasno u krivu? Podijelite svoju hranu u sljedećim komentarima. Sigurno nisam sam u tome da Pinterest ne uspije?

Povezano: Peel and Go: 5 načina kako napraviti obrok s tvrdo kuhano jaja

(Slika: Emma Christensen)