Jednostavna večera Recipe: Viking piletina

Ovaj tjedan radim puno kuhanja i bilo je jako lijepo. Kad je moj brak završio prije godinu dana, odjednom sam se opet vratio u kuhanje i opet sam izgubio na moru. Zaboravio sam sve što sam znao – dodir i osjećaj kuhanja – da sam imao deset godina ranije kad sam bio samac.

Bila sam zabrinuta da ne bih bilo dobro, da ne bih kuhala baš kao i moja supruga, a dok sam siguran da imam dosta toga za naučiti, zabavljala sam se i ugodno iznenađena rezultati postaju sve bolji. Viking Chicken je jedan od njih, i drugu sam večer kuhala za moju majku, brat i kćer, a svi su tražili više, pa mislim da je vrijedno proći, iako moje slike nisu tako velike.

Osnovna ideja Viking Chicken je da kuhate stvarno lijepo pileće na vrhu kreveta slatke i povrće (ukusno). Slatki i ukusni kombinirani, pomiješani s piletinom, maslacem i soli, ubojica je. I ne morate biti previše izbirljivi o tome što su veggies. Možete očistiti hladnjak s onim što ste dobili, ako vam se sviđa. Zato ga nazivam “Viking”, jer to je vrsta niskog obrva i teško je zabrljati.


Slatki i svjež Viking piletina

Poslužuje 6

 • 1

  (3- do 4 kg) cijela kokoš

 • 1

  mali limun ili klementin

 • Nekoliko ražnjića svježeg ružmarina

 • 1 do 2

  veliki žuti luk

 • 3 do 4

  cijeli čvrsti plodovi poput jabuka, krušaka ili dunja

 • 1 do 2 funti

  čvrste ili hrskav povrće poput mrkve, kljova, krumpira, slatkog krumpira, šparoga, gljiva ili češnjaka

 • Maslinovo ulje

 • Neslani maslac

 • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Zagrijte pećnicu na 450 ° F. Postavite stalak u donjem sredini pećnice.

Izvadite piletinu iz svoje ambalaže i dobro ga isušite. Stavite limun ili klementin u šupljinu zajedno s cijelim ružmarinim grančicama, i preklopite noge zajedno.

Stvorite krevet od voća i povrća u tavi za prženje kako biste podignuli piletinu s dna. Sjeckajte luk i nekoliko komada voća u prstenove i raspršite ih na dnu posude. Ako koristite šparoge ili mrkve, položite ih jedan uz drugi na vrh luka u sredini posude. Posuti povrće i voće velikodušno solom i crnim paprom.

Postavite piletinu na vrh kreveta od voća i povrća. Grubo odrezati i raspršiti ostatak voća i povrća oko piletine.

Osipa piletinu i sve voće i povrće s maslinovim uljem i velikodušno pospite morskom soli. Postavite nekoliko štenaca maslaca na vrh piletine.

Stavite piletinu u pećnicu i odmah smanjite temperaturu pećnice na 400 ° F. Pecite 1 do 1 1/2 sata, dok se povrće kuha, pileća koža je zlatna, a piletina registrira 165 ° F u bedro.

Premjestite piletinu na ploču za rezanje i šator s folijom. Neka pile ostati 15 minuta prije rezbarenja. Dok čekate, bacajte povrće sa sokovima i prenesite u posudu za posluživanje. Ako želite, napravite jednostavnu masku s ostatcima u tavi.

Poslužite dok se piletina i povrće zagrijavaju. Ostatak će ostati u hladnjaku do 4 dana.

Povezano: Kako napraviti domaću piletinu

(Slike: Maxwell Ryan, Faith Durand)