Kako napraviti ukusni meksički vjenčani kolačići

Ovi mamci, zasićene jednobojni kolačići idu po mnogim imenima. Možda ih poznajete kao ruski čajni kolači, talijanski kolači za vjenčanje ili kolačići za snijeg. Bez obzira na to što biste ih mogli nazvati, ti Spiced Mexican Wedding cookies (njihovi najpopularniji naziv) savršeni su protuotrov – ili dodatak – na ploču s krekiranom šećerom. S dovoljno vrućine, soli i okusom hranjivih ulja, ti kolačići zadovoljavaju slatko bez da budu zadrhtali. I jednako je lako napraviti što jesti.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Što je u imenu?

Kao i bilo što dobro i jednostavno, backstory ovog kolačića je daleko više neuhvatljiv i slojevita nego sam recept. Neki sugeriraju da ti kolačići imaju svoje korijene u jednostavnim desercima srednjevjekovnih Arabijskih tretira i razvili su se dok su putovali preko Zapada, mijenjajući imena, ali održavajući koncept kolačića iz šećera, masti i orašastih plodova. U SAD-u najčešće su poznati ili kao meksički vjenčani kolačići ili ruski čajni kolači – razlika koja bi mogla odražavati američki promjenjivi odnos s Rusijom tijekom pedesetih godina, zajedno s valom zanimanja za meksičku kuhinju.

Meksički vjenčani kolačići od bilo kojeg drugog imena

Meksički vjenčani kolačići poznati su po mnogim drugim imenima: Snowballs, Moldy Mice, Italian Nut Balls, Russian Teacakes, Melting Moments, Mandulás kifli, Polvorones, Sand Tarts, Sandies, Butterballs, Almond Crescents, Finska kakor, Napoleon Hats, pa čak i običan ol ‘vjenčanja. Kako jednostavan kolačić ima toliko nadimaka vjerojatno je izravna posljedica činjenice da se oni lako pripremaju i da su već dugo.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Odaberite maticu, svaku maticu

Evo ljepote ovog kolačića: možete upotrijebiti gotovo bilo koju orah koja vam je pri ruci. Pecans izgleda da odgovara nacrtu za većinu meksičkih vjenčanih kolačića, a orasi i pistacije često se koriste za ruske recepte ili talijanski vjenčani kolačići. Ove razlike u maticama opažene su samo suptilnosti iz istraživanja kolačića; pomoću jedne matice ili druge ne razlikuje dva (ili 10) različita imena, ali razlikuje boju i okus. Koristite bilo koju maticu samu ili u kombinaciji, uključujući pecans, orasi, bademe, pistacije, pinjolje i lazure da biste stvorili okus koji želite. Nikad ih nisam pokušao s kikirikijem, ali sumnjam da će im trebati malo više brašna da ostanu okrugle kad se peče.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Zamrzavanje meksičkih vjenčanih kolačića

Tijesto za ove kolačiće zamrzne nevjerojatno dobro – samo kašičica i oblikovati rundi kao što bi za pečenje i zamrzavanje u jednom sloju na lim za pečenje dok solid. Jednom zamrznutu, premjestite kuglice tijesta na vrećicu s ceradom ili drugi hermetičan spremnik i zamrznite dok ne budete spremni ispeći. Pecite zamrznute kuglice bez odmrzavanja, pečenje dodatnih minuta ili dva, ako je potrebno da ih postavite.

Također možete zamrznuti potpuno pečene, ali neprevučene kolačiće. Šećer u prahu teži da se rastopi kako se kolačići tope, pa je bolje zamrzavati kolačiće bez premaza i kaput nakon odmrzavanja prije posluživanja.

Finje isjeckajte matice: Fino usitniti matice ili puls u hranjivom procesoru opremljenom s pričvršćenjem noža u fini obrok. “Src =” https://atmedia.imgix.net/1c09c32472cf87f6baf9aba05737a13903c005f2?w=160&h=160&fit=crop “>

Krema maslac i šećer u prahu: Stavite maslac i 1/2 šalice šećera u prahu u zdjelu mješalice na stalku opremljenom s pričvršćenom lopaticom. (Alternativno, koristite električnu mješalicu za ruku i veliku zdjelu.) Pobijedite na srednjoj velikoj brzini dok ne postanu lagane i pahuljaste, oko 3 minute. Beat u vanilije. Zaustavite mješalicu i grebite lopaticom i stranama zdjelice gumenom lopaticom. “Src =” https://atmedia.imgix.net/30fab822140c32f15a8dc2b22295fac91ac7039a?w=160&h=160&fit=crop “>

Chill tijesto: Premjestite tijesto na komad plastične folije, oblikujte ga u debeli tanjur od 1 inča i potpuno se omotajte u plastiku. Rashladite do čvrstog, ali još dovoljno mekan da biste odrezali, 45 minuta do 1 sat. “Src =” https://atmedia.imgix.net/5f49cac21758dc9cc5f72a84dea9d5031dea261a?w=160&h=160&fit=crop “>

Oblikujte tijesto: Oblikujte tijesto u kuglice od 1 žlice i stavite na ploče za pečenje, razmakavajući ih od najmanje 1 1/4 inča (sve ih stavite na 2 ploče za pečenje, ne širite se mnogo). “Src =” https: / /atmedia.imgix.net/f28db6428e998e4b4129e1b9f4255468ae956849?w=160&h=160&fit=crop “>

Cool i kaputi kolačiće dva puta: Stavite ploče za pečenje na žičane police i pustite kolačiće da se ohlade na plahtama 10 minuta. Dok je još toplo, nježno obrišite svaki kekse u šećeru u prahu i stavite na stalak. Pustite da se potpuno ohladi, oko 15 minuta, a zatim ponovno preraste u šećer u prahu. “Src =” https://atmedia.imgix.net/19acce5d06c4fa8f8023f131f514104cac6fc7b9?w=160&h=160&fit=crop “>

Kako napraviti ukusni meksički vjenčani kolačići

Izrađuje oko 3 desetke kolačića

Što trebaš

Sastojci

 • 1 1/2 šalice

  (oko 5 1/2 unci), ili ekvivalentne težine u drugim orasima

 • 2 šalice

  svestrano brašno

 • 3/4 čajna žličica

  mljeveno cimet

 • 1/4 čajna žličica

  finu sol

 • 1/8 do 1/4 čajna žličica

  zemlja cayenne

 • 2 štapići

  (8 unci) slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 1 1/2 šalice

  šećer u prahu, podijeljen

 • 1 čajna žličica

  ekstrakt vanilije

 • Oprema
 • Mjerenje šalica

 • Mjerenje žlica

 • Procesor hrane

 • Tava

 • Mješalica za stojeće ili miješalice za ruke

 • Peciva

instrukcije

 1. Tostiće orasima: Tost pecans ili orasima u veliku tavu na srednje topline, često miješajući, dok mirisna, 8 do 10 minuta. Prijelaz na veliku ploču i potpuno se ohladi, oko 20 minuta.

 2. Finje isjeckajte matice: Fino usitniti matice ili puls u hranjivom procesoru opremljenom s pričvrsnicom noža u fini obrok.

 3. Kombinirajte suhe sastojke: Namjestite brašno, sjeckani orašasti plodovi, cimet, sol i cayenne zajedno u srednjoj zdjeli; Staviti na stranu.

 4. Krema maslac i šećer u prahu: Stavite maslac i 1/2 šalice šećera u prahu u zdjelu mješalice na stalku opremljenom s pričvršćenom lopaticom. (Alternativno, koristite električnu mješalicu za ruku i veliku zdjelu.) Pobijedite na srednjoj velikoj brzini dok ne postanu lagane i pahuljaste, oko 3 minute. Beat u vanilije. Zaustavite mješalicu i ostruite ga lopaticom i stranama zdjelice gumenom lopaticom.

 5. Dodajte smjesu brašna smjesi maslaca: Vratite mikser na nisku brzinu i postupno udarite u smjesu brašna sve dok ne sjedite.

 6. Chill tijesto: Premjestite tijesto na komad od plastične folije, oblikujte ga u debeli tanjur od 1 inča i potpuno se omotajte u plastiku. Rashladite do čvrste, ali dovoljno meke da bi se kavili, 45 minuta do 1 sat.

 7. Zagrijte pećnicu i pripremite ploče za pečenje: U međuvremenu, uredite 2 police za podjelu pećnice u trećine i zagrijte do 350 ° F. Listovi 2 za pečenje s pergamentnim papirom. Postavite preostala šalica šećera u prahu u pita pločicu ili veliku, plitku posudu.

 8. Oblikujte tijesto: Oblikujte tijesto u kuglice od 1 žlice i stavite na ploče za pečenje, razmakavajući ih najmanje 1 1/4 inča (stavite ih na 2 ploče za pečenje, ne širite se puno).

 9. Pecite kolačiće: Pecite 8 minuta. Zakrenite listove za pečenje između stalaka i sprijeda prema natrag. Pecite dok vrhovi kolačića ne budu postavljeni, još 7 do 8 minuta.

 10. Cool i kaputi kolačiće dva puta: Stavite ploče za pečenje na žičane police i pustite kolačiće da se ohlade na plahtama 10 minuta. Dok je još toplo, nježno obrišite svaki kekse u šećeru u prahu i stavite na stalak. Pustite da se ohladi potpuno, još oko 15 minuta, zatim ponovno nanesite u šećer u prahu.

Recipe Notes

Zamjene zamorca: Možete zamijeniti jednaku masu (ne volumen) badema, oraha, orašastih plodova, pinova ili pistacija za pecane ili upotrijebite bilo koju kombinaciju tih orasi.

Naprijed: Tijesto se može napraviti, oblikovano u kuglice, i smrznuto izravno na lim za pečenje. Skladištiti zamrznute kuglice kolačića u zamrzivačima ili zatvorenim spremnikom do 2 mjeseca. Pecite zamrznutu, dodavajte 1 do 2 minute do pečenja, i nastavite s premazom šećera u prahu. Također možete zamrznuti potpuno pečene kolačiće bez šećera u prahu; potpuno odmrznite prije premazivanja u šećeru u prahu.

Skladištenje: Kolačići se mogu pohraniti u hermetični spremnik na sobnoj temperaturi do 3 dana.