Kako napraviti ljuti veganski palačinke od nule

Palače su tjedni događaji u mojoj kući, ali se ponekad nalazim bez ključnih sastojaka poput jaja i maslaca. Puno sam oduševljenja, otkrio sam da ti sastojci nisu bili dužni napraviti ukusnu palačinku od nule. Štoviše, rezultirajuće palačinke su bile lagane, sočne, niske na sastojcima i vegan.

Ako ste u potrazi za palačinka koja je nevjerojatno lagana, ali također donosi i laganost i curenje, ovo je palačinka recept koji ćete htjeti zapamtiti.

(Slika: Joe Lingeman)

Osnovni palačinki bez jaja

Otkrivanje ove nevjerojatno jednostavne veganske palačinke slučajno se dogodilo. Godinama sam napravio varijaciju na ovim palačinama s bademovim mlijekom i jajašcima, obično kad sam trebao raditi na brzoj seriji palačinki na radni dan. Ne odvajaju se jajaš ili izbacuju bjelanjke, tako da su ove palačinke bile osnovne kao i samo brašno, lišće, malo šećera, mlijeka i jaja.

Do jutra kad sam se obećao mojim 3-godišnjim palačinkama i bili smo izvan jajašaca. Zato sam uzeo moj osnovni recept za palačinke i jednostavno sam izostavio jaja. Rezultati su bili prilično ukusni, ako ne i mali stan. Povećanje praška za pecivo i dodavanje malo više vlage u obliku javorovog sirupa lako je otklonio nedostatak u sljedećoj seriji.

Za tvoju informaciju

 • Svi palačinke zahtijevaju masnoće, a to zahtijevaju kokosovo ulje ili biljno ulje za tijesto i za prženje. Kokosovo ulje posuđuje suptilnu slatkoću koju volim, ali biljno ulje donosi neutralni okus.
 • Ovaj recept zahtijeva nezaslađeno bademovo mlijeko, ali voda također djeluje.

(Slika: Joe Lingeman)

Kuhanje Veganskih palačinki

Jednom kad ste mu pomiješani, vrijeme je da se prethodno zagrije tavu i dodati malo masti za prženje. Volim kokosovo ulje za prženje ovih veganskih palačinki. To čini bolji posao koji oponaša maslac u tavi i daje joj slatkoću na gotove palačinke. Ove palačinke i dalje lako mogu biti pržena u malom biljnom ulju i još uvijek ispasti nevjerojatno ukusna.

(Slika: Joe Lingeman)

Ključni koraci za bolje veganske palačinke

 • Provjerite prašak za pecivo. Budući da je ovaj recept dobiva sve njegove lift od prašak za pecivo, provjerite je li svježa. Provjerite datum isteka i ako još uvijek niste sigurni, pokušajte ga testirati ovom metodom.
 • Ostavite tijesto. Ovo je moj omiljeni komad savjet od palačinke: Uvijek ostavite tijesto prije kuhanja. Ne samo da ovo daje vrijeme brašna da apsorbira bademovo mlijeko i razbije grudice, već također daje vrijeme praška za pecivo da ide na posao i stvara sitne mjehuriće koji će podići palačinke.
 • Čuvajte palačinke toplo. Ove palačinke malo se smanjuju kada se ohladaju, kao i većina palačinki, ali zadržavajući ih toplo drži ih pepeljastom i spremnom za sirup što ih čini još neodoljivima.

Dodajte mokri sastojci i umotajte dok ne postane glatka. Dodajte javorov sirup ili šećer, rastopljen kokosovo ulje i mlijeko i pomaknite se do glatke boje. “Src =” https://atmedia.imgix.net/e581f1a6171c50f61be567b95a70f095367de17f?w=160&h=160&fit=crop “>

Pržite palačinke 2 do 3 minute po strani, 3 palačinke u isto vrijeme. Dodajte 1 čajnu žličicu povrća ili kokosovog ulja u tavu i okrećite posudu da dlake prignete. Dodajte 2 žlice zrna tijesto u tavu, kuhajte oko 3 po šarži. Kuhajte na prvoj strani dok se ne pojave mjehurići na površini i rubovi počinju izgledati suhim. “Src =” https://atmedia.imgix.net/3706ec479aaa291744f92a524c57e814283e57b2?w=160&h=160&fit=crop “>

Kako napraviti ljuti veganski palačinke od nule

Izrađuje 15 (3 inča) palačinki

Što trebaš

Sastojci

1 šalica sveobuhvatne brašna


1 žlica praha za pecivo


1/2 žličice soli


1/4 šalice javorovog sirupa, ili 2 žlice granuliranog šećera


2 žlice kokosovog ulja, lagano se rastopi i ohladi


1 šalicu mlijeka vanilije badema ili drugog ne-mliječnog mlijeka


1 žlica biljnog ulja ili kokosovog ulja, za kuhanje

Oprema
Velika posuda za miješanje
Mjerenje šalica i žlica
Umutiti
Veliko lijevano željezo ili ne stisnutu tavu
Ravna lopatica

instrukcije

 1. Namjestite suhe sastojke u veliku zdjelu. Namjestite brašno, prašak za pecivo i sol zajedno u veliku zdjelu.
 2. Dodajte mokri sastojci i umotajte dok ne postane glatka. Dodajte javorov sirup ili šećer, rastopljen kokosovo ulje i mlijeko i pomaknite do glatke.
 3. Stavite tijesto na stranu dok zagrijavate tavu. Stavite tijesto na stranu 10 minuta. U međuvremenu, zagrijte veliko lijevano željezo ili nepakano tijesto na srednje visokoj vrućini.
 4. Pržite palačinke 2 do 3 minute po strani, 3 palačinke u isto vrijeme. Dodajte 1 čajnu žličicu povrća ili kokosovog ulja u tavu i okrećite posudu da dlake prignete. Dodajte 2 žlice posudica tijesto u tavu, kuhajte oko 3 po šarži. Kuhajte na prvoj strani dok se mjehurići ne pojave na površini i rubovi počinju izgledati suhim.
 5. Prijeđite i kuhajte još 2 do 3 minute, a zatim prebacite na toplu pećnicu ili ploču. Koristite ravnu lopaticu, okrenite palačinke i kuhajte još 2-3 minute. Prijelaz na ploču ili u pećnicu od 200 ° F kako bi se zagrijala. Ponovite kuhanje preostalog tijestom, po potrebi dodajte još ulja u posudu.

Recipe Notes

 • Skladištenje: Preostale palačinke čuvaju se u hladnjaku do tjedan dana ili mogu biti smrznute do tri mjeseca; ponovo grijati u tosteru dok se ne zagrije i hrskavi.