Kako mogu reći kada je pile nestalo?

Neki dan sam dobio tekst od prijatelja koji traži savjete o tome što učiniti s omotom piletine koju je zaboravila u hladnjaku. Je li još uvijek u redu kuhati za svoju četveročlanu obitelj ili je bolje da je baci? Prošao sam je kroz iste pouzdane korake koje uvijek poduzimam pri izradi iste procjene.

4 načina da znate kada je pile nestalo

Ponekad je sasvim očito kada piletina nije dobra za jesti, ali češće to nije slučaj i potrebno je malo više detektivskog rada da to shvati. Najbolji pristup je kombinacija znanja koliko dugo je piletina (bilo komad ili cijela ptica) u frižideru, a također se oslanja na vaša osjetila za znakove.

1. Provjerite datum.

Kao pravilo, sirovo meso treba ostaviti u hladnjaku samo dva dana. Prema USDA i američkoj Upravi za hranu i lijekove, treba čuvati sirovo piletine ne više od jednog do dva dana u hladnjaku. Ako je piletina prethodno zamrznuta, ova vremenska linija stupa na snagu nakon što se meso potpuno odmrzne.

Također pogledajte datum “najbolje po” na pakiranju. Ako ste prošli taj datum, piletina vjerojatno nije sigurna za konzumaciju.

2. Pogledajte bojanje.

Ako još uvijek niste sigurni, upotrijebite vizualne znakove koji će vam pomoći. Što izgleda pilić? Ima li još ružičaste, mesnate nijanse ili je počela uzimati glatku sivkastu boju?

Kao pileći plijen, boja blijedi od ružičaste do mutne sive boje. Ako piletina ima sivkastu boju, najbolje je da ga ne koristite.

3. Miris pile.

Kao i kod mnogih stvari u životu, test mirisa je također koristan alat kako bi se dobio uvid u to je li pile loše. Ne zaboravite da piletina nije potpuno neugodna, ali nikad ne smije izgledati mršav ili vrlo zamjetno prekršaj. Ako ima jak ili kiselo miris, nije dobro.

4. Osjetite piletinu.

Pileći prirodno imaju sjajnu, blago sklisku teksturu. Međutim, ako se osjeća kao da postoji a sloj nešto iznad piletine i koja se osjeća posebno ljepljivom i debelom, najbolje je ne koristiti piletinu.

Kako utvrditi je li pile loše ili nije? Podijelite savjete u komentarima.