Kako napraviti stvarno velike i jeftine fotografske plakate za zabavu

Jučer sam vam pokazao brunch za Majčin dan koji sam bacio za moju majku i baku. To je bila prilično jednostavna zabava – samo nedjeljni ručak kod kuće s obitelji. Ali, kao posebni dodir, napravio sam projekt koji sam dugo želio isprobati: napravio sam velike crno-bijele plakate iz starih obiteljskih fotografija.

Ovo je bilo iznenađujuće jednostavno i jeftino! Samo mi je koštalo nekoliko dolara, i to je bio zabavan, poseban dodir koji bi mogao raditi za tolike zabave, od rođendanskih proslava do vjenčanja. Evo upravo ono što sam učinio, tako da možete i pokušati, ako vam se sviđa.

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Prvo, ipak, moram se zahvaliti Jordanu Ferneyu, koji mi je prvo dao ideju. Jordanov blog, Oh Happy Day, pun je pametnih, kreativnih ideja za zabave i obiteljske okupljanja. Upotrijebila je ovu tehniku ​​kako bi stvorila mnogo velikih projekata za svoj blog, pa sam je pitao kako je mislila na tu ideju.

Rekla sam: “Imam ideju da upotrijebim plakatere za plakate na fakultetu, koristio sam ih jednom u umjetničkom projektu i bio je tako jeftin, pa sam ih počela upotrebljavati za izradu divovskih karata za svoje prijatelje. napraviti ogroman poster za prijatelja i pretvorio ga u razglednice koje sam poslao svim svojim prijateljima i obitelji s uputama za slanje natrag tjednu njezina rođendana. Ona je dobila toliko cool fotografije i bilješke od svih. ”

Ovdje možete vidjeti taj projekt, plus nekoliko drugih plakatnih ideja za poster od Oh Happy Day:

  • Rođendan Rođendan iznenađenje u pošti
  • Fotoaparat za bebe za bebe

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Volim ideju i jako mi je drago što sam ga koristio za ovu zabavu.

Imam skener i Photoshop tako da je bilo lako napraviti ove plakate. Ako nemate skener ili neki slikovni softver, zatražite od designy prijatelja da vam pomogne (iako vam stvarno ne trebate Photoshop, a ako koristite Mac, softver Preview može sve to učiniti).

  Kako skuhati janjetinu

Nakon što odaberete neke fotografije i skenirate ih, odnesete ih na Kinkos ili Staples i ispišite ih na svoje plotter pisač. Crno-bijeli pisač plotera je prevelik pisač koji se često koristi za inženjerske ili arhitektonske crteže. Ne ispisuje na vrlo visokoj razlučivosti ili s finom kvalitetom, ali je još uvijek potpuno prikladna za ove velike plakate koje ćete vidjeti iz nekoliko koraka.

Jedna napomena: Ustanovio sam da je važno imati skeniranu fotografsku sliku veličine točno prema širini Kinkoovih pisača. Uzela sam veliku datoteku s njom kad sam prvi put otišla, pretpostavivši da mogu ispisati iz nje. Ali oni su me naplatili da promijenim veličinu datoteke točno na njihovu širinu pisača (luda), tako da sam se vratio kući i promijenio veličinu slike na točno 36 inča širok. Tiskali su tada bez ikakvih problema.

instrukcije

  1. Skeniraj fotografiju: Koristite skener za skeniranje fotografije na najvišoj razlučivosti. Fotografije će biti fizički mnogo manji od plakata pa je važno snimiti što više podataka od fotografija. Upotrijebio sam Preview za skeniranje pri 4800 dpi u crno-bijelu TIFF datoteku.
  2. Promjena veličine fotografije: Nazovite Kinkos / FedEx Office ili Staples i saznajte koliko su crno-bijeli ploteri. Neke lokacije imaju crno-bijele pisače koji su preko 48 inča; drugi, poput moje, samo su 36 inča široki. Promijenite veličinu skenirane fotografske datoteke na točnu širinu pisača. (Primjer: u Photoshopu idite na Image> Image Size i promijenite širinu do 36 inča). Također sam dodao crnu rubu oko fotografije i dodao sam malo bijelog platna iznad i ispod same slike kako bi bili sigurni da plakati prekrivaju zidnu umjetnost u potpunosti.
  3. Spremite datoteku u najvećoj veličini i rezoluciji: Spremite datoteku kao PDF u visokoj razlučivosti. Bit će to velika datoteka – najmanje 20 do 40 MB. Prijenos datoteke na flash pogon.
  4. Preuzmite datoteku na Kinkos i ispišite: Uzmite datoteku s Kinkosom ili Staplesom i recite im da ga želite ispisati na crno-bijeli ploter. To bi trebalo potrajati samo nekoliko minuta, a ako su nešto slično onome na što sam otišao, to bi trebalo koštati samo nekoliko dolara po plakatu.
  5. Zalijepite plakat: Mi smo se našli s malim letvicama koji nisu ostavili zamjetljiv trag u zidu, plus malo trake kako bi se održao.

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Želite više pametnih vodiča za dobivanje stvari u kući?
Pogledajte više Kako objaviti postove
Tražimo velike primjere vaše inteligencije u kućanstvu!
Pošaljite svoje vlastite lekcije ili ideje ovdje!