Jabuka Apple-ljubavnika: Lady Alice

Veselio sam se ovoj jabuli – novoj sorti na tržištu – otkako sam prošle jeseni probala uzorak ranog sezone na mojoj jadranskoj turneji. Tada sam volio njezinu čistu teksturu i nježan cvjetni okus, a vinogradari su mi obećali da će ove jabuke biti još bolje nakon nekog vremena u hladnom skladištu. Lady Alice je sada u trgovinama, a sretno mogu reći da su u pravu.

Prvo, neka se samo trenutak da cijenimo što je ovo lijepo izgleda jabuka. To je savršeno kuglast i sjajno s tamnom ružičastom kožom i žutim frecklesom. Unutar mesa je kremasto bijela i vrlo gusta. Volim da je koža zategnuta bez ikakvih žudnji koju dobivate u nekim vrstama.

To cvjetno okus čini se još izraženijima nego prije tri mjeseca, i kunem se gore i dolje da se natakne badem badema. Jabuka također ima osvježavajuću šalicu kave, koja dobro funkcionira za podupiranje slatke.

Rainierovo voćno poduzeće, koje raste i distribuira ovu jabuku, klasificira ga kao svestranu jabuku. Može se jede sama, ali dobro se održava i za pečenje. Ne smeđe se brzo kao i ostali plodovi, tako da je dobar izbor za voćne salate ili druge sirove pripravke.

Ja sam jesti jabuke Lady Alice s mojim jutarnjim jogurtom, a zatim opet u salatama za ručak. Budite uvjereni, ja ću se jurnjavati na ove jabuke dok ne nestanu.

U sljedećih nekoliko tjedana pazite na jabuke Lady Alice. Rainier Fruta ga distribuira u trgovine prehrambenim proizvodima na nacionalnoj razini i trebala bi biti dostupna krajem ožujka.

Svatko je još imao priliku probati ovu jabuku?

Povezano: Oates s olovnim čajevima s javorovim javorovim javorom i Cheddarom

(Slike: Emma Christensen)