Je li bijela vrsta?

(Slika: The Gefilteria)

P: Koja vrsta je bijela ribica? Whitefish opisuje mnoge vrste bijele ribe, zar ne? Vrlo sam znatiželjan!

Poslano od Laurie

Jeffrey Yoskowitz iz Gefilterije: Volio bih vam reći koliko je razgovora o ovoj temi u kojoj sam bio dio. Prije svega, da, zapravo postoji vrsta ribica. Prokleta riba koja je općenito pušena i poslužena u salati i koja se nalazi u ukusnim trgovinama (iu većini receptura od gefilte ribe) je Coregonus clupeaformis, inače poznat kao Whitefish. Izvorno je na Velika jezera u Sjevernoj Americi.

Ako pitate za bijelu ribu u židovskoj ribarnici, vaš ribolov znat će točno što ćete učiniti s njom i završit ćete s Whitefish jezikom. Čak joj se može ponuditi da ga prethodno namazati; to je tvoj poziv da napravite.

Za redovne (ili gentilne) riblje ribolovce, pojam “bijela riba” obično se odnosi na širok raspon blagih, bijele ribe kao što su riba, baldahin, hake, ili jedini.

Ako ne možete dobiti svoje ruke na bilo koji Coregonus clupeaformis, možete zamijeniti “bijelu ribu” za bijele ribe i koristite češer, potplati, krdo, valjke ili lopatice. Kitchn ima izvrstan vodič za odabir prave bijele ribe za vaše recepte.

SavjetPronašli smo Vodič o održivom plodovima mora Monterey Bay Aquarium da bi bio koristan alat pri odabiru plodova mora. Postoje uvjeti okoline koji su bolji ili lošiji, ovisno o jezeru iz kojeg su uhvaćeni i načinu na koji su oni vadili. Također je dobra ideja da upoznate svog lokalnog riboginja i postavljate pitanja.

Sljedeće pitanje?