Je li doista moguće napraviti in-out tvrdo kuhana jaja?

(Slika: Kelli Foster)

Svima nam je poznato tvrdo kuhana jaja – čvrsta, kuhana žumance okružena mekanom, ali čvrstom bijelom. Ali što ako smo mogli preokrenuti to? Kao, s mekim bijelim jajima u sredini, okružen žutim tužnikom? Zvuči pomalo ludo, ali isto tako i hladno.

Vidio sam kako se ovaj savjet spominje neko vrijeme natrag, i morao ga isprobati vidjeti ako to stvarno radi.

Zalihe.

(Slika: Kelli Foster)

Izvorni Savjet

Trebat će vam nekoliko zaliha da bi se to dogodilo. Osim jaja, trebat ćete svjetiljku, neku čistu traku, par čarape ili torbice, kravata, lonac i kocke leda..

Evo zašto je savjet trebao funkcionirati: Budući da je žumanjak jače od bjelanjka, dva bi se trebala odvojiti kada se brzo okrenu za dovoljno vremena. Žumanjak koji trune bit će povučen na vanjski rub jaja, dok će albumin biti privučen do središta. I jednom kad je kuhano, trebalo bi proizvesti tvrdokvalitetno jaje.

Iako, ako se jaja nije okrenula dovoljno dugo, žumanjak i albumen se zajedno pomiješaju, umjesto umjesto umaknutog jajeta.

Pročitajte savjet i pogledajte video → Kako napraviti INSIDE OUT kuhano jaje

Jaje je spremno za predenje.

(Slika: Kelli Foster)

Metoda ispitivanja

Provodio sam ovaj test u četiri različita vremena, slijedeći korake točno onako kako su navedene na vrhu:

 • Provjerite boju jaja: Počela sam držati jaje do baterijske svjetiljke za provjeru unutarnje boje. Bilo je lagano, kao što je savjet rekao da će to biti. navedeno.
 • Zalijepite jaje: Omotala sam jaje s jasnom vrpcom. Ovo se pokazalo malo prevarantom od očekivanog jer traka nije htjela držati jaje.
 • Zamotajte jaje u čarapu: Stavio sam jaje usred čarapa i svezao čvor na svaku stranu kako bih je čvrsto pričvrstio.
 • Spin je jaje: Držao sam svaku stranu čarapa i pržio jaje oko samo nekoliko minuta prvi put, i pet minuta nakon toga.
 • Ponovno provjerite boju jaja: Ponovno sam provjerio boju jaja, a možda je izgledao nešto tamnije nego prije, ali bilo je teško reći.
 • Kuhajte jaje: Ja sam kuhala jaje, ostavivši vrpcu na mjestu. Jednom kad se jaje kuhalo, stavio sam je u ledenu kupelj.
 • Peel the egg: Vrpca se lako spustila, a onda sam jašila jaja i nadala se najboljem.

Vrijeme je za otkrivanje rezultata.

(Slika: Kelli Foster)

Rezultati

Iako sam malo skeptičan, stvarno sam se nadam da će ovaj savjet isplatiti. No, jedan za drugim, otkopčao sam ljusku da pronađem standardno kuhano jaje, s bijelom na vanjskoj strani i zalogajom uguranim iznutra.

 • Prvi korak: Ja sam jaje samo nekoliko minuta, s umjerenim naporom.
 • Drugi krug: Ja sam pržio jaje pet minuta s umjerenim naporom.
 • Treći krug: Na pola se vrti, jaje pogodio sam ruku. Odmah je prekinula, a bjelanjak i žumanjak otišli su letjeti u svakom smjeru.
 • Četvrti krug: Ja sam pržio jaje pet minuta s visokim naporom.

Primijetio sam da su sva jaja bila mnogo teže odstraniti od tvrdih kuhana jaja koja su kuhana standardnom metodom. Dok su žumanjci bili savršeno kuhani, bijele su bile meke.

Presuda: Ovo nije pametan tip!

Neredan rezultat! Očigledno ne ukuhane jajašca.

(Slika: Kelli Foster)

Završne bilješke

Naravno, čak i ako ovaj savjet radi, to sigurno nije nešto što bih redovito radila. Iako je nova ideja, to je puno posla. Odavde sam sretan da se pridržavam moju standardnu ​​metodu za kuhanje tvrdo kuhana jaja.

→ Pročitajte više: Kako kuhati jaja

Jeste li ikad pokušali napraviti iznutra izvana kuhana jaja? Jeste li bili uspješni?