Kakav je posao s pićem jabukovača ocat?

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Kada se zaglaviš kod kuće s hladnoćom, što radiš? Možete piti čaj, malo spavati, i možda uzeti neki lijek kako bi cijeli proces mogao malo brže. Ali jeste li ikad pokušali odbaciti čašu sirove nefiltrirane jabučnog octa?

Prije par tjedana, moj brat je imao loše hladnoće i rekao sam mu da to učini upravo to. Pogledao me je čudno i s pravom je ispitivao moj prijedlog. Iskreno, nisam imao veliko objašnjenje za njega. Promrmljao sam nešto o pokušaju na temelju preporuke prijatelja. Ali jeste li pokušali ovaj trik kada ste bolesni, i to zapravo radi?

Ciganka

(Slika: Emily Han)

Što trebate znati o sirovom ocu od jabukovača

Sirovi nefiltrirani jabučni ocat sadrži “majku” octa, što je oblik celuloze i bakterija. To su one vunene trake koje možete vidjeti u bocu octa. Ti podstavci dati ocat taj karakterističan kiselo okus. Povijesno gledano, ta “majka” također misli da ima mnoge zdravstvene beneficije.

Prema raznim zdravstvenim mjestima i Braggovom web mjestu, sirovi nefiltrirani jabučni ocat ima različite zdravstvene prednosti, uključujući ublažavanje upale grla, održavanje zdrave kože i uklanjanje toksina iz tijela.

Jedini pravi negativac koji sam naišao je da pijenje tona jabučnog octa ili bilo kojeg octa stvarno može biti loše za zube.

Dakle, trebate li stvarno piti stvari?

Ne znam zacijelo hoće li piti ocat definitivno razjasniti vašu kožu ili učiniti da ta gadna hladnoća ide za dobro, ali iz iskustva mogu reći da je meni sasvim ukusno i to se Osjećam se bolje kad sam bolestan. Oslobađa dio tog tlaka i olakšava natezni nos. Ako ništa, ne možete podcijeniti snagu dobrog placeba.

Ako ne možete piti jabučni ocat ravno, postoji nekoliko jednostavnih recepata koji sadrže ocat. Neki od mojih prijatelja jednostavno ga dodaju u vodu kad ga piju, a ostali ljudi idu sve vani s napitcima poput ovog izgaranja vatrenog jabučica.

Nabavite recept: Ciganka

Jeste li ikad pokušali piti sirovi nefiltrirani jabučni ocat? Je li se osjećao bolje, ili je to samo zanimljivo?