Iznad Miso Soup: 5 Više načina da koristite Miso Paste

(Slika: Kelli Foster)

Moj uvod u kuhanje s miso paste je došao kasnije u životu. Prošle godine, zapravo. Nakon kupnje najvećeg kontejnera na raspolaganju ubrzo sam saznao da većina recepata zove nekoliko žlica, najviše. Imala sam više miso nego što sam znala što da radim, ali nisam se dopustio da se izgubi u dubinama hladnjaka. Umjesto toga, krenuo sam na misiju da nađem načine (očigledno, i potpuno neočekivano) da inkorporirati miso paste u svakodnevne obroke.

Jedna od najočitijih primjena za miso je u juhu, i dok se svi možemo složiti da je to vrlo ukusno, ova umami-pakirana paste ima puno više za ponuditi.

5 Svakodnevni načini korištenja Miso paste

1. Salad dressing – Salata nikada nije okusila tako dobro! Dodajte dubinu okusa na svoj odijevanje ili vinaigrette miješanjem u malu žlicu miso paste.

2. Pečeni povrće – Pecite povrće neočekivanim i potpuno ukusnim obratom tako da ih bacite nekom malom zubom prije stavljanja u pećnicu.

Recept: Nobu’s Miso-Marinated Black Cod Recipe

(Slika: Anjali Prasertong)

3. Marinada – Miso je tako veliki dodatak marinadi. Možete ga koristiti s mesom, ribom ili povrćem, a ova umami bogata pasta stvara marinadu koja je dobro začinjena, duboko okusljiva i potpuno neodoljiva.

4. Miso maslac – Možda ste napravili složeni maslac koristeći svježe bilje, ili čak i ljetne plodine, ali jeste li ikad pokušali masno masno mlijeko? Ova ukusna i slana mješavina dodaje dubinu okusa, i čini lijep preljev na sve, od mesa i ribe do povrća.

5. umak od umaka – Jednostavan umak od umaka ima prekrasan način kušanja kuhanog mesa, dostojan je restoranu, a nevjerojatno je lako napraviti. Dodajte još više bogatog okusa na svoj sljedeći umak od umaka od šiške u maloj žličici miso paste.

Koji je vaš omiljeni način korištenja miso paste??

Pokušajte s ovim receptima koristeći miso paste:

  • Nobuov miso-marinirani recept za crnu rižu
  • Pečena zimska povrća s miso-limunom
  • Pileći bedrima na žaru s marelica-Miso Glaze
  • Miso Tahini odijevanje