Jeste li jeli najbolji dio brokule?

Brokula je neko vrijeme sjedila u sjenama cvjetača. Gledao sam to kako se to događa, polako, budući da cvjetača i njezini čudesni recepti dobivaju svu pozornost. Dobra ol ‘zelena brokula – plakat-dijete za sva čudotvorna jela – puna je vitamina, minerala, dijetalnih vlakana, antioksidansa i proteina. Nemojmo ga baciti kao tamno meso obitelji brassica; to je jedan trebao bi razmotriti jesti na redovnoj osnovi.

I što je još važnije, iskoristimo prednost svakog zadnjeg dijela brokule – to je točno, svaki dio. To znači, jesti svoje stabljike! Plaćali ste ih (i oni su najbolji dio).

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Savjet: Ovisno o tome kako izrezati stabljike, mogu kuhati nekoliko minuta brže od floreta.

Kako pripremiti Brokula proizlazi

Koristite oštar nož kuhara da biste odrezali debeli stabljici od glave cvjetova. Izrežite oko 1/2 inča od suhe baze stabljike. Glatko stavi krivulje nožem za ljuštenje, obrezujući svaku bočnu izbojku i lišće. Koristite povrtnjak za uklanjanje vlaknastog vanjskog sloja stabljike. Izrežite preko stabljike kako biste proizveli runde. Kut vašeg noža na dijagonalu za izradu duguljastih kriški. (Ako želite, možete rezati duguljaste kriške u šibice ili štapove.)

Alternativno, stavite stabljike uspravno na rezni kraj. Napravite 4 okomite rezove po stranama brokule – razmnožavajte okrugle strane stabljike. Stavite matičnu stranu prema ploči duž jedne od njezinih izrezanih strana i izrežite ga kako biste proizveli pravokutne ploče. Stack nekoliko ploča na vrijeme i presjeći preko njih za proizvodnju matchsticks ili štapići. Možete ih izrezati dalje da biste stvorili kocku.

(Slika: Rachel Joy Barehl)

7 načina za kuhanje s proplancima brokule (i obnoviti svoju ljubav prema brokule)

  1. Dodajte brokule na sve što je bilo prženo, kuhano, skuhano ili promiješano recept brokula floret. Za pečenje i parenje, sjetite se, mogu malo manje vremena kuhati.
  2. Dodajte brokule na a slojevi za doručak. Jaja + mlijeko + luk + špinat + prozirne brokule i cvjetovi + sir + jednodnevni kruh (kockasti). Pecite dok se jaja ne postavljaju.
  3. Dodaj stabljike na a brokula promiješati-pržiti i poslužite s rižom.
  4. Razbijte stabljike na kutijicu rešetke ili s pričvršćivanjem za usitnjavanje na procesoru za hranu. Dodajte isjeckane stabljike domaći veggie burgeri, ili ih kombinirati s isjeckanim krumpirom (ili bilo kojim drugim povrćem), zajedno s jaje i malo brašna; pan-pržiti tijesto kako bi ukusan povrća fritters.
  5. Izrežite stabljike u šibice i uvucite ih u a svježi opružni valjak ili domaći veggie sushi.
  6. Brošuljajte brokule samo kratko kako bi ostali svjež i poslužiti ih na a sirovo povrće (čak i bolje od ugriza u gotovo sirovi floret).
  7. Napraviti korijen tartufa brokule. Sjeckajte tanke stabljike i pecite ili parajte dok ne budu samo nježni. Širite maslac i Dijon ili zrnatu senfu preko lagano pržene komade boli au levaina ili neke vrste dobrog kruha. Prosijite korijen brokule tako da se malo preklapaju. Vrh s isjeckanim cheddarom ili gruyere sirom i stavite ispod broilera sve dok sira lagano smeđe i bubble.

(Slika: Rachel Joy Barehl)