Jednostavan način za zamjenu pogačaste brašna

Meyerova kolača od limuna i maslinovog ulja

(Slika: Christine Han)

Dok volim pečenje, živim u New Yorku znači da nemam puno prostora za pohranu – pogotovo u kuhinji. Polica za pečenje u mojoj spremištu jednostavno se opskrbljuje osnovama i osnovama. Iako bih volio zadržati stvari poput kolača brašna, to jednostavno nije praktično jer ga ne koristim na redovnoj osnovi. Umjesto toga, imam mjesta za jednu glomaznu vreću od svestranog brašna.

Ispada da možete dobiti prednosti pečenja s kolačima bez kupnje (i pohranjivanja). Potrebno vam je samo ove dvije uobičajene spremište za zamjenu domaće hrane od brašna.

Što je točno kolač brašna?

Kukuruzni brašno je sitno mljeveni, delikatni brašno s niskim sadržajem proteina; obično je izbijeljena. Kada se koristi u kolačima, to rezultira super-tender tekstura s fine mrvica, i dobar uspon. Kolači od kipova i anđela dva su izvrsna primjera gdje kolač brašna doista sja.

Primarna razlika između brašna od kolača i brašna za sve namjene (AP) jest sadržaj proteina (koji postaje gluten). Sadržaj proteina brašna od brašna je oko 8%, dok je sadržaj proteina u brašnu od AP blago veći.

Čitaj više: Koja je razlika između brašna od kolača, slatkog brašna, višenamjenskog brašna i krušnog brašna?

(Slika: Kelli Foster)

Kako napraviti pogača brašnu zamijeniti kod kuće

Izrada zamjenskog kolača od brašna lako je sa sljedećim sastojcima: svestrano brašno i bilo kukuruzni škrob ili prašak strelice.

1 cup AP brašno – 2 žlice AP brašna + 2 žlice kukuruznog škroba ili arrowroot = 1 šalica kolač brašna

Počnite s jednom šalicom kuglice AP brašna, uklonite dvije žlice brašna i dodajte dvije žlice kukuruznog škroba ili prašine arrowroot. Natrag pomiješajte da biste bili sigurni da su sastojci dobro raspoređeni.

Kada se dodaju u sveobuhvatnu brašnu, kukuruzni škrob će spriječiti formiranje glutena, a također daje strukturu i “spužvnost” vašem kolaču. Dok se kukuruzni škrob lako može zamijeniti za prašak arrowroot, važno je napomenuti da će strjelica uzrokovati brže kuhanje kolača i često će biti vlažnije nego što je načinjeno od kukuruznog škroba.

Pokušajte s ovim receptima s kolačima brašna

  • Meyerova kolača od limuna i maslinovog ulja
  • Svježi Angel Food Cupcakes s prirodno roza glatka
  • Kolač od slatkog korijena limuna
  • Kako napraviti bakery-style muffins

Ažurirano je iz posta izvorno objavljenog ožujka 2008.