Kakav je posao s salama?

Dugotrajno, skutovi su nas upravo zbunili. Oni izgledaju poput češnjaka, ali okus poput slatkih lukova, i oni su finicky oguliti na vrhu svega ostalog! Zašto bismo htjeli kuhati s njima?

Shallots su zapravo postali naš vrhunski izbor za većinu priprema koji traže sirovo luk. One su slađe i blage od žutih ili crvenih luka i imaju ugodnu svježinu u salate i salata od zrna.

Također smatramo da će kozlići biti odličan izbor ako pokušavate uvjeriti lovce na luk da daju alliima probnu verziju. Oni dodaju samo pravu količinu suptilne pungency na jela bez toliko toga overpowering okus luk koji okreće neke ljude off. Također, nježno kuhani lukovi postaju slatki kao slatkiši i otkrivenje ljudima koji ih prije nisu imali!

Šnulje su također prilično korisne kad želimo samo nekoliko žlica luka za naš jelo. Budući da će školjke rastu u češnjaka, lako je prekinuti samo ono što nam je potrebno, a ostali klinovi će i dalje ostati nekoliko tjedana. Osim toga, tanki slojevi lužnjaka znače da je mljevenje komadić kolača!

Evo nekoliko naših omiljenih recepata:

• Pileći s umakom od slanica i marelica
• Fritar, narančasta i salata od salveta
• Školjku Tarte Tatin
• Limunske pileće šljive s peršinom i šljamama
• Radishes Braised s salamure i ocat

Koji su vam omiljeni načini korištenja škampi?

Povezano: Kako hraniti češnjak

(Slika: Faith Durand za Kitchn)