Izrada vlastitog hrane za bebe: Teja održava zdravo i zabavno

Tijekom nedavnog posjeta starom prijatelju Tejoj i njezinoj dragi desetmjesečnik, bio sam zadivljen i oduševljen hranom koju je pripremala za svoju malu. Jednostavno mi se dogodilo da kušam malo doručka za bebe: kaki, krušku, rižu i kardamom, pa sam morao stati, suziti oči i glavom kimati nekoliko puta, “Oh yeah”, okusi su bili tako harmonični , Ova beba je bila poput prilične verzije južnoindijskog pudinga. Bilo je fantastično i beba ga je jeli sa šarmom pasa. Danas Teja dijeli s nama savjete za izradu dječje hrane i nekoliko omiljenih kombinacija njezine kćeri.

Moja prijateljica Teja je zaposlena radna mama s ozbiljnim interesom za kvalitetom hrane koju daje dijete. Ono što mi je zanimljivo jest to što je to isti prijatelj koji je u ne-tako dalekoj prošlosti iskoristio svoju pećnicu kao pohranu za neizmjenjive stvari poput visokih peta i starih posuda za tavu. Jedne večeri sam pronašla i ostatke kolača, prekrivenih plamenom, mekim, ujednačenim, crnim slojem. Napravio sam ovaj kalendar za rođendansku zabavu oko šest mjeseci ranije. Moje je otkriće izazvalo neumoljive smijeh, gusku tako glupu da je još uvijek šamaram o tome.

Dakle, činjenica da Teja kuha, obično dva puta dnevno, svakako je novi razvoj. Sretan zbog bebe E i cijele obitelji, jer Tejina strast za okusom, svježinom i domaćim jelima mijenja obiteljsku prehranu na bolje. Ovdje Teja odgovara na nekoliko pitanja i dijeli najdražu hranu svoje kćeri.

Zašto napraviti svoju bebu hranu?

Faktor vezanja. Kao radna mama koja doji, kao što je moja kćer starija i počela jesti hranu, čineći joj hranu je način da sam tamo za nju čak i kad sam daleko.

Izloženost novim ukusima. Kao i mnoge trudne mame, uzeo sam čitanje dječje književnosti, razgovarajući s prijateljima itd., A dok sam čitala o ranoj prehrani i kako se formiraju mačji nepce, okusi u njenom svijetu su nešto za što sam bila jako zainteresirana izlažući je. Zbog moje želje da proširim svoj nepce, prolila sam se cijeloj obitelji i nađem da isprobavam nove začine i bilje s nekim od naših standardnih jela i eksperimentiramo s potpuno novom hranom.

Ispada da je to prilično zabavno i lako. Postoji ideja da točno znate što se događa u njezinoj hrani, što mi daje određenu razinu povjerenja kad joj molim da se pouzdaj u mene i pojede. Također, možete pregledati i kušati svu hranu kao što ih kombinirate i krajnji rezultat koji je zapravo zaista zabavan za mene. Kuhanje za nju postalo je inspirativno i upoznalo me novu hranu i zdrave kombinacije za obitelj.

Omiljeni jela bebe E

Bok Choy Piletina užitak

1 do 2 baby bok choy klastera
oko 1/4 šalice grubo nasjeckanog prethodno kuhanog (pečenog ili pržena) pileća prsa ili bedra
Kuhana riža (odgovara vašem djetetu)
1/4 čajna žličica svježeg đumbira

Parni bok choy i đumbir za nekoliko minuta, sve dok listovi ne počnu zvučati (za mene to se općenito događa za oko 5 do 7 minuta). Puree bok choy i đumbir s piletinom i rižom na željenu dosljednost.

Kaki s krumpirom purine

1 Bosc kruška
2 persimmona
Svježi metvica
Kardamom
Zobeno brašno, kuhano

Peel voće i kocke u komade. Stavite u procesor za hranu za lagano nasjeckanje. Dodajte nekoliko listova od metvice, kardamoma i zobene kaše na djetetov naklonost. Baby E voli ovo jelo malo puding-kao što smo dodali puno zobene pahuljice (ponekad riža) za deblji dosljednost.

ZAMCOT (tikvice, Amaranth, Millet.)
Tikvica
Amarant
Proso
Mrkva
Luk
Rajčica

Slijedite upute za kuhanje navedene na pakiranju amaranta i jabuka. Skuhajte i stavite gotov zrno na stranu. Pokriti. Odlijte tikvice, mrkvu, rajčicu i luk. Dodajte biljnu smjesu na kuhane žitarice. Lagano promiješajte i gotovi ste.

Posjetite Tejinu web stranicu: Ili ili I

• Teja koristi Beaba Baby Cooker za E jela

Povezano: Kruške ili šljiva kupola za prvo rođendan bebe

(Slike: Leela Cyd Ross: Fotografije Teje i bebe, Voće i tofua / vegetarijanska slika koju je producirao Teja)