Kako napraviti Nutella Crêpe torta

Neki deserti upravo su napravljeni za Pinterest – i za obožavane oohove i aahove raširene gomile. Bilo je samo pitanje vremena prije osjetljivog francuskog klasika, gâteau de crêpes, postao desert koji pogodi. Stog onoga što se čini kao tisuću papirnatih slatkih slamnatih kremastih slatkih kolača, ovaj desert rođen je stotinama godina prerano za Instagram, ali se vratio – a to je internetska senzacija.

Ako ste vidjeli ove kolače čokolade i nutelle u vašem Pinterest hrani, neka nam budemo prvi koji vam kažemo: oni nisu tako teški, a ako ste spremni za pokušaj, imamo najbolju, najinformativniju metodu za stvaranje tortu od crpića koji će začarati svoje prijatelje i učinit će vas uspjehom.

Nebeski kruh od crne hrenovke: Pogledajte video

(Slika kredita: Lauren Volo)

Nutella crêpe torta možda je samo najbolji ne-pekarski desert koji još niste napravili, a to je u redu jer ovaj recept ima svaku namjeru napraviti svoj prvi pokušaj pripreme ove neizrecive konfekcije – ponekad nazvane gâteau de crêpes, Mille-krep kolač ili kolač od tisuću slojeva crpea – uspješan.

Slojevite tanke, čipke palačinke obješene između kovitlatih oblaka bogate čokolade i krema lješnjaka, tajna ovog deserta je punjenje koje ostaje stavljeno nekoć rashlađeno. Nema klizanja i klizanja ovdje! Kada se nož presiječe kroz tortu, otkrivaju se uredno složeni slojevi crpića i krema Nutelle, pokazujući sav vaš trud.

U ovom ćemo receptu proći kroz našu jednostavnu, nepotpunu metodu za izradu crpepe kolača. Uključuje pametnu tijesto za kruh i punjenje koje ste vjerojatno već upoznati. Zajedno s nekoliko dodatnih savjeta koji su utkani u svaki korak, na putu ste na vrhunski torta od crpića vrijednog svega truda i klanjanja.

Što je kolač od krupe??

Torta od crępe, ili gâteau de crêpes, je francuski desert od mnogih crępes slojevitih s popunjavanjem između. Ovaj kolač je već nekoliko stoljeća, ali nije bio poznat u Sjedinjenim Državama prije otprilike prije desetak godina, kada su neke pekare počele izgarati, a ljubitelji kolača su se poludjeli zbog toga. Kad je Nutella ludila, upoznala fenomen kriške kolača, nastala je desertna senzacija.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Najbolji kreveti za ovaj kolač

Ovaj je recept tako jednostavan, stvarno! Ona ima samo dvije glavne komponente, i to je to put lakše nego čak i najjednostavniji kolač na roštendanu koji je maslac-festooned.

Najbolji kreveti za tortu crpepe su malo drugačiji od onih koje biste trebali poslužiti s limunom i šećerom. Imaju poseban posao da ovdje rade; uglavnom da budu ukusni, ali ipak čvrsti slojevi koji ne idu mokri u lice svih onih ukusnih krupica. U ovom receptu naši crpi imaju malo veću stabilnost, zahvaljujući dodatnom jaje u tijesto i duže vrijeme odmora u hladnjaku. Evo nekoliko ključnih savjeta za izradu najboljih kreveta za ovaj ovaj kolač.

1. Kukuruzni kolači rade najbolje s tankim crpićem, ali nisu previše tanki.

Tradicionalno, crpi su ultra tanki, gotovo diaphanous i lacey. U tortu od crępe, stabilnost je neophodna, a više debljina ide dug put. Nije pala debeli, ali ne i tanko tanki. Još je jedno jaje u tijesto nego inače, a dopušteno je da sjedne još duže nego obično od hladnjaka. To znači da ima vremena da se kombinira u potpunosti, što dodaje dodatnu snagu vezanja dok još uvijek ostaje svjetlo. Nije velika razlika, ali mala promjena stvarno pomaže.

2. Crêpes također treba dobro okusiti.

Nitko ne želi jesti sloj kartona, bez obzira koliko je ukusan punjenje. Za kolač, crêpes trebao biti dodir slatko, malo slan, i blago začinjen. To je igrač koji podržava Akademiju u ovoj torturi, stoga mora samostalno dati dobru izvedbu.

(Slika kredita: Lauren Volo)

3. Križnjaci mogu imati ravne ili valovite rubove.

Prilikom stvaranja kreveta, rubovi mogu ponekad postati pretjerani i prekinuti. Oni također imaju tendenciju da se valoviti na rubovima kao što su suha. Postoje dva rješenja.

 • Da biste spriječili suhe vrhnje: Stack još topli crpi između slojeva pergament papira, tako da oni ne isušuju dok se ohlade.
 • Za borbu protiv tankih rubova: Mala varijacija na crpi tehnici pomaže u rješavanju tankog ruba. Obično se crpi krećući ulje u sredinu posude i okrećući se oko njih, što rezultira vrlo tankim rubovima. Crêpes je započeo s tijestom izlio na rub, swirled od ruba do ruba oko perimetra i preko sredine, a zatim natrag do perimetra, pomaže da se još više crpi.

Krpe za bacanje?

Prva jedna ili dvije crępes smatraju se “throwaways” i vjerojatno neće izgledati lijepo kao ostatak crpića, ali tu je dodatno tijesto, tako da ćete imati dosta za izabrati iz kada skupite tortu. Manje lijepi crpi koji su neupotrebljivi i dalje će se okusiti i mogu se zamotati i zamrznuti pergamentnim papirom između slojeva i čuvati do mjesec dana (tj. Ako ih nitko ne uglači!).

(Slika kredita: Lauren Volo)

Najbolje napunjavanje kolača od krumpira

Crêpe kolači najbolje funkcioniraju s punjenjem koja se lako širi na sobnoj temperaturi (tako da neće uvijati ili rastrgati crepes) i dovoljno jaka (tako da zadržava slojeve krepova i drži ih odvojeno). Punjenje je razmaknica između crpića i izgleda najbolje kada je jednako gusta poput crpića. Kada je riječ o okusu, punjenje je zvijezda. Fluffy Nutella buttercream nudi rješenje za oba pitanja.

 • Maslac je mekana i može se prevrnuti na fluffy bjesnilo na sobnoj temperaturi, a ipak se učvršćuje u hladnjaku. Održava zrak koji ovaj kolač daje lift.
 • Šećer u prahu i njezin štipak kukuruznog škroba nude slatkoću i dodir stabilnosti.
 • Malo krema (samo malo) dodano u maslac i Nutella emulsificira i čini ovu kremu zračnijom od većine jednostavnih frostings buttercream.

Čak i na sobnoj temperaturi ta mješavina drži dovoljno trenja da se prihvati crpi, tako da klizanje uopće nije problem.

Ako na kotačima nađete da hrpa nije tako ravna, možete ga nježno gurnuti prema vladaru, brzo ga zamotati i staviti u hladnjak oko 45 minuta. Pazite da zamotate cijeli kolač u obliku cilindra kada ste u hladnjaku.

Zašto ne koristiti šlag i nutella?

Mnogi recepti za tortu kolača koriste šlag, koji se ne drži strašno i to plače. Kada bičem vrhnje i dopustite da sjedne, mliječni dio ispušta. Za tortu crpepe, šlag, čak i uz nutella dodao, curi dovoljno da bi kolač mokro, ili čak gooey, pa okusom buttercream je bolji kladiti.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Dobivanje slike – Savršene kriške

Crêpe kolači mogu se napraviti jedan dan prije posluživanja, dobro omotane i hladnjače. Neposredno prije rezanja, zagrijte dugačak teški nož (kuharski nož dobro radi) trčanje nožem pod toplom vodom i sušenjem papirnatim ručnikom. Rezan dok je još uvijek hladno, toplom oštricom prelazi daleko bolje i daje vrlo čiste rezove s manje mrlja i povlači. Operite i obrišite oštricu između rezova.

Pripremite tijesto: Prosijite brašno, šećer i sol u zdjelu procesora za hranu opremljenu spojnicom ili mješalicom. (Također možete upotrijebiti električnu mješalicu za ruku, miješalicu za uranjanje ili šipku i veliku zdjelu.) Dodaj kremu i jaja. Procesirajte ili pomiješajte dok se temeljito ne sjedinite u tijesto koje je glatko, bez pusta i malo pjenušavo i bubbly na vrhu, 20 do 25 sekundi (ili miješati s ručni alat za oko 1 minutu). Ako ima grudica, prelijte tijesto kroz sitnu mrežicu u drugu zdjelicu i odbacite grudice. “Src =” https://atmedia.imgix.net/4d37586a1993411decf1488d73c3fc4b1bb93c81?w=160&h=160&fit=crop “>

Chill the tijesto: Pokrijte s plastičnom folijom, ili ako koristite procesor hrane ili miješalicu, prenesite smjesu u zdjelu, a zatim pokrijte. Rashladite najmanje 1 sat i do 24 sata. “Src =” https://atmedia.imgix.net/529f488e845411f0271cada325dcb2b4fa3ff86e?w=160&h=160&fit=crop “>

Kuhajte prvi crpić: Pomoću mjerne posude ili ladle od 1/4 šalice ulijte tijesto na jedno mjesto na donjem rubu (ali ne i strani) posude. Odmah pokupite tavu, nagnite je i okrećite tijesto oko cijelog oboda, a zatim preko cijelog dna kako biste je potpuno obložili ravnomjerno i tanki sloj što je više moguće. Ulijte sve višak tijesta natrag u zdjelu. Stavite tavu natrag na vrućinu. Kuhajte dok se rubovi ne lagano usijeve, a dno postane blijedo zlatno smeđe, 45 sekundi do 1 minute (zavirite tako da lagano podignete rub s lopaticom). Nježno radite spatulu pod crpiom i pažljivo ga okrenite, pomažući joj s vršcima prsta ako je potrebno. Kuhajte drugu stranu dok ne posjedujete nekoliko smeđih mrljica i ne vidi se sirovo tijesto, 45 do 50 sekundi. Pokupite tavu i gurnite crpić na jednu pločicu obloženu pergamentom. Pokrijte crpi s drugim listom pergamenta. “Src =” https://atmedia.imgix.net/3ef0add77f4e857b7d3fd2eb7ea4166456318627?w=160&h=160&fit=crop “>

Zamotajte i ohladite crpiće: Zamotajte hrpe, još uvijek na pločicama, u plastičnom omotaču i držite u hladnjaku 30 do 45 minuta prije montaže kolača. U međuvremenu, pripremi punjenje. “Src =” https://atmedia.imgix.net/ca1f2fb26eeafe0de64a3612edf06805bf52dc88?w=160&h=160&fit=crop “>

Dodajte arome: Dodajte vanilije i ličinke lješnjaka, ako koristite, i pobijedite na srednjoj brzini sve dok ne sjedinete. Dodajte Nutella i nastavite s ritmom na srednjoj brzini sve dok ne budete u potpunosti kombinirani i nema tragova Nutelle ili mješavine maslaca i šećera. “Src =” https://atmedia.imgix.net/f47ac4823cedd6a72dba2f6f7f5eabab04018092?w=160&h=160&fit=crop „>

Počnite složiti i popuniti tortu od crpepe: Uklonite crpiće iz hladnjaka i skinite plastičnu foliju. Uzmite 1 crpi iz hrpe (uvijek držite gornji crpi prekriven pergamentom dok sastavljate tako da se ne isušete) i koristite kuhinjske škare za rezanje neurednih niti ili neujednačenih rubova. Stavite obrezani crpi na tanjur za posluživanje ili ploču. Korištenje offset spatule, blago širiti 2 velikodušne žlice punjenja ravnomjerno preko crpepe, ostavljajući oko 1/2-inch granice otkrivene. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b0d563b9112639dfde66e5b5ecb5c42322179852?w=160&h=160&fit = usjeva “>

Slojevite posljednje 5 crpića bez granica: Stack i ispunite još 5 crpi, širite punjenje sve do rubova. Postavite posljednju lijepu crpi na vrh (30.), ali nemojte ga prekrivati ​​punjenjem. “Src =” https://atmedia.imgix.net/4061ba522d5afac2965d2521b63b52044ff6ce8b?w=160&h=160&fit=crop “>

Zamotajte i ohladite kolač: Zamotajte plastičnu foliju oko kolača i ispod poslužne ploče kako biste pokrili cijelu stvar. Rashladite do čvrstog i rashlađenog, najmanje 45 minuta i do 1 dan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/6f9b5f4298400a0b1ea791a898a337b31034189a?w=160&h=160&fit=crop “>


Kako napraviti kolač od crne hrenovke: Jednostavna, neispravna metoda

Napravi 1 slojni kolač; služi 8 do 10

Što trebaš

Sastojci

 • Za crêpes (čini oko 36, trebat će vam 30):
 • 3 1/3 šalice

  svestrano brašno

 • 3 žlice

  granulirani šećer

 • 1 1/4 žličice

  sol

 • 3 3/4 šalice

  čaše svjetlo krema, teški krem, ili pola i pol, plus do 1/2 šalice više po potrebi

 • 8

  velika jaja, pretučena

 • 2 žličice

  ekstrakt vanilije

 • 4 žlice

  (1/2 štapića) bezalkulog maslaca, rastopljeni i na sobnoj temperaturi

 • Neutralno ulje, kao što je kanola, kikirikija ili avokado

 • Za Nutella punjenje (čini oko 4 2/3 šalice):
 • 1 funta

  slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 2 šalice

  šećer u prahu

 • 1 čajna žličica

  ekstrakt vanilije

 • 1 čajna žličica

  liker lješnjaka (izborno)

 • 1

  (13 unca) jar Nutella ili čokolada-lješnjak širenje (oko 2 1/3 šalice)

 • 1/2 kupa

  teške kreme, na sobnoj temperaturi

 • Šećer u prahu, za prašinu

 • 1/2 kupa

  tamne ili poluslatne čokoladne kovrče ili strugala (opcija)

 • Oprema
 • Pergamentni papir

 • Procesor za hranu, miješalica ili posuda za miješanje s ručnom električnom mješalicom, miješalicom za uranjanje ili ručnom šipkom

 • Četverokutna mreža

 • Plastični omot

 • 7- ili 8-inčni crêpe pan ili 9- ili 10-inčni ne-kliše tava

 • Kistom za kolače

 • Rashladni stalak

 • 1/4 šalice za mjerenje šalice ili lonca

 • Lopatica otporna na toplinu

 • Kolač ili pladanj

 • Plastični omot

 • Kuhinjski škare

 • Mala oštrica spatula

 • Posluživanje pladnja ili ploča

instrukcije

 1. Pripremite papirni papir: Izrežite ili rastrgajte 39 (10-inčni ili malo veći) četvrtasti komad papira. Linija 2 velike ploče svaka s listom pergamenta i staviti ostatak na stranu.

 2. Pripremite tijesto: Prosijite brašno, šećer i sol u zdjelu procesora za hranu opremljenu spojnicom ili mješalicom. (Također možete upotrijebiti električnu mješalicu za ruku, miješalicu za uranjanje ili šipku i veliku zdjelu.) Dodaj kremu i jaja. Procesirajte ili pomiješajte dok se temeljito ne sjedinite u tijesto koje je glatko, bez pusta i malo pjenušavo i bubbly na vrhu, 20 do 25 sekundi (ili miješati s ručni alat za oko 1 minutu). Ako ima grudica, ulijte tijesto kroz sitnu mrežicu u drugu zdjelicu i odbacite grudice.

 3. Dodajte maslac: Dodajte maslac i pomiješajte dok ne bude potpuno ukorijenjen.

 4. Chill the tijesto: Pokrijte s plastičnom folijom, ili ako koristite procesor hrane ili miješalicu, prenesite smjesu u zdjelu, a zatim pokrijte. Rashladite najmanje 1 sat i do 24 sata.

 5. Zagrijte tavu: Postavite hlađenje u blizini štednjaka. Zagrijati 7- ili 8-inčni nepristojni crêpe pan ili 9 do 10-inčni ne-stisku tavu na srednje visokoj vatri. Četkasto namjestite posudu s uljem, samo dovoljno da se kapu dnu. Zagrijte do jako vruće, oko 1 minute, a zatim stavite posudu na neagorijevani plamenik na trenutak.

 6. Kuhajte prvi crpić: Pomoću mjerne posude ili ladle od 1/4 šalice ulijte tijesto na jedno mjesto na donjem rubu (ali ne i strani) posude. Odmah pokupite tavu, nagnite je i okrećite tijesto oko cijelog oboda, a zatim preko cijelog dna kako biste je potpuno obložili ravnomjerno i tanki sloj što je više moguće. Ulijte sve višak tijesta natrag u zdjelu. Stavite tavu natrag na vrućinu. Kuhajte dok se rubovi ne zataknu, a dno postane blijedo zlatno-smeđe, 45 sekundi do 1 minute (zavirite tako da lagano podignete rub s lopaticom). Nježno radite spatulu pod crpiom i pažljivo ga okrenite, pomažući joj s vršcima prsta ako je potrebno. Kuhajte drugu stranu dok ne posjedujete nekoliko smeđih mrljica i ne vidi se sirovo tijesto, 45 do 50 sekundi. Pokupite tavu i gurnite crpić na jednu pločicu obloženu pergamentom. Pokrijte crpi s drugim listom pergamenta.

 7. Kuhajte ostatak crpića: Ponovite postupak s preostalim tijesto, složite oko 15 crpića na svakoj ploči s pergamentom između svakog. Pokrijte gornji krepet svake snage s pergamentom. Ako se tijesto zgušnjava izvan konzistencije teških vrhnja dok kuhate, dodajte malo više vrhnja ili pola i pole, 1 žlica odjednom, i promiješajte da se kombinirate prije nego što pripremite još crpića. Čašite posudu s uljem nakon što su napravljene 8 ili 10 kreveta kako bi se olakšalo skretanje i klizanje lijepo iz posude. Kada završite, trebali biste imati 32 do 34 kreveta.

 8. Zamotajte i ohladite crpiće: Zamotajte hrpe, još uvijek na pločicama, u plastičnom omotaču i držite u hladnjaku 30 do 45 minuta prije montaže kolača. U međuvremenu, pripremite punjenje.

 9. Kremirajte maslac i šećer: Stavite maslac u zdjelu mješalice stalka opremljenog s pričvršćenom lopaticom. (Alternativno, koristite električnu mješalicu za ruku i veliku zdjelu.) Beat na srednjoj brzini sve dok mekana i paperjastana, oko 2 minute. Dodajte šećer u prahu i udarajte na srednju brzinu, strugajući dno i strane zdjelice, sve do potpunog uklapanja, oko 2 minute.

 10. Dodajte arome: Dodajte vanilije i ličinke lješnjaka, ako koristite, i pobijedite na srednjoj brzini sve dok ne sjedinete. Dodajte Nutella i nastavite s ritmom na srednjoj brzini sve dok ne budete u potpunosti kombinirani i nema tragova nutelle ili mješavine maslaca i šećera.

 11. Dodajte vrhnje: Dodajte kremu i tuku dok punjenje nije lakše u boji, vrlo ljutito i lako se širi, oko 3 minute.

 12. Počnite složiti i popuniti tortu od crpepe: Uklonite crpiće iz hladnjaka i skinite plastičnu foliju. Uzmite 1 crpi iz hrpe (uvijek držite gornji crpi prekriven pergamentom dok sastavljate tako da se ne isušete) i koristite kuhinjske škare za rezanje neurednih niti ili neujednačenih rubova. Stavite obrezani crpi na tanjur za posluživanje ili ploču. Korištenjem offset spatule, blago raspršite 2 velikodušne žlice punjenja ravnomjerno preko crpea, ostavljajući oko 1/2-inčne granice otkrivene.

 13. Slojevi sljedećih 13 crpića: Trim još jednom crpi, po potrebi. Stavite ga na vrh prve i ponovite s raspršivanjem na punjenju. Ponovite s još 12 crpića. Imat ćete neke dodatne krevete, pa ako netko nije najljepši, stavite ga na stranu i nastavite sa sljedećim crpićem. Kao što su crpi složeni i svaki sloj se napuni, njihova težina lagano gura punjenje do rubova.

 14. Slojite sljedećih 10 kreveta, ostavljajući manju granicu: Spakirajte i popunite još 10 crpića, ostavljajući 1/4-inčni rub na svakoj od njih.

 15. Slojevite posljednje 5 crpića bez granica: Stack i ispunite još 5 crpi, šireći punjenje sve do rubova. Stavite posljednju prilično crpi na vrh (30.), ali nemojte ga prekriti punjenjem.

 16. Zamotajte i ohladite kolač: Zamotajte plastičnu foliju oko kolača i ispod poslužne ploče kako biste pokrili cijelu stvar. Rashladite do čvrstog i rashlađenog, najmanje 45 minuta i do 1 dan.

 17. Ukrasiti i krišku: Obrišite i ukrasite vrh šećerom i čokoladama u prahu ili obrezima ako želite. Kolač je najbolje odrežen hladno: zagrijati dugi teški nož trčanje noža pod vrućom vodom, a zatim ga sušiti papirnatim ručnikom prije rezanja. Topla oštrica prevlači daleko bolje i daje vrlo čiste rezove s manjim mrljama i povlačenjem. Toplina i suha oštrica između rezova.

Recipe Notes

Naprijed: Konfeci se mogu pripremiti unaprijed, omotati ih dobro, i držati se u frižideru do 2 dana ili zamrznuti do 1 mjesec. (Ako je smrznut, odmrzite u hladnjaku preko noći.) Punjenje se može napraviti, prekriti i hladiti do 2 dana unaprijed. Pustite da sjedne na sobnoj temperaturi oko 1 sat kako bi se omekšala, a zatim pomiješajte s električnom mješalicom za ruku ili umotajte dok se upaljač u boji i vrlo pahuljasto, oko 2 minute prije punjenja kolača.

Skladištenje: Gotova kolač može se držati, čvrsto omotan, u hladnjaku do 2 dana.