Kako napraviti sladoled tortu (čak i bolje od mliječnih kraljica!)

Nedavno sam otkrio da je kolač od sladoleda iznenađujuće podijeljen. Kad sam pitao prijatelje i čitatelje da li su stvarni torta pripadao sladoledni kolač, odgovori su bili jako podijeljeni. Naravno! rekli su neki. Apsolutno ne, inzistirao je drugima. Ispada, vidite, da su mnogi odrasli na kolačima sladoleda od mliječnih kraljica i Carvel, koji nisu ništa drugo do čistoga i hladnog sladoleda, s čokoladnim kolačićima u sredini i slinovitim slojem šlagom od glazure sve.

Zato danas, dragi čitatelji, za one od vas koji se ne sanjaju samo o ponovnoj sjećanju djetinjstva kod kuće, možda s vlastitim domaćim sladoledom, ovdje je korak po korak koji vam omogućuje da to učinite upravo to. Kako napraviti sladoled kolač – to može biti čak i bolje nego DQ, ako to možete zamisliti.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Dubrovačka ekonomija domaćih kolača sladoleda

Prije nego što počnemo, ipak, moram se razgovarati s tobom. Izrada kolača sladoleda od nule nije sasvim dobar posao, ekonomski govoreći. Mliječni kraljica naplaćuje oko 20 do 25 dolara za redovite kolače. Izrada ovog s kvalitetnim sladoledom i sastojcima koji se kupuju u trgovini, kao što je umak za glupost i kolačiće, vjerojatno će biti malo više.

Naravno, novac nije jedini razlog za nešto učiniti od nule; vi svibanj želite koristiti svoje vlastite posebne domaće okusa, ili stvoriti tortu s mliječnom bez sladoleda. Možda biste ga htjeli posebno ukrasiti, ili uključiti domaće kolače.

Ali pravedan upozorenje – ako želite najjeftiniju opciju, odaberite ga u lokalnoj trgovini. Iz svih ostalih razloga, nastavi!

(Slika kredita: Lauren Volo)

Prostor vremena i zamrzavanja

Sada o čemu smo razgovarali da, Razgovarajmo o tome koliko dugo će vas ovo odvesti. Izrada kolača sladoleda nije puno posla; Usudio bih se reći da je lakše od pečene kolače. No, to traje puno vremena – gotovo u cijelosti, ali još uvijek. Ako želite kolač sladoleda za rođendansku zabavu, započela bih najmanje tri dana unaprijed.

Trebate dan da izradite prvi sloj, koji se mora zamrznuti sve dok ne bude čvrst. Zatim slijedi sloj sladoleda, a nakon toga se zamrzava preko noći, tako da je dovoljno stabilan da ukloni opružni prsten. Zatim zamrznite kolač s šlagom, a zaista je najbolje da ga pustite da sjedne u zamrzivaču još jednu noć prije posluživanja. Uvijek se boriš sa satom kada radite s sladoledom, pa sebi dajite dovoljno vremena da se stvari ohlade između koraka.

Posljednje, ali ne manje važno: prostor za zamrzavanje. Trebate puno. Dovoljno je da se cijeli tanjur za lice gurnete u zamrzivač. Uspravni zamrzivači su najbolji za ovo; blatobrani i zamrzivači s donje strane čine ga teškim. Izbrišite zamrzivač i napravite probni rad sa tavama prije početka.

Zamah sladoleda vanilije: Namjestite sladoled od vanilije s miješalicom oko 2 minute, ili dok ne budete sofi, ali još uvijek smrznuti.
“src =” https://atmedia.imgix.net/af26ab1be6bf3b679c6d0e0e4b8e04dcca55a27c?w=160&h=160&fit=crop “>

Dodajte 2 šalice drobljenog kolačića: Širite debeli, ravnomjerni sloj kolača nad sladoledom i lagano pritisnite.
“src =” https://atmedia.imgix.net/2482ed5b8907adfeae4ac5aaa8769d79f7e14e9c?w=160&h=160&fit=crop “>

Zamrzni 4 sata: Zamrzni najmanje 4 sata ili preko noći ako imate vremena. “Src =” https://atmedia.imgix.net/5e2c51d00d8d065f3a090efc3d6ac8ef1085660e?w=160&h=160&fit=crop “>

Zamrzavanje preko noći: Zamrzni preko noći ili dok potpuno ne čiste.
“src =” https://atmedia.imgix.net/e0c3f26ec3c116d9eb72c78c2f51a45c2643fd96?w=160&h=160&fit=crop “>

Otvorite tortu od sladoleda: Nježno otpustite opružni oblik i kružite dok ne klizi glatko. Lagano zasijte podlogu kako biste uklonili bilo koji rastopljeni sladoled. Vratite se u zamrzivač dok stavljate kremu.
“src =” https://atmedia.imgix.net/73c04e096ffed73df273c36d2c04aa409a6f6c0e?w=160&h=160&fit=crop “>

Ukrasite tortu: Dodajte posipice, pljeskavice Magic Shell, dodatne količine šlagova i Maraschino trešnje, ako to želite.
“src =” https://atmedia.imgix.net/a044b59cfed47b3c45d29259ff17c7d3cada13d3?w=160&h=160&fit=crop “>


Kako napraviti sladoled kolač

Poslužuje 16

Što trebaš

Sastojci

 • 2 litre

  sladoled od vanilije

 • 2 1/2 šalice

  grubo lomljenih čokoladnih kolačića

 • 2 šalice

  umak od čokolade

 • 1 kvart

  Čokoladni sladoled

 • 1 kvart

  Čvrsto tučeno vrhnje

 • 2 žlice

  šećer u prahu

 • 1 čajna žličica

  ekstrakt vanilije

 • posipavanje

 • Umak Magic Shell, kupljen u trgovini ili domaći

 • Maraschino trešnje

 • Oprema
 • Vosak ili pergament papir

 • Folija za pecenje

 • 9 ili 10-inčni prolazni prsten, ohlađen u zamrzivaču preko noći (vidi napomenu)

 • Stalak ili ručna miješalica

 • Lopatica

 • Velika okrugla kolač ili tanjur

 • Izolirana lopatica

 • Vrećica za cjevovode, izborna

instrukcije

 1. Postavite svoju tavu: Postavite list papira ili papira od voska na lim za pečenje i postavite hladan prsten (bez dna) na vrh.

 2. Zamah sladoleda vanilije: Namjestite sladoled od vanilije s miješalicom oko 2 minute, ili dok ne budete sofi, ali još uvijek smrznuti.

 3. Izradite sloj sladoleda vanilije: Šalite sladoled na stranu posude, stvarajući debeli sloj vanilije. Dijelite ostatak na dnu i ispružite se. (Malo sladoled može plijeniti dno dok se topi. To je u redu, poslije ćemo se pobrinuti za to.)

 4. Dodajte 2 šalice drobljenog kolačića: Širite debeli, ravnomjerni sloj kolača nad sladoledom i lagano pritisnite.

 5. Dodajte umaku od 2 šalice gluposti: Zagrijati umak od gluposti dovoljno da ga lako pourable, ali ne previše vruće, a zatim prelijte kolačiće.

 6. Zamrzni 4 sata: Zamrzni najmanje 4 sata ili preko noći ako imate vremena.

 7. Izradite sloj sladoleda od čokolade: Namjestite čokoladni sladoled s miješalicom dok ne posustane, ali još uvijek smrznuto. Prosijite na vrh sloj kolačića i gluposti i izravnajte je tako da je čak i na vrhu tave. Pokrijte vrh s drugim listovima pergamena ili papira od voska.

 8. Zamrzavanje preko noći: Zamrzni preko noći ili dok potpuno ne čiste.

 9. Pripremite kolač za uklanjanje: Skinite gornji sloj pergamena ili papira od voska. Stavite veliku okrugli tanjur ili pladanj preko vrha oblika opruge, naglavce. Lagano okrenite cijelu tortu tako da završi na ploči s čokoladnim slojem na dnu i slojem vanilije na vrhu. Skinite drugi komad pergamenta. Uklonite sve zamrznute dijelove sladoleda na vanjskoj strani kolača.

 10. Otvorite tortu od sladoleda: Nježno otpustite opružni oblik i kružite dok ne klizi glatko. Lagano zasijte podlogu kako biste uklonili bilo koji rastopljeni sladoled. Vratite se u zamrzivač dok stavljate kremu.

 11. Mraz s šlagom: Namjestite krema sa šećerom i vanilijom u prahu dok ne formiraju mekane vrhove. Koristite offset spatula za širenje šlagom preko cijelog kolača. Po želji upotrijebite vrećicu za cijevi kako biste stvorili rozete ili druge ukrase.

 12. Ukrasite tortu: Dodajte posipice, pljeskavice Magic Shell, dodatne količine šlagova i Maraschino trešnje, ako želite.

 13. Zamrzni do jela: U ovom trenutku kolač se može jesti, ali brzo će se rastopiti. Najbolje je vratiti ga u zamrzivač, preko noći, ako je moguće. Također će ostati dosta vremena; nakon što se kolač i glazura čvrsto zamrznu, lagano pokrijte plastičnom folijom i zamrzni do 1 mjeseca.

Recipe Notes

Na prstenima opruga: Shvaćam da springforms dolaze u različitim veličinama i obično ne držimo oba od 9 inča i 10 inča. Zato upotrijebite; torta će biti malo kraća i šira s 10-inčnim, a viša s 9 inča.

Zamjenski okusi: Nisam siguran da vam ovo moram reći, ali nebo je granica s okusima ovdje. Pokušajte čokoladni čokolad od mješavine s mješavinom Andes Mints i Oreosa u sredini. Sladoled od trešnje s usitnjenim svježim trešnjama i kišom bijele čokolade. Maslac od kikirikija i čokolada s razorenim Nutter Buttersom. Tvoj izbor.

Izbor sladoleda: Iz mog istraživanja, izgleda da Dairy Queen koristi sladoled sladoleda za svoje kolače, pa sam se odlučila za Breyers bez jaja. To je lijepo, i to je prilično lagano, što mislim da dobro radi ovdje.