Kako napraviti Chocolate Pound Torta

Kolač od čokoladne kolače tako lako dolazi da je to svakodnevna kolač, ali okus i tekstura – ta blistava, uska mrvica jedinstvena za kolač od funti – plus duboki čokoladni okus čine ga osjećajem slasne, posebne prigode. To je zapravo epitom “lakše je nego što izgleda”. Mješavina ovog maslacnog, čokoladnog kolača je šarmantan kao desantom u tjednu, ali je također sjajan kao ponoćno mljevenje uz čašu hladnog mlijeka ili poslije jela za sretnu djecu.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Stavljanje čokolade u torta čokoladne funte

To je kakao, a ne čokolada, koji ovaj kolač daje svoj dekadentni okus, što znači da možete lako zamotati ovaj kolač sa gomilom džepova kada god vas želi. A kad je u pitanju kakao, ovaj recept uistinu prikazuje sve blagog kakao koji se obrađuje Nizozemski. To čini ovaj kolač mutan i dodatni tamno u boji, i osigurava da bilo gorčina je mellowed daleko. Kakao potpomažu tri igrača: kava, sol i vanilija. Kava dodaje pomaže u dodavanju dubine kakao, sol naglašava slatkoću, a vanilija zaokružuje kakao i čini ga okusom više poput kremaste čokolade.

Zamjena kao profesionalac

Ovaj recept omogućuje vrlo malo zamjena sastojaka.

 • Kiselo vrhnje može se izostaviti, a mlaćenica ili jogurt mogu biti zamijenjeni.
 • Možete začiniti ovaj kolač tako da će okus točno kako vam se sviđa najbolje. Jednostavno dodajte 1/2 čajnu žličicu cimeta, zemlju kardamom, crnu papriku, limunovu travu ili narančastu žestinu u tijesto zajedno s ekstraktom vanilije.

Osjećate li vanilije? Kako napraviti klasičnu kiselinu kolač kilograma

(Slika kredita: Lauren Volo)

Pound kolači su izgrađeni na zadnji

Pound kolači su kuhinjski radni konji. Sjajni su dan kada su napravljeni, ali i dan kasnije, čak i bolje, i još bolje tri dana. Također se jako zamrzavaju. Pecite, ohladite, preskočite ganache za sada i dobro ga obrišite plastičnom, a zatim folijom i zadržat će se, zamrznuto, do mjesec dana. Može se poslužiti gussied s čokoladom ganache glazura ili jednostavno izrezati i pirjati.

Pound kolači su najstariji moderni kolači

Pound kolač najvjerojatnije je najstariji kolač bez kvasca, koji se pojavljuje još u 1600-tim, obično okovan klinicama s kandiranim voćem i orašastim plodovima i natopljenim vinima i likerima. Ključni element – i kolačev imenjak – bili su njezini četiri sastojka: maslac, šećer, brašno i jaja, a svi su težili u jednoj funti. U 20. stoljeću uvedeni su pečeni pahuljice i postali su uobičajeni sastojak kolača od funti, koji su stoga bili daleko lakši; oni više nisu sadržavali jednaku težinu sastojaka ili proporcije, ali su zadržali svoju jedinstvenu teksturu i težinu.

Pomiješajte suhe sastojke: Prosijati ili iscijediti brašno, kakao, prašak za pecivo i sol kroz sitnu mrežicu na list papira ili u zdjelu; pustite. “src =” https://atmedia.imgix.net/630006f21ddbd4cf4b9df2126b872730aaaa6ed8?w=160&h=160&fit=crop “>

Iskopati zdjelu i završiti miješanje: Zaustavite mješalicu i izvucite sa strane i dno zdjelice gumenom lopaticom. Pobijedite na srednjoj brzini sve dok ne postane blijedo, svijetlo karamel smeđe i vrlo ljutito, još 3 do 4 minute. “Src =” https://atmedia.imgix.net/d43699736b92677383f3b0f849aee745b00eaf95?w=160&h=160&fit=crop “>

Dodajte pola brašna: Dodajte polovicu smjese brašna i udarajte pri maloj brzini sve dok ne postignete potpunu kombinaciju. Zaustavite mješalicu i ponovno scrape dolje strane i dna zdjela. “Src =” https://atmedia.imgix.net/29b66f5ccaa1ba9a428fbea41b07bc636354231f?w=160&h=160&fit=crop “>

Dodajte preostalu mješavinu brašna: Dodajte preostalu mješavinu brašna i kakao i prebacite na nisku ili srednju i nisku brzinu sve dok ne sjedinete. “Src =” https://atmedia.imgix.net/87873fe5988b57a72888f5e5f9e3deda7415cb20?w=160&h=160&fit=crop “>

Pecite kolač: Postavite posudu na pećnicu za pečenje u pećnici. Pecite 30 minuta. Zakrenite posudu od sprijeda prema natrag i pecite sve dok se ispitivač umetnut u sredinu ne izađe čist i kolač se počeo povlačiti s bočne posude, 25 do 35 minuta više. “Src =” https: // atmedia. imgix.net/88f40e7e3e5f075698ec353a588c8084ae40e35a?w=160&h=160&fit=crop “>

Kako napraviti Chocolate Pound Torta

Izrađuje 1 (9×5 inč) list; oko 8 kriški

Što trebaš

Sastojci

 • Sprej za kuhanje

 • 1 1/3 šalice

  plus 2 žlice cjelovite brašna

 • 1/2 kupa

  Nizozemski prerađeni kakaov prah

 • 3/4 čajna žličica

  prašak za pecivo

 • 3/4 čajna žličica

  finu sol

 • 2 štapići

  (8 unci) slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 1/2 kupa

  plus 1 žlica upakiranog tamnosmeđeg šećera

 • 1/2 kupa

  plus 1 žlica granuliranog šećera

 • 2

  velika jaja

 • 2

  veliki žumanjci

 • 1/3 kupa

  kiselo vrhnje, mlaćenica ili obični jogurt

 • 1 žlica

  pripremljeni espresso (pogledajte napomene za recept)

 • 2 žličice

  ekstrakt vanilije

 • Čokolada ganache (opcija)

 • Oprema
 • 9×5-inćni metalni kolač

 • Sifter ili sitno sito

 • Pergament papir ili posuda

 • Stalak mikser opremljen s pričvršćenim lopaticama ili električnim mješalicom za ruku i velikom zdjelicom

 • Mekana silikonska spatula

 • Obojani lim za pečenje

 • Ispitivač kolača ili čačkalica

 • Rashladni stalak

 • Nož za nošenje ili malu offset spatulu

instrukcije

 1. Zagrijte pećnicu i pripremite tavu: Rasporedite stalak u sredini pećnice, provjerite da nema nosača iznad njega i zagrijte do 325 ° F. Obložite tanjur od metala od 9×5 inča s prskanjem za prženje, prašinom s brašnom i iskoristite višak; Staviti na stranu.

 2. Pomiješajte suhe sastojke: Prosijati ili iscijediti brašno, kakao, prašak za pecivo i sol kroz sitnu mrežicu na list papira ili u zdjelu; Staviti na stranu.

 3. Počnite miješati maslac i šećere: Stavite maslac, smeđi šećer i granulirani šećer u zdjelu mješalice za postolje opremljenu s pričvršćenom lopaticom. (Alternativno, koristite električnu mješalicu za ruku i veliku zdjelu.) Mješajte na niskoj i srednjoj brzini dok ne počnete biti sofi, oko 3 minute.

 4. Iskopati zdjelu i završiti miješanje: Zaustavite mješalicu i izvucite sa strane i dno zdjelice gumenom lopaticom. Pobijedite na srednjoj brzini dok ne postanete blijede boje, svijetlo karamele smeđe i vrlo mekane, 3 do 4 minute više.

 5. Dodajte jaja: Ubijte u jajašca i žumanjke jednu po jednu, miješajući nakon svakog dodavanja sve dok ne budete potpuno uklopljeni.

 6. Dodajte pola brašna: Dodajte polovicu smjese brašna i udarajte pri niskoj brzini dok se potpuno ne sjedinite. Zaustavite mješalicu i ponovno se povucite po stranama i dnu posude.

 7. Dodajte kiselo vrhnje, espresso i vaniliju: Dodajte kiselo vrhnje, espresso i vaniliju i udarajte na nisku ili srednju i nisku brzinu sve dok ne budete potpuno uklopljeni.

 8. Dodajte preostalu smjesu brašna: Dodajte preostalu mješavinu brašna i kakao i prebacite na nisku do srednju i nisku brzinu dok se ne sjedinite.

 9. Prijenos u tavu: Premjestite tijesto u pripremljenu posudu i razmazite u ravnomjerni sloj. Stavite tavu na obodnu ploču za pečenje.

 10. Pecite tortu: Stavite posudu na pećnicu za pečenje u pećnici. Pecite 30 minuta. Zakrenite tavu sprijeda prema natrag i pecite dok ne dođe ispitivač umetnut u sredinu, a kolač se počeo povlačiti sa strane, od 25 do 35 minuta više.

 11. Cool kolač: Stavite tavu na žičani stalak i pustite da se ohladi sve dok kolač više nije topla na dodir, 40 do 45 minuta. Izvadite posudu s police i postavite stalak na vrh. Pritisnite na stalak i gurnite drugu ruku ispod dna posude i čvrsto pritisnite. Okrenite stalak i tavu zajedno. Izvadite tavu iz kolača, lagano tapkajući da ga pustite ako je potrebno. Lagano okrenite kolač tako da je desno gore i potpuno se ohladi na stalku, oko 30 minuta više.

 12. Frost s čokoladnim ganache: Napravite ganache. Kada se kolač potpuno hladi, nasjeckajte oko 3/4 šalice kolača na vrhu tortu i izravnajte je s pomaknutim lopaticom malo iznad vrha.

Recipe Notes

Espresso zamjenske: Može se zamijeniti pivo kava ili 1/2 čajna žličica za espresso prah u 1 žlicu vruće vode za pripremljen espresso.

Skladištenje: Ostatke se mogu čvrsto omotati u plastičnu foliju i čuvati na sobnoj temperaturi do 5 dana. Mogu se također zamotati u plastičnu foliju, zatim foliju, i smrznuti do 1 mjesec.